Idag gästbloggar Madeleine hos mig

Gästbloggar

Godmorgon alla fina!

Idag ska fina Madeleine gästblogga på min blogg och ni hittar henne här

Om någon är intresserad av att gästblogga är det bara att skriva till mig då jag tycker att det är fruktansvärt kul att gästblogga.


Hej Sofias alla fina läsare, och stort tack till Sofia att jag får gästblogga hos dig.

Mitt namn är Madeleine Stenberg, och min blogg har namnet; Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula. Jag började blogga 2004, och därmed skulle jag vilja påstå att jag bloggat ganska länge. Jag startade min blogg på Lunarstorm som nitton på väg mot tjugo år som gravid med sonen. Sedan har jag bara fortsatt att skriva, jag finner ro och lugn i att lämna ut mina tankar via ord på en skärm.

Jag tänkte berätta för er om min väg från avhoppande gymnasieelev till lärare och nu studerade specialpedagog. Den har inte varit lätt, men den är väl värd att sprida vidare.

Jag började årskurs 1 en höstdag 1991, jag var då sju år och hade stormtrivts i förskoleklass eller som vi kallade det i lilla Orsa ”lekis”. Men att börja skolan var långt ifrån lika roligt, min lärare avskydde mig från första stund. Varje dag blev en plåga, hon hånade mig inför mina klasskompisar. Berättade att jag var sämst i klassen, sa till min bästis att inte leka med mig och anklagade mig för att ha ”lärt” min bästa vän på lågstadiet att inte tycka om gröt. Något som hon aldrig tyckt om, men som jag fick skulden för.

När min pappa dog vårterminen i årskurs 2, valde min lärare helt iskallt att berätta att ”Madeleine pappa har dött, nu kan ni plocka upp matematikböckerna”. Hon droppade bomben inför hela klassen och där satt jag i ett hav av människor som visste att min pappa var död. Jag lärde mig en sak under mina första tre år i grundskolan och det var att hata. Jag hatade henne!

Det är lätt att tro att efter tre sådana år så går man vidare, men hon hade kört ner mig i botten. Jag såg mig själv så dålig att jag på mellanstadiet någonstans tappade orken. Dessutom började min psykiska ohälsa där och jag utvecklade anorexia i ett led i att kontrollera något i ett liv där allt var kaos.

På högstadiet började jag skolka, först lite lätt men sedan mera och mera. Jag gjorde ett försök i att byta skola till årskurs 9 men någonstans letar sig likasinnade alltid till varandra. Jag gick ut högstadiet med 9 godkända betyg varav det enda var so med sina fyra ämnen i ett. Så på pappret är det 6 godkända betyg.

Jag började ett år på IV motsvarigheten till dagens IM. Året efter gick jag på barn och fritidsprogrammet men kände mig bara så dålig att jag gav upp. Hoppade av gymnasiet och var då 18 år gammal. Jag strövades under detta år i en dimma, drack en hel del alkohol och grät. Jag var återigen deprimerad, något jag varit i flera år. Först åren på högstadiet där jag ätit cipramil och så nu igen. Jag fick ett infall och flyttade till Falun i maj 2003. Jag var då nyss fyllda nitton år och hade dessutom en blodpropp i benet, i augusti månad träffade jag en kille. Vi började dejta och efter 4 månader blev jag gravid. I januari 2003 stod jag med en försenad mens och ett graviditetstest i handen. Jag var 19 år gammal, utan jobb och avhoppat gymnasium. Man borde tänka att det då var kört, det var vad alla andra sa och tänkte. Hur ska du kunna bli mamma? Vet du vad du ger dig in på? Ett barn är ingen docka! Jag fick höra det mesta, men jag visste precis vad jag gav mig in på.

Den 3 oktober 2004 föddes han som fick mitt hjärta att slå dubbelslag. Ett stycke barn av ren och skär kärlek. Jag såg in i hans blåa ögon och visste vad jag ville, jag ville ge honom livet. Så när han endast vad 10 månader gammal började jag studera. Jag läste in gymnasiet och blev undersköterska, hoppade sedan vid 23 års ålder på högskolestudier. Samma höst vid 24 års ålder började jag studera till lärare.

2012 var jag utbildad förskollärare och grundskolans tidigare år lärare. Jag jobbade sedan som det och året 2017 började jag även studera till specialpedagog. Mitt mål med mina studier är att få arbeta fram modeller som hjälper eleverna i vardagen, och gör skolan till en fin plats och inte det mörker jag upplevde själv.

Vill du läsa mer om mig hittar du mig på:

Instagram: Saramadeleine
Blogg: www.saramadeleine.se

Gillar

Kommentarer

charlottelinden
charlottelinden,
Vad intressant! Jag läser Madeleines blogg men det var väldigt fint att få ta del av detta. 😊
nouw.com/charlottelinden
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Men eller hur, håller verkligen me dig om det! Fint av henne att dela med sig 😊
nouw.com/sofialissmyr
Matildaberlin
Matildaberlin,
Finaste Madeleine!! <3
nouw.com/matildaberlin
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Men eller hur 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Så gripande text! <3
theamartinsson.se
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Men eller hur, håller verkligen med <3
nouw.com/sofialissmyr
Michaela,
Så otroligt gripande text. Får tårar i ögonen
nordengrim.nu
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Kände samma när jag läste, så starkt av henne att dela med sig 😊
nouw.com/sofialissmyr
isitlove
isitlove,
Otroligt rörande text!
nouw.com/isitlove
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Håller med, väldigt starkt att vilja dela med sig 😊
nouw.com/sofialissmyr
Yela
Yela,
Så starkt och bra text! Gillar verkligen hennes blogg 😊
nouw.com/yela
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Det tycker jag också! Ja hennes blogg är så bra 😊
nouw.com/sofialissmyr
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Så grymt bra inlägg. Jag har följt Madeleine länge nu, men det här var nytt för mig. Otroligt inspirerande!
nouw.com/annaskarblom
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Håller verkligen med dig! Hon är grym 😊
nouw.com/sofialissmyr
Tusen tack för alla fina kommentarer här <3, och är så glad att du Sofia ville gästblogga hos mig med 😊
www.saramadeleine
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Du är värd varenda en! Åh jag är så glad att du ville gästblogga hos mig med, tack för att jag fick 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
corneliakarlsson
corneliakarlsson,
Åh!! TAck för detta, otroligt fint skrivet. Tack för bloggtips. ps, har du en minut över får du gärna ställa en fråga i min frågestund, hihi <3
nouw.com/corneliakarlsson
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Håller med, hon är grym! Kan gå in och kolla 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Harriet,
Så grym hon verkar vara! Älskar att läsa om människor bakom bloggrna.
www.harrietgripenberg.com/blogg