VECKA 22 OCH LITE UPPDATERING KRING GRAVIDITETEN

Tänkte ge er lite gravidupdate, som ni ser så är det ju HELT omöjligt att dölja magen nu och att det bor en bebis där inne. Alla mina kollegor samt vänner och familj vet nu att vi ska ha barn, och vi har verkligen bara mött positiva reaktioner, så härligt!

Jag har ju mått rätt bra hitills, och förutom oron för vår lille knodd så mår jag fortfarande bra. Det känns att kroppen är tyngre, det är inte helt enkelt att knyta skorna eller plocka upp saker från golvet. Och det här med att hitta kläder som passar, ja alltså, det här kommer låta så ytligt, men för mig är kläder ett sätt att uttrycka mig på, och just nu när ingenting passar så kan jag bli så deprimerad. Det är inte roligt att alltid känna sig ful när det enda man får på sig är mjukisbyxor och gravidkläder är relativt dyra om man ser till hur länge man kommer använda dem. Självklart är det värt det, det är bara 9 månader, men det har varit jobbigt för mig.

Vi måste ju också prata om känslan av att känna ett nytt litet liv röra sig i magen, helt överväldigande!! Jag kände den första riktiga "sparken" för ca 3v sen. J var inte hemma, jag satt i soffan med handen på magen och från ingenstans så känner jag som ett sprattel mot min hand. Jag grät, så mycket haha. Det kändes verkligen helt magiskt och jag smsade J direkt som blev sur för att han inte var hemma och fick uppleva det haha.
MEN idag, när vi satt hemma i soffan så kände jag hur livlig bebis var och ville se om vi kunde se sparkarna utanpå magen. Och mycket riktigt så studsade magen till så att både jag och J såg det, han undrade om han fick prova att känna på magen och självklart fick han det. Glädjen i hans ansikte när vårt första barn för första gången sparkade mot hans hand var helt oslagbart, så himla fint och magiskt. Idag är det 132 dagar kvar, känns som jag har varit gravid en evighet men samtidigt har tiden bara flugit förbi. Vi längtar så efter dig vår lille knoddis!


Gillar

Kommentarer