Idag gästbloggar Johanna hos mig

Gästbloggar

Godmorgon alla fina!

Idag ska fina Johanna gästblogga på min blogg och ni hittar henne här
Om någon är intresserad av att gästblogga är det bara att skriva till mig då jag tycker att det är fruktansvärt kul att gästblogga.


Idag har jag fått äran att gästblogga på fina Sofias blogg!

Jag tänkte berätta om min historia när jag åkte till akuten 9 gånger under en månad.

Det började på min 13-års dag. Jag gick under denna tiden på en skola där jag blev mobbad och mådde väldigt dåligt. Då var jag i alla fall hemma hos några vänner och firade och de gjorde en nutella-tårta. Efter någon timme började jag känna att jag fick darrningar, mådde illa och inte kunde andas. Mina vänner blev rädda och ringde såklart ambulansen. Det visade inga tecken på att jag amen fick dåligt med syre eller så. Men jag fortsatte hyperventilera och läkaren på sjukhuset gav mig en spruta med adrenalin i benet och även lugnande så jag somnade. Jag fick sova där eftersom man måste det om du fått en adrenalinspruta. Jag fortsatte att åka in på sjukhuset akut av att inte känna att jag kunde andas.

Tillslut misstänkte de nötallergi och gav mig egna adrenalin-sprutor som är ungefär som en penna som man själv trycker i benet när det blir så. Man måste dock ändå ringa ambulansen så de kan komma om man tex får biverkningar av adrenalinet. Läkarna förstod inte vad som hände och vissa trodde jag fejkade. Sista gången jag åkte in under den månaden så valde ambulans-sköterskan att ge mig adrenalin genom armen i En kanyl de satt på. Detta gjorde mig fruktansvärt illamående och mitt hjärta började dunka och det kändes som nu vet när man sprungit jättelångt och det känns som att du ska kräkas och att hjärtat är i halsen.

Jag kom in på sjukhuset och fick prata med en läkare där som berättade att adrenalin skulle man absolut inte ge sådär rätt in i blodet om man inte låg medvetslös och man höll på att dö. Detta eftersom det kunde ge hjärtstillestånd och man kunde sluta andas. Därför fick jag helt enkelt göra en anmälan på dessa ambulansmännen.

När jag slutade åka in på sjukhuset så slutade egentligen processen. Det kändes inte som att någon läkare var intresserad av att lösa vad det egentligen var för fel. Det var inte förrän jag fick en sån attack och jag fick veta att symptomen var som när man fick en panikångest-attack. Det var först då som jag förstod att det måste vara anledningen. Dessa månaderna detta hände var dock sjukt jobbiga. Jag var livrädd för att dö eftersom jag inte visste vad felet var och det kändes för mig inte som att läkarna tog det på allvar eftersom min syresättning aldrig blev ovanligt låg. Därför lades allt på is och jag fick lista ut det själv!
Tack för att jag fick gästblogga❤️

Gillar