Nya inlägg

  Nya inlägg

   Catching Fire

   may the odds be ever in your favour

   Jag är så inne i Hunger Games serien just nu att jag helt ärligt inte har ett liv! Mamma frågade mig igår vad jag gjort under dagen. Jag blev tyst och sa jag har säkert gjort något, kommer bara inte ihåg vad det var. Men helt ärligt så kan jag nog säga att det jag gjort är att läsa och jävlar vilken bra serie det här är. Sist jag var så här besatt utav en bokserie var när jag läste Twilight. Nu var det ett tag sedan och jag vill inte alls trycka ner sen serien, men just nu känns den bara mesig i jämförelse! Detta inlägget kan innehålla en hel del spoilers så detta är varningen ni kommer få!

   Det som jag faktiskt tycker är lite sjukt är hur spännande jag tycker boken är trotts att jag sett filmen. Jag har verkligen svårt att lägga ner boken men det handlar ju också om att det är så himla mycket som saknas i filmen så på ett sätt så sitter jag där och får massa ny information, som man kanske har kunnat lista ut, men inte fått bekräftat i filmen. Så är det alltid, men det känns ändå som att dom tar bort mycket viktigt information i filmen. Man lär känna alla karaktärer på ett helt annat sätt i boken och man får så mycket mer av Katniss tankar och känslor. Något jag alltid funderat över i filmen är vem hon skulle välja om hon hade Gale och Peeta framför sig. Hon gjord ett val i boken där hon valde Gale även om jag alltid har haft en känsla av det så tror jag faktiskt inte riktigt att hon vet vad hon gjorde. Eller hon vet att hon valde Gale, men hon insåg nog inte att när hon valser Gale så väljer hon bort Peeta. Hon vill helt enkelt både ha kakan och äta den. Det är något som jag förstår, så hade jag också velat ha det!

   Det jobbiga med denna serien är att jag inte har en bra känsla när det kommer till sista boken. Ja visst den kommer säkert vara bra. Även om jag hört att många tycker att det är den sämsta. Jag tror att många tycker det (och detta är bara spekulationer från min sida) är för att den inte får ett lyckligt slut. För det första så kan jag inte i min vildaste fantasi se hur detta kan lösa sig och det lutar mer åt det hållet efter som jag sett Mockingjay filmen. Peeta är tillfångatagen av the Capitol. Hur fan ska detta lösa sig. Som vanligt har jag ett ship och även om jag gillar Gale så hejar jag på Peeta. I filmen så gillar jag faktiskt Gale mer än i boken, men det kan nog vara mycket tack vare Liam Hemsworth och att han är ur läcker! Bandet som Peeta och Katniss har är unikt och vackert och jag hejar på dom. Jag hatar att jag känner så och hoppas att min magkännsla är fel. Men jag tror inte att vi kommer få så många mer fina scener mellan Katniss och Peeta, jag tror det är över. Dock tror jag att dom har goda chanser att vinna över the Capitol i slutändan.

   I denna boken blir man också presenterad för en hel del nya karaktärer och även om Katniss inte är då förtjust i Finnick så gillar jag honom, fast när man tänker efter så gillar Katniss inte många personer innan hon lärt känna dom och hon vill inte göra det heller. Dom två gillar jag som team och jag ser fram emot att sätta tänderna i sista boken även om det känns fruktansvärt att jag nu redan har passerat 2/3 av serien!

   Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

   • 531 visningar

   Gillar