Idag gästbloggar Erika hos mig

Gästbloggar

Godmorgon alla fina!

Idag ska fina Erika gästblogga på min blogg och ni hittar henne här

Om någon är intresserad av att gästblogga är det bara att skriva till mig då jag tycker att det är fruktansvärt kul att gästbloggaHej alla fina läsare här på Sofias underbara blogg!

Denna gång är det min tur att gästblogga & det ska bli så kul, det är även första gången jag gästbloggar så det ska bli spännande.

Vart ska man börja då? Jag är en tjej på 23 år , är lastbilschaufför & lever med sambon & våran katt Abbe. Jag lider av psykisk ohälsa & är väldigt öppen om att prata om just det ämnet, så det kommer jag prata om idag.


När det gäller min psykiska ohälsa så har jag lidit av den sen jag var omkring 13-14 år. Började bli mobbad i slutet av 5:an & det blev värre när jag började 6:an då vi va tvungen att byta skola då. Jag hittade snabbt 2 kompisar jag började hänga med men på samma gång kände jag mig så ensam. Jag blev kallad för fula ord, fick blickar & kände mig allmänt uttittad. Kände mig så ensam & så rädd inombords.

Hade korta förhållanden då dem hellre lyssnade på alla falska rykten om mig än att faktiskt lyssna på mig som visste den rena sanningen.

Men allt blev värre än värst när jag började 8:an. Vi började ha mer lektioner med paralell-klasserna. Minns hur ofta jag fick höra att jag var ful, att jag var tjock. Att jag skulle dö oskuld & ensam. Att jag såg ut som en gris & att ingen tyckte om mig. Folk kunde störa mig under tex musiklektionerna enbart för att reta mig, inte ens lärarna brydde sig då.

Tillslut kom den dagen då jag verkligen fick den där käftsmällen. Halva klassen hade kemi med halva klassen ifrån våran paralell-klass & resten hade musik med den andra halvan. Den här dagen hade jag musik & jag minns att jag satt utanför musikrummet med en gitarr & ett papper. Vi hade som uppgift att låtsas att vi skulle skriva en låt. Så satt där vid bordet utan rummet & försökte komma på något med gitarren i handen. Helt plötsligt kom en kille ifrån min paralell-klass som igentligen hade kemi just då. Han satte sig bredvid mig & sa "Hej Erika" och sen dunka han en gitarr med stämskruvarna rakt ner i mitt huvud. Jag blev så chockad så fatta ingenting, skrek bara och frågade vad tusan han höll på med. Började tillslut gråta, läraren kom ut och frågade vad som hände. Jag förklarade sanningen och det enda hon kunde säga i den sekunden va " Hur gick det med gitarren? Du vet att den kostar va?" Där & då blev jag så galet förbannad, hade precis blivit misshandlad med en gitarr i huvudet & hon frågar på riktigt hur de är med gitarren. Inte mig som satt där & grät som en tok. Tillslut kom min pappa till skolan & vi tog en snack med rektorn. Dem sopade problemet under mattan som vanligt & jag va borta från skolan i en vecka pga lätt hjärnskakning.

Och 2 veckor senare smällde samma kille mig med en lång linjal i ryggen. Vi polisanmälde såklart allting & fick efter många om & men ut skadestånd.

Min psykiska ohälsa startade alltså rätt kraftigt där, efter daglig mobbing. Jag började tröstäta, slutade plugga & struntade totalt i skolan. Satt vid datorn efter skolan & började få självmordstankar. Tillslut tröttnade mina föräldrar på att skolan aldrig lyssnade så vi valde att flytta så jag kunde börja om på nytt. Träffade min nuvarande sambo i April 2010, augusti 2010 gick flyttlasset till Gävle.

Jag kan inte säga att min psykiska ohälsa är bra, men den blev bättre efter flytten. Sen har den i gått perioder.

Det var min lilla historia, om ett ämne som är så viktigt att prata om.

Men kom ihåg alla där ute, ni duger precis som ni är.

Då va min gästbloggning över för denna gång, är jätteglad att ha fått chansen att få gästblogga & dela med mig av min historia.

Tack för mig, kram på er alla! :)

Gillar

Kommentarer

sandra
sandra,
så starkt av henne <3www.teamkjellstrm.blogg.se
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Ja riktigt starkt gjot av henne att dela med sig 😊 <3nouw.com/sofialissmyr
Jennie
Jennie,
Så starkt att berätta ❤️ Massa styrkekramar! 🌸beautyela.se
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Håller verkligen med dig där! SKickar också styrkekramar 😊 <3nouw.com/sofialissmyr
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229