Jag har inte lättat på mitt smutsiga bagage på flera år

Psykisk ohälsa, Livshistorier

Godmorgon alla fina!
Idag tänkte jag bara skriva rakt från hjärtat för imorgon kommer det vara en väldigt jobbig dag för mig. En dag som kommer ge mig massa olika känslor på samma gång.
I skrivande stund så känner jag ångesten som har bitit sig fast i kroppen och klumpen i magen som vägrar ge sig av.
Klumpen i magen kom redan för ca 2 veckor sedan, 2 veckor så har jag räknat ner dag för dag.
Min hjärna spelar upp gamla minnen på reapet och jag få inte kontroll över mina tankar och känslor när jag tänker på morgondagen.
Eftersom mitt liv var rent ut sagt kaos för ett tag sedan så gick jag helt in i väggen och jag fick helt enkelt inse att jag kommer behöva hjälp för att ta mig upp igen.
Fast jag är en person som har fått lära mig att stå helt ensam på mina ben i hela mitt liv så kom den där dagen då mina ben bara föll under mig.
Jag tog mina sista krafter jag hade kvar och gick till Öppenpsyk för det kändes som att det var min sista utväg.
Jag har väntat i nästan 1 år på att få komma till en psykolog för kbt och under denna tiden så har jag tryckt bort allt jobbigt som finns i mitt bagage.
Jag har gjort så mest för att så fort jag tänker på jobbiga saker så bryter jag helt ihop och alla mina känslor tar över min kropp vilket skrämmer mig något oerhört.
Under denna väntetid så har jag mått mycket upp och ner men mestadels har jag mått "okej" men jag märker att ju närmare tiden med psykologen kom ju sämre har jag mått.
Samtidigt som jag är glad över att någon vill hjälpa mig så känner jag sån otroligt skräck över att behöva öppna upp mig för någon ännu en gång.
Jag menar... Det har känt som att jag enbart har gått och berättat en historia för alla kuratorer, bup och psykologer under mina år. Det enda skillnaden har varit att denna historia jag varje gång rabblade upp var min verklighet där och då. Ju fler gånger jag berättade den ju mer kändes det som att man bara läste ur en bok, en bok som man hade läst 100 gånger innan och man visste knappt längre om det var verklighet eller fantasi.
Alla dessa känslor gjorde att jag varje gång slutade gå dit för tankar som "tänk så inbillar jag mig bara att jag mår dåligt" eller "tänk så tänker jag fel och det är därför jag mår som jag gör".
Nu har jag inte varit hos någon och lättat på mitt smutsiga bagage på flera år och ska jag vara ärlig så vet jag inte hur man gör längre. Jag är så van att vara rätt ensam, inte ha någon att våga lätta mitt hjärta för helt och hållet så jag har slutat att känna efter eftersom gör jag det och börjar må dåligt så har jag knappt någon som kan hålla upp min livlösa kropp efteråt.
Självklart är min största önskan just nu att jag kommer må bättre av att få komma och prata med någon.
Jag kan dock inte få ur tankar ur mitt huvud, att må dåligt har blivit min vardag och känslan att må bra är så pass främmande för mig att jag blir livrädd.
Den största önskan jag har just nu är att få känna på hur det känns att faktiskt må bra på riktigt!

Gillar

Kommentarer

Jennie,
Du är så modig och fin människa Sofia! Vill också säga att jag finns här om du känner att du vill prata ❤️❤️ Känner igen mig så i din text!
beautyela.se
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Men åh fina du tack snälla! Blir så himla rörd av dina ord och tack för att jag får det. Kan bara säga desamma! Skönt att du förstod hur jag menar 😊 <3 <3
nouw.com/sofialissmyr
jessina
jessina,
Starkt av dig att skriva om detta! 💕

Förresten kul att du vill vara med på veckans blogg!💕
nouw.com/jessina
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh tack så mycket 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Blondina,
starkt skrivet fina du 😊 <3 sv; du är också fin hjärtat <3
blondinas.se
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh blir verkligen så glad fina! Tack så mycket vännen 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Starkt av dig att skriva detta!! Kram
theamartinsson.se
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Blir så glad att du tycker det, tack snälla! Kram 😊
nouw.com/sofialissmyr
Emmamehrali
Emmamehrali,
Jag vill ge dig en MEGA stor KRAM <3
nouw.com/emmamehrali
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Men vad fint gjort, tack snälla! kram 😊 >3
nouw.com/sofialissmyr
Matilda,
Du verkar vara en så himla fin person och som alla ovan redan sagt - det är så modigt att du delar med dig! Jag hoppas innerligt att det gick bra hos psykologen! Även om jag inte har samma historia som du kan jag relatera till tankarna om att det var jobbigt att öppna upp sig igen vid mitt första psykologmöte, det tog sin lilla tid och jag fick faktiskt byta psykolog för att hitta en det verkligen klickade med - men när det väl gjorde det så hjälpte det mig otroligt mycket under den perioden. Hoppas att du också känner att du får den hjälp du behöver! KRAM
matildabergstedt.blogg.se
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Men åh fina,fina du! Kan bara säga desamma fina! Det kommer ett inlägg imorgon hur jag tyckte det var. Ja det är svårt att känna tillit och så, Vad skönt att du hittade rätt tillslut! Tack snälla! Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Trisiaa
Trisiaa,
åh så bra skrivet, starkt av dig!
nouw.com/trisiaa
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Blir så glad att du tycker det, tack 😊
nouw.com/sofialissmyr
Lexochlogan
Lexochlogan,
skömt stt du skall få kbt men tycker det låter orimligt med ett års väntan, det är ju inte okej. skickar lite pepp till dig och håller tummarna
nouw.com/lexochlogan
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Ja det ska bli skönt att komma någonstans i måendet om man säger så. Åh tack så hemskt mycket. värmer verkligen 😊
nouw.com/sofialissmyr
Johannna
Johannna,
Åh ❤️❤️
nouw.com/johannna
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Fina, fina du <3 <3
nouw.com/sofialissmyr
Rebecca,
Fina fina Sofia. Stor kram till dig!
sporthalsa.se/bloggar/rebecca