Jag har aldrig vetat vem jag är

Övrigt!

God morgon alla fina!

Jag har så länge jag kan minnas inte känt att jag är som alla andra, att jag nästan är på fel plats på något sätt. Hur mycket jag än har vänt och vridit på mig så har jag aldrig hittat min plats någonstans. Ibland känns det som att jag är en stjärna som föll ner på marken och förblev kvar där bland alla blommor. Jag har alltid haft svårt att veta vem jag egentligen är, vad mitt syfte är och vad jag borde göra med mitt liv. Jag har förtvivlat letat i båda ljus och mörker efter mig själv men alltid lyckats funnit mitt eget skal. Jag har väntat så länge på att en dag öppna ögonen, kolla på mig själv i spegeln och se den riktiga Sofia lysa lika starkt som solens strålar.
Som liten var jag en väldigt skör själ som försökte vara alla tilllags, den som brydde sig om andra så pass mycket att jag glömde bort mig själv. Jag visste tillslut inte vem jag var när jag blev utsatt för mobbning, bråk och lögner. Medans jag trevade runt i mörkret så blev jag bara mer och mer ensam.
Det gick några år och jag hade växt upp till en osäker, rädd och sårbar tonåring. Jag visste inte vilket ben jag skulle stå på för att bli accepterad. Stod jag på vänster ben så sprang alla in i mig och stod jag på höger ben så gick alla över mig. Jag stängde in mig i mitt eget skal när det blev för mycket förluster,svek och drama. Jag gick tillslut på den mörka stigen utan lampor som skulle lysa upp min gångväg.
Tiden gick och jag har nu blivit vuxen, en vuxen individ som inte vet vem jag själv är. Jag känner mig som en enormt stor skog som inte har något levande i sig, en skog som inte har varit levande på många år. Varje gång jag inte har blivit accepterad så har ett träd dött, varje gång jag inte har känt mig som en i mängden så har en blomma vissnat och varje gång jag inte har vetat vem jag är så har skogens hjärta slutat slå.

Gillar