VECKA 32 OCH 33

Vecka 32, 62 dagar kvar.

Barnet,
han är nu ca 39 cm lång och väger cirka 1,79 kg i början av veckan och cirka 1,95 kg vid veckans slut.
Barnet sover en stor del av tiden, men under de vakna perioderna är barnet aktivt och tränar på att röra sig, andas och öppna och stänga ögonen. Så du som blivande mamma ska känna fosterrörelser flera gånger om dagen. De inre organen fortsätter att mogna och lungorna förbereder sig inför den riktiga andningen. Barnets alla fem sinnen - syn, hörsel, lukt, smak & känsel - fungerar!

Jag,
först, kan vi bara prata om den här ENORMA tröttheten som slagit till igen? Jag vill bara sova, heeeeela tiden, precis som första veckorna av graviditeten. Sitter bokstavligt talat på jobbet och sover, mest pga att jag under nätterna vaknar flera gånger och har svårt att somna om. Det har verkligen ändrats över bara 1 vecka haha.
Annars mår jag som förra veckan ungefär, jag känner mig mer orolig över att något ska hända knoddis än på länge. Förra torsdagen fick vi åka in till förlossningen på morgonen då han hade vart lugn i nästan 1,5h dygn och jag hade legat vaken hela natten utan att knappt känna honom alls. CTG-kurvan såg fin ut men han ville fortfarande inte komma igång och röra sig ordentligt. Så i 3h låg vi där, tills en väldigt otrevlig läkare kom in och gjorde ultraljud för att sen bara säga att vi var färdiga. Vi fick ingen information alls i stort sett, men eftersom han hade rört sig 3 gånger på 1 minut så var allt tydligen bra. Och ja, framåt eftermiddagen började jag känna honom mer och mer. Den här konstanta oron, den gör mig helt utmattad, jag försöker vara lugn och ta en dag i taget men katastroftankarna är där konstant.
LÄNGTAR efter att få gå hem från jobbet på heltid!

Vecka 33, 55 dagar kvar.

Barnet,
den här veckan har han hunnit bli ca 40 cm lång och ska man utgå ifrån tillväxtultrajudet igår så väger han ca 1,8 kg. I appen står det 1,98-2,15 kg så han ligger som sagt lite under kurvan våran mini.
Kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Fostervattenmängden ökar inte längre utan är konstant. Hjärnan växer snabbt och barnets huvud ökar i storlek. Barnet kan nu uppfatta ljus och mörker, tex om det är dag eller natt.

Jag,
den där kanonkulan alltså, det känns som jag ska explodera vilken dag som helst haha. Huden är så spänd, men än så länge har jag bara några enstaka bristningar runt naveln. J smörjer magen så ofta vi kommer ihåg med en olja från Weleda som är specifikt för förebyggande av bristningar. Jag vet inte om ni ser det, men jag har så mycket rivmärken på magen, tror att jag kliar mig i sömnen för annars vet jag inte vad dem kommer ifrån.
Den här veckan har jag mått rätt så mycket upp & ner, ena sekunden är jag superglad och nästa vill jag bara krypa ner under täcket och stanna där för alltid. Vet inte vad jag hade gjort utan min fantastiska fästman, han är den mest tålmodiga människan jag någonsin träffat och jag har aldrig uppskattat någon så mycket som jag gör med honom.
Puss på dig hjärtat (vet att du läser haha).
Känner mig otroligt redo inför förlossningen faktiskt, trots att vi ännu inte hunnit gå någon föräldrarkurs. Men den börjar nästa vecka på torsdag, så det ska bli väldigt spännande! Försöker hela tiden ha små saker att se fram emot, dels för att tiden ska gå fortare, men också för att dra lite fokus ifrån hur långsamt tiden går just nu. Nästa sak att se fram emot är en så enkel sak som besök hos bm på onsdag! Yeah.

Gillar

Kommentarer