Delena/Stelena

Hejsan,

Jag har tidigare skrivit om par som jag gillar eller hoppas på. Nu kommer mitt första inlägg om ett par som jag inte gillar, men också ett som jag gillar.

Delena, detta är tro det eller ej ett par som jag en gång i tiden shippade. Tyvärr så slutade jag shippa dom långt innan dom faktiskt blev ett par. Någon gång i början av säsong 3 insåg jag att jag vill ha Stefan med Elena. För mig är dom två perfekta och meant to be!

Jag  älskade Damon när han var en bad boy och den nya jag är Elenas pojkvän Damon är inte någon som jag tycker är jätte underhållande att se.

Så en av dom stora anledningarna till att jag inte gillar Delena är på grund av vad det har gjort med Damon. En av slutsatserna som man kan dra av detta är att den som dejtar Elena faktiskt är lite tråkig många gånger och jag tycker att Stefan passar mycket bättre in i den rollen. även om jag gillar den "nya" och lite roligare Stefan.

Om man ska kolla på Damon och Stefan från säsong 1 fram till nu så har Stefan gjort stora framsteg och är en karaktär som jag gillar mer. Han har har gått från att vara någon som jag knappt brydde mig om (okej det var kanske att ta i lite) till att bli  en av mina favoriter i serien, efter Klaus och Caroline. Där behöver ni inte läsa Klaroline, jag gillar dom även när dom inte är tillsammans!

Om jag ska göra samma jämförelse med Damon så är kurvan inte lika positiv. Jag kommer ihåg första gången Damon dök upp i serien, man ville inte gilla honom, men man kunde inte låta bli. Han växte också jätte mycket som person och lärde sig att behärska sitt slita folk i stycken behov och då blev han ännu lättare att gilla. Men han lyckades fortfarande ha kvar sin bad boy stil.
<

Damon var nog min favorit genom hela säsong 1 och 2. Men i säsong 3 så förändrades det och då gick Stefan förbi som var min favorit fram till att jag insåg hur underbar Klaus var (var lite rädd för Klaus i början). I säsong 4 tycker jag faktiskt att Damon har varit en riktigt blek karaktär som inte direkt tillfört något bra till serien.

Det som man måste ge The vampire diares är beröm för hur bra det har fått ihop sitt stora triangel drama. För jag har faktiskt under stora Delar under serien varit likgiltig till vem av bröderna som faktiskt får Elena. Men i början så vägde det åt Damon men aldrig så mycket att det blev ett riktigt ship, sen i säsong 3 svängde det mot stefan men aldrig så att det blev ett riktigt ship. Så man kan säga att det är faktiskt först i säsong 4 som jag började shippa Stelena på riktigt. Även om det inte behöver hända än på ett tag. För så jobbig som Elena har varit denna säsongen så vill jag inte se henne med en av mina favoriter.

En av anledningarna till att Delena blev ett så blekt par är att de under så lång tid byggde upp jätte höga förväntngar på detta paret och sen så kunde de helt enkelt inte leverera det som dom hade sålt in till oss tittare. I början hade dom jätte mycket kemi och det slog verkligen gnistor. Men det tycker jag att dom har förlorat helt och hållet.

Dessa ship har dock hela tiden varit blekt om man jämför med mitt Klaroline ship. Som är på tok för stort för att vara normalt, men deras kemi talar för sig själv och har varit den stora anledningen till säsong 4 ens har varit värd att kolla på.

Nu har jag säkert trampat på många Delena lovers tår, men detta är helt enkelt mina åsikter om detta väldigt omtalade par. Dock missunar jag inte alla som shippar Delena att dom faktiskt har ett förhållande nu. Som sagt vill jag inte ha Elena med Stefan just nu, men för mig så är Stelena end game.

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

  • 514 visningar

Gillar