Idag gästbloggar Erika hos mig

Gästbloggar

Godmorgon alla fina!
Idag ska fina Erika gästblogga på min blogg och ni hittar henne här

Om någon är intresserad av att gästblogga är det bara att skriva till mig då jag tycker att det är fruktansvärt kul att gästblogga.


För ett tag sedan fastnade jag för ett inlägg på Facebook där en ung vacker kvinna hade lagt upp en bild på sin kropp och skrivit "Varför ska jag som tjock behöva skämmas utomhus?"


Och detta är någonting jag faktiskt tänkte ta upp, för nu när sommaren äntligen är här så märker man mer tydligt hur en människa "ska" se ut i samhället och hur dagens samhälle ställer krav främst åt tjejer/kvinnor. Självklart även åt killar också, men just i detta inlägg tänkte jag fokusera på oss kvinnor.

Alla som inte är inom "normen" ska skämmas, har man ett eller två extra kilon så får man sitta i vassen och gömma sig.

Har man valkar eller celluliter så ska man inte använda shorts eller kjol, och har man bristningar så måste man använda baddräkt.

Är man "tjock" och använder bikini på stranden så anses det vara "fult och äckligt".

- Men jag undrar, VARFÖR är det så?

På vår och sommar är det många företag som marknadsför sina produkter som "fixa sommarkroppen redan nu", "kom igång inför sommaren", "ät detta pillret och du blir snyggast på stranden" osv.

Vi köper krämer, käkar piller, smörjer oss, filar och peelar, opererar, svälter och gud vet allt för att vi ska passa bättre in i "normen". Men jag undrar fortfarande, varför?

Ska vi, "operfekta" människor gå omkring och ha dåligt samvete, skämmas, känna att vi inte duger och inte våga visa vissa kroppsdelar eller för den delen hela kroppen?

Ska vi behöva gå runt i långtröja och byxor hela sommaren så att vi ska slippa se blickar, få kommentarer osv?

Är det inte dags att vi slutar skämmas, dölja och gömma oss, och att inse att vi ALLA faktiskt är fina, oavsett kroppsform och vad vågen visar för siffra. Vi måste börja skita i vad skönhetsindustrins normer nu än säger. För de är bara intresserade av att tjäna pengar och de gör det genom att få oss att känna oss otillräckliga och oattraktiva.

Alltför många människor låser in sig i sina lägenheter för att de inte längre står ut med att bli uttittad, utpekade och få blickar, även fast de hellre skulle vilja vara ute för att kroppen faktiskt mår bra av det.

Tänk hur det måste kännas att inte längre våga gå ut, att behöva sitta inne i sin solvarma lägenhet och titta ut på alla som njuter av det fina sommarvädret, att få kunna bada i sina valfria badkläder, att ha på sig dom kläderna man vill och faktiskt få känna sig vacker, snygg och tillräcklig?

Hur och vad tänker ni om detta?

Är inte alla människor lika vackra och fina, oavsett kroppsform?

Varför finns denna jäkla "normen" egentligen?

Och jag vill även passa på att säga detta till alla som känner er obekväma i sin kropp,oavsett anledning, - sträck på dig och älska dig själv. Du är vacker och duger precis som du är!


Innan jag avslutar detta inlägget vill jag bara passa på att tacka Sofia för att jag fått chansen till att få gästblogg här på hennes fina blogg! 🌸

Gillar

Kommentarer

Michelle
Michelle,
va kul med gäst blogginlägg 👏🏻www.michellefrandell.blogg.se
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Ja lika roligt varje gång 😊nouw.com/sofialissmyr
Amanda Persson
Amanda Persson,
vad kul med gäsbloggare 😊 kram!aperssons.se
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Ja väldigt kul! Kram 😊nouw.com/sofialissmyr
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229