Idag gästbloggar Irma hos mig

Gästbloggar

Godmorgon alla fina!
Idag ska fina Irma gästblogga på min blogg och ni hittar henne här
Om någon är intresserad av att gästblogga är det bara att skriva till mig då jag tycker att det är fruktansvärt kul att gästblogga.


Godmorgon!

Idag har jag fått chansen att gästblogga på SofiaLissmyrs blogg så tänkte att jag snabbt kan berätta lite om mig för att få lite insikt innan jag börjar inlägget.

Mitt namn är Irma Olbrich och jag kommer från den lilla staden Hjo där jag bor tillsammans med min familj.

På min blogg skriver jag mestadels om vardagarna men även om mode och träning.

Just nu går jag i 1an på gymnasiet.

De inlägget jag tänker dela med mig av handlar om att inte jämföra sig med andra. Hoppas att de kan vara till nytta för någon, kram!!


”Irma jag vet ju att du kan få A i alla ämnen om du bara lägger lite mer tid, men du verkar ju inte vilja de” just detta sa min förra mentor till mig. Och det är sant. Det låter väldigt skrytsamt och självgott att säga så men det är så det är. Jag har lätt för skolan och jag tror att jag hade kunnat få högsta betyg i alla ämnen om jag hade velat, men jag vill inte det. Eller såklart jag vill ha högsta betyg, de tror jag de flesta vill men jag känner inte att det är värt att lägga ner den tiden som behövs för att få det. Jag lägger hellre den tiden på att träna, umgås med mina vänner och kolla på film.

Jag går samhällsprogrammet, vilket är en högskoleförberedandelinje. Jag har tänkt att läsa på högskola/universitet och läsa vidare någon gång efter studenten men det är mest för att jag vill leva ”studentlivet” med allt festande haha.

Det jag vill få fram genom att berätta detta är att livet är orättvist. De finns så många som har svårt att bara få ett E i betyg och lägger hur många timmar som helst för att klara en kurs medans jag kan bara sitta med på lektionen (som jag tyvärr ofta chillar bort) och sen skriva lite hemma och få ett C som jag nöjer mig med.

Och det är de man behöver förstå, att livet är orättvist när det gäller allting.

Jag har inte lätt för sport, jag är riktigt dålig på sport men det är bara så det är. Därför är det viktigt att man istället försöker fokusera på de som man är bra på och inte fastna för mycket på de sakerna man är sämre på.

Det är därför man inte ska jämföra sig med andra, man ska alltid utgå från sig själv. Även utseendemässigt ska man verkligen inte jämföra sig med andra, det är då man börjar må dåligt över hur man ser ut. För hur man ser ut i t.ex kroppen handlar oftast om ens gener. Jag tränar mycket mer och äter mer hälsosamt än vissa av mina vänner men de är ändå mycket smalare än mig. Jag är personligen inte en sån person som kan äta hur mycket skräpmat som helst utan att de syns. Jag blir både svullen, går upp i vikt och får finnar om jag äter för mycket skit medans jag har kompisar som hade kunnat äta skräpmat i resten av sitt liv o ändå se ut som modeller. Därför ska man för sin egen skull inte jämför sig med andra. Man har inte samma förutsättningar och så är det bara. Jag kan nästan lova att ju tidigare man slutar att jämföra sig med andra och inser att man inte har samma förutsättningar kommer man må mycket bättre med sig själv.

Även därför man inte ska döma folk och dra slutsatser när man inte vet något om personen. Bara för att en person är supersmal betyder det inte att den har anorexia. Denna personen kanske kämpar hur mycket som helst för att gå upp i vikt, man har ingen aning.

Bara för att en person har dåliga betyg betyder de inte att hen skiter i skolan, den kan ha de hur svårt som helst, man måste hela tiden ha de i åtanke att vi är inte likadana eller med samma förutsättningar.

Kram

Gillar

Kommentarer

Kamilla
Kamilla,
Nu längtar jag ännu mera till onsdag när jag och familjen åker upp till sälen. Bra skrivet i ditt inlägg - vi ska aldrig jämföra oss med andra.
kamillaskamera.com/
Amandizan
Amandizan,
Tycker detta var ett så bra inlägg och viktigt att läsa att vi alla är olika och ser olika ut men vi duger som vi är😊
nouw.com/amandizan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229