ABOUT WEEK 25

​Vecka 25, 111 dagar kvar

Barnet,
barnet är ca 30 cm långt mellan huvud och fot (känns SÅ stort), och väger cirka 680 gram i början av veckan och cirka 790 gram vid veckans slut. Barnet kan ligga så att det trycker på urinblåsan vilket gör att du måste gå på toaletten ofta. Navelsträngen är tjock och elastisk, den innehåller två artärer och en ven. För att förhindra att blodkärl trasslar ihop sig så ligger de inbäddade i en geléaktig massa, "Wharton´s jelly". Anlagen till barnets permanenta tänder bildas, de kommer fram sen näe barnet tappar sina mjölktänder.

Jag,
den här veckan gick min sjukskrivning ut och jag jobbade tre dagar.
Jag tyckte det gick bra, och att det kändes bra i kroppen men i fredags var det dags för protest igen och igår åkte vi in till förlossningen. Rosa på pappret och en bebis som knappt hade rört sig på 2 dygn gjorde oss lite smått nervösa, samt att jag hade ont i magen. Men allt såg bra ut, knoddis hade ändrat läge och därför har jag inte känt sparkarna, jag blev dessutom sjukskriven 2v till, vilket helt ärligt inte känns särskilt kul. Men det är bara att acceptera och lyssna på kroppen, mer kan jag inte göra.
Jag förstår att i andras ögon är jag säkert den mest nojiga människan i världen. Men det här är vårt första barn, jag har ingen aning om vad man ska förvänta sig, eller vad man ska vara uppmärksam på. Hellre att vi åker in en gång för MYCKET än en gång för LITE. Skulle aldrig förlåta mig själv om vi tex hade väntat hemma och det sen hade visat sig att något var fel. Mer då? Magen känns ofta väldigt spänd, och brösten bara fortsätter att växa, inget annat än amnings bh funkar men dem är SÅ sköna!
Vi är så otroligt förväntansfulla inför att bli föräldrar, J pratar med magen varje dag och jag märker att det har en lugnande effekt på liten. H*n kommer ha världens bästa pappa!

  • GRAVID

Gillar

Kommentarer