Idag gästbloggar Elin hos mig

Gästbloggar

Godmorgon alla fina!

Idag ska fina Elin gästblogga på min blogg och ni hittar henne här
Om någon är intresserad av att gästblogga är det bara att skriva till mig då jag tycker att det är fruktansvärt kul att gästblogga.

Hallå där hjärtan, idag är jag gästbloggare hos Sofia Lissmyr och det känns så rolig att få äran att dela några tankar med er, både med er som brukar följa mig och min vardag men också ni som läser detta för att ni följer Sofias blogg. Mitt namn är Elin Elmersson och jag bloggar under nouw.com/elinelmersson, och ni kan hitta mig HÄR. Jag ska hålla presentationen väldigt kort, men tänker att för er som inte läser min blogg till vardags och därmed inte har full koll på vem jag är, så kan jag ta det lite kort.

Som sagt heter jag Elin, jag är 18 år gammal och bor i Smålands djupa skogar. Jag pluggar just nu mitt sista år på Teknikprogrammet på gymnasiet och har redan börjat nedräkningen inför studenten. Idag är det endast 164 dagar kvar att kämpa och det ska firas med uppesittarkväll och bingolotto!


Hur som helst, jag är inte alls här för att gästblogga om mig själv och mitt eget liv, utan om julen och allt som hör därtill. För imorgon är det ju faktiskt dagen med stort D. Dagen som jag, och säkert många andra, verkligen väntat på. Julen för mig är nämligen bland det finaste jag vet. Jag är lyckligt lottad och har alltid varit en av dem som blir överöst med kärlek denna dag, varje år. För mig har julen därför alltid betytt otroligt mycket och varit något jag längtat efter ska komma igen. Jag vet att de flesta familjer och släkter har sina egna traditioner på jul, och att det är en väldigt hektiskt tid innan, där julklappar ska fixas, julmaten ska lagas och planeringen om vem som ska göra vad är i full gång. Så har det i alla fall alltid varit vår familj. Mycket som ska fixas, planeras och synkas. Men det har alltid haft sin charm och alla har varit glada över denna ständiga stress ändå.


Men, jag vet att det finns många som inte har det så. Att det finns minst lika många som inte tycker om julen. Som inte alls längtar och lever på helspänn i veckor, för att julen närmar sig. Jag vet att det finns de som hatar julen och allt vad den innebär. Jag vet att det finns dem som är rädda och känner sig otrygga när julen kommer på besök. Och jag vet att det finns de som aldrig fått chansen att uppleva en riktigt jul. För mig, och säkert för många andra, känns det ofattbart att det finns människor som inte ser denna högtid som "the season of love" och den finaste tiden på året. Men jag vet att det finns många som känner precis så. Och jag vet också att de är alldeles för många.


Eftersom att julen för mig, alltid varit och är, en högtid som betyder värme och kärlek, är det svårt för mig att förstå att alla människor inte känner likadant. Jag glömmer lätt bort att det finns de som inte njuter av att träffa familjen och släkten en hel dag, från morgon till sena natten. Men när jag stannar upp och reflekterar, funderar över min situation kontra andra människors situationer, och verkligen ställer mig i deras skor, då förstår jag att det är så viktigt att inte glömma bort dessa under julens jäktigaste dag. Jag påminns om att det finns människor som behöver kärlek mer än vad jag gör, än vad min släkt och familj gör - för vi får den ändå när vi alla är tillsammans. Jag påminns också om de människor som sitter ensamma på julafton, som inte har någon alls, varken familj, släkt eller vänner att fira jul tillsammans med. Jag påminns om alla de barn som lever i otrygga hem, där föräldrarna bli alldeles för fulla, aggressiva och opålitliga. Jag påminns också om alla de människor som inte har något hem, någon mat på bordet eller en varm säng att krypa ner i när kvällen kommer. Jag påminns om alla de människor som bor på ställen där det råder krig, där allt tros kunna lösas med våld och den ena oskyldiga efter den andra berövas livet.


Julen får mig inte bara att tänka kärlek och värme. Julen får mig också att tänka på all de människor som inte lever ett liv som jag gör. Och därför vill jag skänka dessa människor en extra tanke, jag vill ge dem en extra varm kram och berätta för dem att de inte alls är ensamma. Och därför skulle jag också vilja be er om en liten tjänst. Ni som älskar julen lika mycket som jag gör, kan vi inte vara överens om att vi har kärlek nog som både räcker och blir över, och som vi därmed kan dela med oss av till många fler? Och därför se till att tillsammans försöka skänka lite av vår värme och kärlek till de människor som annars inte skulle få någon. Jag vet att att ett litet "God jul", "Jag tänker på dig!" eller "Det finns en plats hos oss.", kan göra så mycket i en ensam, sårad eller tom själ. Så jag ber er, med hela mitt hjärta att tillsammans med mig och alla andra som älskar julen, försöka sprida vår kärlek vidare och bidra med vår del till en mer kärleksfull värld! Det kan som sagt handla om det allra minsta. Du kanske inte har möjligheten att bjuda någon till ditt julbord, men du kanske har möjlighet att skicka iväg ett litet sms, eller slå en liten signal till någon som verkligen behöver få veta att någon tänker på dem. Jag tror att vi tillsammans kan göra stor skillnad, och jag hoppas verkligen att ni är med mig!Jag vill också avsluta med att säga ett STORT tack till Sofia för att jag fått chansen att gästblogga här. Jag hoppas att även ni som inte tidigare visste vem jag var har fått ut något av det jag valt att dela. Tillsammans kan vi göra världen till en bättre plats - och jag vill att vi börjar redan idag!

Gillar