ABOUT WEEK 30

Vecka 30, 77 dagar kvar.

Barnet,
knoddis är cirka 36 cm lång och väger cirka 1,43 kg i början av veckan och cirka 1,58 kg vid veckans slut. Barnets kroppsbehåring -lanugohåren- börjar försvinna, även om ett par fjuniga strån kan finnas kvar vid födseln (det försvinner efter några veckor). Lungorna, muskler och hjärnan fortsätter sin utveckling och skelettet hårdnar ännu mer. En del barn börjar redan nu lägga sig med huvudet i bäckeningången. Du kan känna att barnets huvud pressar på mot bäckenbotten och även tydliga sparkar upp mot bröstkorgen.

Jag,
först av allt, kan vi bara förstå att det är 10 ynka veckor kvar tills han är beräknad? Helt galet, vi har vetat sen september att vi ska bli 3 och tiden har gått både snabbt och långsamt sen dess. Men att han snart är här, nej jag kommer inte förstå det fören jag har honom i mina armar.
Hur mår jag då? Rätt bra faktiskt, det som stör mig mest är att jag aldrig får sova. Jag är ofokuserad på jobbet, och när jag kommer hem vill jag bara lägga mig i soffan, äta mat och sen gå och lägga mig igen. Vilket också är anledningen till att jag missade uppdatera om vecka 29, samt inte har har bloggat på 2 veckor. Förlåt babes!
I onsdags var vi på en minikonsert (J.s bröder spelade så det var kul att höra) och vi stod upp från 20 till ca 22, jag var gråtfärdig när vi väl åkte hem, min rygg kändes som att den skulle gå av. Foglossning deluxe, och det känner jag av även på jobbet när jag sitter ner 8h varje dag. Så, inga lägen är bra, jag kan inte stå och inte sitta haha. Idag har jag haft rätt smärtsamma förvärkar hela dagen, magen har blivit stenhård och jag har haft molande värk i magen och yt mot ryggen. Det har dock släppt nu, så skönt!
Bästa känslan nu då? Förutom hans små fötter som sparkar i min mage, jag fick beviljad graviditetspenning! Det betyder alltså att jag får gå hem redan 27 April, och jäklar vad jag ska vila inför förlossningen!
Vi blir bara mer & mer redo för vår lille prins, och som vi älskar dig redan!

  • GRAVID

Gillar

Kommentarer