Bokrecension – Familjen

Familjen är en sjukt intressant bok, framför allt för personer som bor i Göteborg. Även om det som det som beskrev i boken kändes som ett helt annat land. Men det säger också en hel del om segregationen i staden då det finns ett antal stadsdelar i boken som beskrivs som jag aldrig har satt min fot i och geografisk är staden i så stor.

Jag lyssnade på boken och det kändes som att man lyssnade på en väldigt lång dokumentärpodd. Det märks att detta är något som författaren har arbetat med under en lång tid och det är fascinerande att lära sig mer om även om jag avslutar boken som jättearg. Arg för att man inte kan skydda utsatta personer, att kriminella gäng styr och ställer utan konsekvenser och as förbannad för att svenska polisen med samarbetspartners inte har befogenheter nog för att kunna sätta stop för det hela.

Jag är all in för att hjälpa utsatta människor, men i den här boken följer vi personer som lärt sig att utnyttja det svenska samhället till max utan att själv behöva bidra. Samtidigt som de hotar, misshandlar och tjänar en jäkla massa pengar på drogförsäljning och annan kriminell verksamhet…

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Gillar

Kommentarer