Jag vet känslan att må dåligt

Psykisk ohälsa

Hej alla fina!

I dagens samhälle finns det många som mår dåligt av olika anledningar, inklusive jag. Jag har varit med om en hel del i mitt liv som har fått mig att må som jag gör. Jag har under många år försökt med massa olika saker för att må bättre, vissa funkar bättre än andra. Jag kan inte räkna på en hand hur många gånger jag har önskat att någon skrev eller gav förslag till mig hur jag skulle kunna göra för att må lite bättre. Visst har man fått förslag som ”om du bara tänker positivt så blir det bättre” eller ”Det blir bättre med tiden” men sånna ord hjälper ingen som inte mår bra. Jag är långt ifrån färdig i min utveckling i mitt mående men jag håller på att kämpa mig upp och vill därför tala om 5 st tips som har hjälpt mig.

  • 1.Ta allt i din takt oavsett vad andra säger och tycker för det stjälper mer än hjälper när folk lägger sig i. I början lyssnade jag mycket på folks åsikter och det gjorde att jag bara mådde sämre.
  • 2.Börja träna, oavsett om det bara är en promenad eller hemmaträning så hjälper det en hel del. Jag började träna på gym för en liten stund sedan och jag märker redan en liten skillnad i mitt mående.
  • 3.Minska socker och kaloriintaget, jag har märkt nu när jag har dragit ner på sånt att när jag får i mig en stor mängd av det så får jag ångest och kan inte sova.
  • 4.Ta bort människor från ditt liv som inte ger dig positiv energi. Jag lyckades alltid hitta negativa människor förut som förde över sin negativitet på mig.
  • 5.Hitta ditt eget sätt att få ut dina jobbiga känslor på. Jag har alltid använt skrivning som en terapi och det har räddat mig många gånger.

Gillar