Avsnittssammanfattning

Den senaste tiden hard et inte varit så mycket serier på mitt veckoschema utan under jul har det varit outlander och vikings som rullat på och förra veckan startade också sista säsongen av Gotham. Så här får ni en avsnittsammanfattning för den senaste tiden.

Att Ivar är galen är inte någon nyhet för oss som följt Vikingsdärför bblev jag faktiskt förvånad när personen han skulle offra inte var hans utan en peson som han sa var Lagatah. Annrs var det mest spännande i England i detta avsnittet, kungens bror vill döda honom för att få makten själv, dock har dom vikingarna emot sig vilket jag tror är en stor nakdel, plus att kungen har lärt sig slåss. Så jag tror inte att det blir en lätt match där.

Brianna och Roger hittar äntligen varandra i Outlander, inte nog med det dom gifter sig också. Men den glädjen blev inte långvarig eftersom dom båda har ett temperament som inte är att leka med även om jag håller med Brianna om att Roger skulle berätta om det han hittade om hennes föräldrar. Men det var inte det värsta i avsnittet, utan det värsta var att Brianna stötte på piraten som stal hennes mammas ring och blev brutalt våldtagen. Det ända som var bra med det mötet var att hon fick tillbaka ringen som hennes mamma förlorade.

I detta avsnittet av Vikingsvar det mycket fokus på det som händer i England. Fighten mellan England och vikingarna, hur kungens bror försöker förråda honom. Min magkännsla säger att det börjar bli dags för Engelsmännen att vinna lite, framför allt i och med att dom har några grymma vikingar på sin sida, men jag tror också att det beror lite på kungen som alla tycker är så svag. Han tänker annorlunda och det tror jag kommer att ge resultat. Dock var det väldigt sorgligt att Bishop dog, varför kan aldrig Lagatha få vara lycklig!

Det är så kul att Brianna och Jamie äntligen har hittat varandra i Outlander, att se hur deras relation växer fram är så fint att se. Samtidigt som man vet att hon bär på en mörk hemlighet om vad som hände med henne. Som åskådare kan man inte heller annat än att bli irriterad över alla hemligheter som ska hållas, för om hon hade berättat för sin far om vad som hände och vem som gjorde det, så skulle inte Roger ligga blodig på marken för att Jamie trodde att han var den skyldiga.

Så har sista säsongen av Gotham dragit igång och man kan väl lugnt säga att allt är kaos just nu. Sen är väl den stora frågan hur mycket som faktiskt kan fixas till i en serie som Gotham. Men att rädda upp det hela så att det inte längre är en krigszon borde don lösa. Dock blev jag väldigt förvånad över att Tabitha dog. Det hade jag faktiskt inte riktigt räknat med hon har varit en stor del av serien, men när jag efteråt insåg att det var sista säsongen så kunde jag ändå förstå varför, för Barbara kommer att vara hämdlysten och Osweld kommer få det hett om öronen. Får bara hoppas att Gordon får lite hjälp från utsidan snart, så jobbigt att se barn svälta.

#gotham #vikings #outlander #tv #tvserier #seriebloggen

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Gillar

Kommentarer