Ber om ursäkt för min dålig uppdatering, har knappt varit hemma de senaste dagarna. Har varit på Bio och igår var det av så jag få kompensera det med två tema inlägg idag.

Fullt hus är en gammal klassisk familjefilm som man inte kan tycka illa om, många kända ansikten är det i den också. Så är man sugen på en nostalgi film är denna perfekt...

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har några avsnitt som jag halkat efter i, ligger relativt bra till och inte för långt efter. Men jag hade några avsnitt som jag skulle sett i helgen men började att se klart maraton projekten istället, vilket var ganska skönt också!

Chicago Med 3x8. Lemons and Lemonade

Tjejen med anorexia var så jobbigt att se och det var en story som jag verkligen hade velat se mer av för den engagerade mig verkligen.

Sarahs story tycker jag också är intressant. Just för att hon själv utbildar sig till att bli psykolog och har dessa problemen. På något sätt känns det mer verkligt då.

Will har också lite problem med Natalies son, så den stora frågan är om han verkligen inte är omtyckt och måste brassa på med mutorna ännu mer!

Chicago Med 3x9. On Shaky Grounds

Ibland är läkarna lite korkade, som när Elizabeth gick med på att operera hennes lärare när han var vaken. Det kan ju inte bli annat än kaos då, men det kändes ändå bra att Rodhes gick in och sa ifrån tillslut.

Att Dr Charles har varit min favorit sen typ avsnitt ett är inte någon hemlighet, nu gillar jag Sarah mer och mer och framför allt dom två tillsammans, så länge dom inte jobbar mot varandra.

Natalie gick lite för långt i detta avsnittet och jag undrar om Will inte vågar säga ifrån för att dom dejtar, eller om hon bara inte lyssnar. Självklart tycker jag att man ska göra allt som är möjligt för att rädda ett barn. Men vart gåt gränsen egentligen…

The Fosters 5x15. Mother’s Day

Jag tycker synd om Mariana, hon försöker hjälpa sin vän som tror att hans pappa är otrogen mot hans mamma när det snarare är tvärt om sen tycker jag kanske att det var fel av Lena att berätta om Marianas planer utan att informera Mariana om det.

Jag gillar också att Stephanies mamma är på plats, man märkte att hon kan vara ett bra stöd nu och det är precis vad hon behöver. Panikattacker är inte att leka med!

Vikings 5x10. Moments of Vision

Jag hatar att Ivar van och att Bjorn överväger att fly, samtidigt som jag inte vill att någon mer ska dö nu så det är väl lika bra. För detta var ett brutalt avsnitt där folk dog till höger och vänster och jag har nog glömt bort några av dem redan. Det som kan vara bra för dom alla nu är att Rollo är på väg tillbaka och han kanske kan lyckas få dom att sluta fred tillslut i alla fall

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Likes

Comments

I helgen så tog jag mig tiden att se klart Ensamma Hemma. Kändes som att det var daga att prioritera den serien för att det inte ska gå för lång tid och man glömmer bort den.

Man hade ju inte förväntat sig något annat än att allt skulle lösa sig och gå bra. Samtidigt som jag faktiskt tyckte att slutet var lite sorgligt. På samma gång som det var lyckligt. Charlie och Kristin är lyckliga och ska ha barn, Owen flyttar tillbaka till Charlie för att Baliey kom in på en jätte bra skola. Julia blev erbjuden ett jobb i Washington och är tillsammans med Justin igen och Caludia kom in på Juliard. Det sämsta med säsongen var att Sarah lämnade serien i början av den. Och att de sålde huset, det hade jag inte riktigt förväntat mig och jag tyckte att det var riktigt tråkigt. Annars kan man väl inte klaga alla klarar sig bra. Charlie har äntligen sin egna byggfirma som han alltid velat ha. De kom också överens om att alltid samlas hemma för de viktiga sakerna. Det var nog det viktigaste, för det är syskonens relation som gjort serien speciell!

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Likes

Comments

Att Steve Jobs är lite utav ett geni är nog de flesta medvetna om. Sättet han utvecklat produkter och hela tiden legat steget före konkurrenterna är väldigt fascinerande. Samtidigt som man kan ifråga sätta vissa beslut han tagit som att välja att äta vegankost för att bota sin cancer.

Det som slog mig samtidigt som jag kollade på dokumentären var hur omringad jag är av mac produkter. Jag såg dokumentären via min appletv. På soffbordet bredvid mig låg min privata och min arbetsdator som båda är mac. Där låg också min jobb telefon och privata telefon båda iphones och i knät hade jag min ipad som jag satt och spelade på. Jag borde tagit en bild på detta för det var nästan sjukt….

