Bokrecension - Outlander 5 - Fiery Cross

Värmen idag gjorde att jag helt glömde bort att uppdatera bloggen i förmiddags. Dock har den hjälpt mig att bli bättre på att lyssna på böcker. Jag har under de senaste helgerna haft bok 5 i outlander seriern i öronen samtidigt som jag har målat om mina sjöbodar.

Jag har haft vissa probelm att fokusera på denna boken och den har helt ärligt talat inte fångat mig på samma sätt som de tidigare böckerna och det samma gälde faktiskt för säsongen på tv. Men jag har också varit lite förrvirrad över att storyn har skiljt sig lite i bok från film och därför har det rört till saker framför allt eftersom allt händer i olika ordningar.

I denna boken så gifter sig Brianna och Roger men hotet om Bonett ligger kvar hela tiden och han hittar till och med Bri och Clarie. Medans Roger och Jamie är ute efter att hämnas på honom. Egentligen så tycker jag ju inte att det hänt så himla mycket i just denna boken i alla fall inte med tanke på hur extremt lång den är.

Visst Roger blev hängd och dog nästan, unge Ian kom tillbaka och vi vet inte riktigt varför. Vi har också fått reda på att Jocasta har massa guld så på ett sätt så kändes det som att denna boken försöker förbereda oss på en ny inriktning i serien. Med hela familjen Fraser/McKenzie tillsammans på Frasers Ridge och ett stundande inbördeskrig.

Oavsett så var boken bra och jag ser fram emot att sätta tänderna i nästa och denna gången ska jag inte vara så dum att jag läser och ser boken samtidigt.

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Gillar

Kommentarer

saralinnea
saralinnea,
Jag läste också den femte boken här för några månader sen gör att jag ville ha läst den innan den femte säsongen skulle börja sändas och jag håller med om att den här boken inte var lika lättläst. Detta var nog en bok som mer fokuserade på karaktärerna och deeas personliga utveckling än att det skulle finnas en riktigt drivande intrig som för handlingen framåt. Jag håller tummarna för nästa bok!
nouw.com/saralinnea