Idag gästbloggar Ida hos mig

Gästbloggar

Godmorgon alla fina!

Idag ska fina Ida gästblogga på min blogg och ni hittar henne här
Om någon är intresserad av att gästblogga är det bara att skriva till mig då jag tycker att det är fruktansvärt kul att gästblogga.


Hej på er!

Det var väldigt länge sedan jag bloggade om psykisk ohälsa och om saker jag fått uppleva som gjort att jag känt mig illa behandlad. Det finns anledning till varför jag har slutat blogga om psykisk ohälsa och jag tänkte faktiskt dela med mig om varför jag slutat blogga om det ämnet helt och hållet.

För det första tycker jag inte att det är lockade att blogga om psykisk ohälsa längre, det är så många som bara läser som hastigast och sprider skit mot vad som faktiskt är skrivet. Jag har kommit till skada av att jag bloggat om psykisk ohälsa, alltså det jag har skrivit om här på bloggen har inte alltid varit till min fördel.
Jag har fått höra extremt mycket skit om mig att jag ska vara psykopat, psykisk sjuk och helt störd i huvudet med mera, samtidigt som andra tycker det är bra att jag uppmärksammar vad jag fått uppleva.

Jag blev trött på att försöka vara något jag inte var, så...

Jag gjorde ett val och de var att byta umgänge. Jag har slutat umgås med folk som påstår att de är ens vänner och vänder kappan med vinden då det inte passar dem.
Skit snacket tog över och jag började fundera i vintras om jag verkligen ville leva såhär? Jag kände att jag inte alls ville det och därför har bloggen varit låst för att jag skulle få landa, få bli mig själv och älska mig själv för den jag är.
Jag har inte älskat mig själv och kunnat vara mig själv, jag har varit så osäker på mig själv, haft extremt dålig självbild, självförtroende och framför allt extremt självkritisk. Jag har haft extremt mycket ångest och det blev inte hållbart att leva upp till något jag inte var men försökte att vara.
Jag försökt ge en bild av mig själv som inte alls stämt av alls om vem jag var och vilka mina åsikter var. Jag gav en bild av en tjej som tycktes vara något, när jag kollar tillbaka på vem jag varit så ser jag en tjej med extremt mycket ångest och som mår väldigt dåligt på många olika sätt. Jag var väldigt vilsen, rädd och skör innan jag hittade mig själv.

Jag har blivit med rädd om mig själv, jag skyddar mig själv på ett bra sätt utan att bli en alldeles för stor egoist.
För egoist tycker jag att vi ska vara, för det är ju bara du själv som ska styra ditt egna liv ingen annan.

En annan anledning till varför jag slutat blogga om psykisk ohälsa är för att inget blir ju privat. Idag ska man också dela med sig om exakt allt, och jag tycker inte det är lockade längre. Andra får gärna blotta sig men jag ville inte längre, jag känner inte suget av att berätta om vilken skit jag fått vara med om.
Vad säger arbetsgivaren, kollegan, familjen, släkten och dina vänner om att du bloggat om exakt ALLT. Jag tror inte alltid att det är uppskattat, och ibland kan det slå tillbaka mot dig.

Den sista anledningen till varför jag inte bloggar som psykisk ohälsa är förr att jag har aldrig mått så bra som jag gör idag. Jag har rätt människor i min omgivning och jag har aldrig varit så säker på mig själv som jag är nu.

Jag har tänkt och funderat en hel del kring detta inlägg och min slutsats är att jag kommer inte blogga längre om psykisk ohälsa som berör mig. Jag har kommit till skada och jag vill inte komma tills skada igen för att jag bloggat om hur illa behandlad jag blivit och hur det har fått mig att må.
Jag väljer att blicka framåt och jag väljer att vända blad, att inte titta tillbaka och prata om det som varit utan att titta framåt och prata om det som kommer bli något.

Vi ses // Ida

Gillar