ABOUT WEEK 36 & 37

Vecka 36 & 37, idag är det 25 dagar kvar.

Barnet,
hans totala längd är nu ca 46 cm, och i slutet av den här veckan beräknas han väga runt 3 kg. Barnet förbereder sig på livet utanför livmodern, bland annat genom att suga på tummen. Sugreflexen är viktig så att barnet senare kan amma.
"Kom ihåg att du som blivande mamma fortfarande ska känna fosterrörelser dagligen, kontakta annars sjukvården, dag som natt".

Jag,
kan han snälla komma ut, typ NU? Haha, min kropp är färdig med att vara gravid nu. Allt är så himla tungt.
Idag har vi varit på förlossningen och gjort vändningsförsök, fy f*n vilken smärta. Det absolut värsta jag har varit med om, som läkaren tryckte och bökade på magen, och ingenting gjorde att knodden ville flytta sig. Varje gång han hade fått runt honom så gled han tillbaks i sin bekväma "sitta-på-rumpan" ställning. Så ovärt, och jag har känt det på mig hela tiden, att det inte skulle fungera. Men nu vet vi, och har fått en tid för planerat snitt. Fattar ni, VI HAR ETT EXAKT DATUM!! (om inget händer före det vill säga). Jag är faktiskt inte särskilt orolig inför att bli snittad just nu, känner mig väldigt trygg och vet att dem kan sina saker på sjukhuset där vi ska föda. Det kommer gå bra!
Känns absolut helt magiskt att tänka på det, och när bm pratade om hur J ska följa med efter att dem plockat ut bebis och klippa navelsträngen så blev allt verkligare än någonsin förut. Vi har snart en till liten person här hemma, längtar så vi går sönder!

  • GRAVID

Gillar

Kommentarer