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Likes

Comments

Denna dokumentären var så hjärtskärande och jobbig att se vissa gånger att jag ville slå på tv:n. Audrie var en ung tjej som blev för full på en fest och däckade. När hon vakande upp viste hon inte vad som hade hänt men folk hade målat på hennes kropp med en märkpenna och det hade tagits bilder på henne. Detta ledde till att hon tog självmord. Straffet killarna fick var i stort sett att be om ursäkt och delta i denna dokumentären.

När Daisy var 14 (eller 13) testade hon och hennes kompis alkohol för första gången, under samma kväll bjuder hennes storebrors vänner hem dem. Dem får mer alkohol där och båda blir våldtagna. Den ena våldtäktsmannen erkänner vad han gjort. Men han som våldtog Daisy och sedan lämnade henne medvetslös och extremt nedkyld på hennes garageuppfart erkände det inte till våldtäkt, hon var nämligen medvetslös och kunde inte säga nej. Han var dessutom en sportstjärna och hade någon släkting som var politiker. Men det som nog gjorde mig argast av allt Sheriffen i stan som satt och sa rakt ut att här har det inte skett en våldtäkt för hon har inte sagt nej (vad fan är det då om man har sex med en som är medvetslös)!!! Vi måste ju också förstå att unga tjejer vill ha uppmärksamhet! Vill tillägga här att hennes mamma hittade henne på deras uppfart och hennes hår hade fryst fast i marken. När de väl kom till läkaren hade hon fortfarande extrema mängder med alkohol i blodet. Det var på gränsen till att hon skulle ha blivit alkoholförgiftad. Men trots detta så vänder hela staden henne ryggen och kallar henne för hora medan det är stackars killarna som hon UTSÄTTER för detta!

Som ni märker blir jag väldigt upprörd över det jag sett, men detta gjorde så ont att se. Båda var så unga, en kände att hon inte orkade leva längre och den andras hus blev nedbränt för att hon blev våldtagen. Visst hade hon druckit alkohol och visst hade hon druckit för mycket av det. Men vem har inte gjort det någon gång? Alkohol är dessutom inte något som sak ges som ett frikort till killar. Visst de hade säkert också druckit för mycket, men det är inte någon ursäkt. För visst vet man vad som är rätt och fel trots att man har druckit, linjerna blir kanske lite suddigare då med, men jag har då aldrig varit med om att linjerna helt har försvunnit bara för att jag har fått i mig några promille!

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Likes

Comments

Jag började se denna serien för fler år sedan men såg aldrig hela säsong 1 och var inte fokuserad när jag såg den. Alla säger att denna serien är grym så jag måste ge den en chans igen!

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Detta här är dokumentären som gjorde jag jag hamnade i dokumentärsträsket. Den fångade mig verkligen och jag blev nästan besatt och låg och googlade Jaycee i flera timmar. För här har vi en stark och modig kvinna som varit utsatt för något fruktansvärt och växt upp i fångenskap.

Hon blev kidnappad som 11 åring när hon var på väg till skolbussen och även både hennes styvpappa och klasskompisar såg vad som hände fångade dem fortfarande inte kidnapparna.

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Likes

Comments

Denna veckan så släpps det inte så avsnitt så därför har jag haft möjlighet att att komma bättre ikapp i serierna från förra veckan

Scandal 7x11. Army of One

Äntligen börjar saker och ting gå dåligt för Olivia, jag kan inte hjälpa det men jag tycker inte om henne längre och jag hoppas att serien kommer lyckas att ändra mina hårda åsikter om henne innan den tar slut, just nu känns det tveksamt. Även om hon fick pluspoäng när hon valde att inte förstöra Mellies karriär. Jag tror dock att det är stor chans att hon har en ny plan på gång för maktgalen har hon definitivt blivit.

Quinn är tillbaka och det känns bra, jag älskade scenen som hon hade hemma hos Olivia för jag har få gånger sett Olivia så mållös!

How to get away with murder 4x12. Ask him About Stella

Jag har hela tiden gillat Jacob, så därför känns det så himla jobbigt att han fick en reelaps och som om inte det vore nog så fick Bonnie åklagaren att bli ännu mer nyfiken på honom.

Franks intresse i Laurels mamma och hennes relation med Wes är absolut något som intresserar mig väldigt mycket nu. Frågan är bara hur farlig hon är.

Crossovern mellan How to get away with murder och Scandal fick man en liten teaser

Grey’s Anaomty 14x12. Harder, Better, Faster, Stronger

Nu börjar tävling dra igång på alvar och det kan bli riktigt intressant. Jag jag inte ser något mellan Avery och Maggie är inte någon hemlighet. Men den nya praktikanten har jag fastnat för hon har inte något filter och det gillar jag. Detta är dessutom en av de första kvinnor med slöja som jag sett på amerikansk tv.

