Idag gästbloggar Zana hos mig

Gästbloggar

(en likadan broschyr hittade jag nästa dag på stan och tog en bild på den)

Godmorgon alla fina!

Idag ska fina Zana gästblogga på min blogg och ni hittar henne här
Om någon är intresserad av att gästblogga är det bara att skriva till mig då jag tycker att det är fruktansvärt kul att gästblogga.

Jag vill börja med att tacka bästa Sofia för att jag får gästblogga hos henne. Jag har följt Sofia ett tag nu och jag måste säga att jag beundrar hennes klokhet och starka viljan att uppnå sina drömmar och samtidigt ge oss en kärleksfull tillvaro. Tusen tack, fina Sofia!

När jag tänker på Sofia och så många andra slår det mig att vi alla har ett liv som ständigt kantas av den ena utmaningen efter den andra. Vissa av dem väljer vi att anta vissa låter vi bara passera när det är möjligt.

Häromdagen på väg hem råkade jag ut för en ganska annorlunda och märklig sak. En till utseende väldigt trevlig herre sträcker ut sin hand och lite för ivrigt ser till att det han håller i hamnar i mina händer. I detta ögonblick inser jag att det nog är ingen fara utan att det bara är en broschyr med information. Jag tackar för den och går vidare. När jag vänder upp och ned på broschyren, så att jag kan läsa den, får jag syn på första sidan.

BILD

I samma ögonblick inser jag vad som hänt och vad budskapet är. Men bestämda steg tar jag mig till närmaste sopkorgen och slänger broschyren. Med en olustig känsla i kroppen fortsätter jag min väg. Tankarna snurrar och jag vet inte egentligen vad jag tänker. Bilder från mitt forna hemland dyker upp och jag tänker nej, nej, … inte denna gång! Var det mitt utseende eller var det bara ett dåligt skämt eller kanske en för mig okänd men dyster verklighet som gjorde att jag fick det budskapet? När jag kom hem samma kväll omfamnade jag min son och tänkte tyst: ”Du är ju hemma, min finaste, detta är ditt land också, ett land där du är född och där din framtid finns”.

Jag, som några av er redan vet, kom till Sverige som 19-åring. Sverige har sedan dess ”uppfostrat mig” , utbildat mig (med ett studielån som jag, med stolthet kan säga, redan betalat tillbaka och då med ränta :-)), gett mig och min familj en stadig grund att stå på, ett jobb att varje dag gå till och ett värdigt liv att leva. Nu minsann tänker jag ta hand om Sverige precis på samma sätt som det tog hand om mig. Och med detta vill jag säga till herren på gatan ”Jag är ju hemma!”.

Gillar

Kommentarer

AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Men fy, vilket hemskt bemötande. Man blir ju mörkrädd över att sådant händer... nouw.com/annaskarblom
MBroden
MBroden,
alltsa folk som delar ut broschyrer tanker nog inte pa att dom sarar folk, roligt att hon ska gastblogga nouw.com/mbroden
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229