Jag vet känslan att leva med socialfobi

Mina personliga tips, Psykisk ohälsa

Hej alla fina!

I dagens samhälle finns det många som har socialfobi, inklusive jag. Jag har alltid varit blyg och osäker av mig sedan jag var liten men min socialfobi kom när jag var runt 13 år. Min socialfobi blommade ut efter många jobbiga år i skolan av mobbning och ett ostabilt liv utanför. Eftersom jag var rätt ung så trodde jag att det var normalt att känna som jag gjorde och tänkte därför aldrig på att något inte stod rätt till med mina känslor. Åren gick och här står jag 22 år gammal och min socialfobi finns fortfarande kvar, starkare än någonsin. Jag kämpar dagligen med mina tankar och känslor för att ens kunna gå ut bland människor. Jag är långt ifrån färdig i min utveckling i min socialfobi men jag håller på att kämpa mig upp och vill därför tala om 5 st tips som har hjälpt mig.

  • 1.Undvik inte sakerna du tycker är jobbiga att göra för ju mer du undviker dom ju jobbigare blir dom att utföra nästa gång.
  • 2.Försök att ha kontroll över dina tankar eller tänk på något som får dig att må bra. Ju mer tankarna tar över ju starkare blir socialfobin.
  • 3.Var öppen med personerna du umgås med att du faktiskt har socialfobi. Oftast blir det en lättnande känsla och dom kan kanske hjälpa dig på vägen.
  • 4.Pressa inte dig själv för hårt fram med att umgås med folk utan känn efter odentligt när din ork är slut.
  • 5.Beröm dig själv och känn hur grym du är efter varje gång du har övervunnit socialfobin för det är inga lätta steg

Gillar