Jag tyckte också så synd om Alex och Amelia när dem inte gick vidare i tävlingen, medan Meredith gjorde det och det är inte ens säkert att hon kan tävla.

DC’s Ledgend of Tomorrow 3x10. Daddy Darhkest

En demon ville ta över Sarah och har tagit över Damons dotter. Dessutom så var Constantine med i detta avsnittet vilket jag tyckte var roligt, han är en charmig karaktär. Så han får gärna vara med igen och jag tycker det känns som att de byggde upp mot en fortsättning.

Sen har vi Amara gillar jag inte just nu, känns som att hon följer hjärtat och inte tänker…

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Likes

Comments

Som jag skrev igår så har jag fastnat lite i ett dokumentär träsk. Denna gången såg jag på Lady Gagas netflix dokumentär

Riktigt intressant att se mer om vem Lady Gaga egentligen är. För hon är väldigt mystisk som artist. Hon är Cool, udda och jäkligt bra, det är ungefär allt jag har tänkt om henne innan. Jag skulle nog inte vilja säga att jag är ett stort fan av henne men tycker om de flesta av hennes låtar. Dock hade jag inte någon aning om vem hon är och hur jobbigt det måste vara, att vara så känd som hon är samtidigt som man inte mår så bra. Denna dokumentären var så mycket bätter än vad jag hade förväntat mig.

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Likes

Comments

Supergirl 3x13. Both sides Now

I detta avsnittet tappade Sam kontrollen över sin kropp när hon hade sin dotter med sig, hon gjorde det framför Lena också. Det som var bra med det är att jag litar på Lena och tror att hon kan hjälpa till. Det som dock är lite oroväckande är att det vaknar upp massa onda och väldigt mäktiga utomjordingar överallt för stunden. Men Kara verkar ändå har en plan för att kunna stoppa dem innan deras utomjordings jag tar över.

Arrow 6x13. The Devil’s Greatest Trick

Dinah har verkligen tappat det! Jag har alltid gillar henne, men hennes hämnd mot Laurel ar faktiskt lite överdriven. Framför allt med tanke på att alla i teamet säger åt henne att chilla. Laurel har i alla fall en egen skyddsängel som kommer göra sitt bästa för att hon sak överleva.

Cayden James story tog slut i detta avsnittet och jag måste säga att jag är lite besviken. Jag hade faktiskt förväntat mig något mer. Fine att han blev tillfångatagen, men att han skulle bli mörad i fängelset att en av skurkarna som varit på hans sida kändes bara lite B!

Chicago PD 5x14. Anthem

Jag tycker synd om Hanks ”fiende” jag har aldrig gillat honom och jag tycker att han är ganska elak. Men samtidigt så förstår jag att han är ledsen nu när hans dotter är döende.

Men det finns ändå gränser som man inte får tänja på. Jag förstår att det är jobbigt när man är polis, men det är också då man får lita på att ens kollegor gör sitt jobb. Det var hans dotter som inte gjorde som polisen sa, troligtvis för att hon inte gillar dem och därför blev hon skjuten trotts att hon här helt oskyldig. Känns dock som att detta avsnittet inte är helt avslutat än och vi har inte fått se allt!

The Fosters 5x14. Scars

Denna säsongen är den sista säsongen av The Fosters och även om den inte är dålig så känns det okej, för jag har samtidigt tröttnat lite på storyn. Det känns som att det mesta har hänt redan. Dock tycker jag att det är synd att Callie och Mariana får en spinnoff. Då jag tycker att både Brandon, Jesus och Jude har en intressantare story. Dock kan Marianas story bli intressant, det är bara lite vilande just nu. Callie har jag bara tröttnat på helt enkelt.

Även om hon försökte göra något bra genom att dokumentera när de försöker fånga ungdomar som de ska utvisa så ska hon alltid gå för långt och inte göra som hon blir tillsagd och då hamnar hon eller hennes vänner i trubbel.

Stephanie börjar nog inse att hon har större problem än hon först trodde och tar tag i det nu. Brandon kan dock få det lite jobbigt i framtiden eftersom hans flickvän skrev över rätten att ta beslut om hennes vård på honom ifall hon inte skulle vara vid medvetande. Bara för att hennes föräldrar bråkar för mycket om det.

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Likes

Comments

Ibland hamnar jag i dokumentärs fällan på Netflix och i veckan såg jag på en dokumentär om den fruktansvärda mannen Josef Fritzl som låste in en av sina döttrar i ett rum i källaren i över 20 år. Hon födde 7 barn som var hennes pappas.

Jag vet egentligen inte varför jag ser på saker som detta för det får en att tappa hoppet om mänskligheten lite, samtidigt som det ändå ger en liten gnutta hopp att personer som försvunnit faktiskt kan hittas mot alla odds!

Följ mig på - Facebook - Bloglovin - Nouw

Likes

Comments