Hur håller jag motivationen uppe när jag tränar?

Träning, Mina personliga tips

Hej alla fina!

Jag är nästan säker på att alla som tränar någon gång har känt att motivationen inte alltid är på topp. Jag har tränat i olika omgångar i mitt liv och jag kan ju ärligt säga att ibland har motivationen försvunnit och man har fått kämpat för att få tillbaka den igen. Jag tänkte därför berätta mina bästa tips för att hålla motivationen uppe och vad som har fungerat bäst för mig.

1. Ha ett schema på hur ofta du ska träna och vilken dag du ska träna vad. För mig är det väldigt viktigt att ha struktur och veta vilka dagar jag ska gymma och vad.

2. Pressa dig inte för hårt, att ta allt i lagom takt och öka succetivt är väldigt bra. Jag själv känner att chansen är större att motivationen finns kvar om jag puschar mig själv i lagom takt.

3. Ha inte för höga krav på att det resultat du strävar efter ska gå si och så fort. Risken är då att du blir besviken om det inte går som du önskat. Jag är expert på att sätta ribban väldigt högt från början och det ger mig bara stress och motivationen minskar om det inte går som jag har önskat så nu försöker jag sänka ribban lite.

4. Även om du skulle ha en dag då du inte är så pepp så försök att vara positiv. Jag har ibland dagar som jag inte känner mig så pepp men då försöker jag vara positiv.

5. Försök att inte se träningen som ett måste utan mer som en hobby. Jag såg träningen i början som ett måste men bytte tankesätt att det var mer som en hobby och nu tycker jag att det är roligt att gå till gymmet.

Gillar

Kommentarer

depomian
depomian,
Så himla bra tips! Måste komma igång jag med men tröskeln att komma över känns verkligen hög
nouw.com/depomian
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Tack så jättemycket, blir så himla glad! Jag vet känslan att komma över den där tröskeln, den är svår men det går om jag är väldigt enivs 😊
nouw.com/sofialissmyr
Johannasoderberg
Johannasoderberg,
ååh vad bra tips! roligt inlägg, okej om jag lånar lite?🙈
nouw.com/johannasoderberg
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Tack så jättemycket, värmer så att få läsa. Självklart får du låna om du vill. Vill isf bli taggad på din blogg om du tänkt använda det på bloggen 😊
nouw.com/sofialissmyr
Erikatuvelid
Erikatuvelid,
Åh va bra tips! Tack 😊🌸
nouw.com/erikatuvelid
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh blir så himla glad av att läsa det! Tack snälla 😊
nouw.com/sofialissmyr
Josefinerombing
Josefinerombing,
vilken hörlig blogg du har 😍🙏👌🏻
nouw.com/josefinerombing
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Vad roligt att du tycker det! Blir jätteglad, tack 😊
nouw.com/sofialissmyr
Mirre,
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Vad glad jag blir, tack så jättemycket 😊
nouw.com/sofialissmyr
Kamilla,
Vilka super tips Sofia.
kamillaskamera.com/
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Blir så himla glad att få läsa det så tack snälla 😊
nouw.com/sofialissmyr
Bebisjuni2018
Bebisjuni2018,
Vilka bra tips 😄
nouw.com/bebisjuni2018
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Tack så hemskt mycket att du tycker det 😊
nouw.com/sofialissmyr
Josefinesperspektiv
Josefinesperspektiv,
Jag själv hade väldigt höga mål när jag skulle hitta ett jobb/praktik, jag är ändå 23 och tänkte, alla i min ålder skaffar barn, gifter sig och har jobb, här står jag och har knappt kommit någonvart..Jag art lite stressad utav det, jag ville ju också ha ett jobb, flytta hemifrån för de flesta som jag gått i samma klass med eller bekanta, har ju jobb, flyttat hemifrån, gift sig eller har barn, inte för jag strävar efter just barn eller gifta sig, men tyckte det var så komiskt att jag själv inte hade kommit längre och så är det tjejer både yngre och i min ålder som har barn...Jag ville så himla gärna komma i underfund med att hitta min egna väg men jag fick inte möjligheten till att bearbeta det riktigt, folk ifrågasatte mig helatiden och jag blev stämplad, fick höra mer eller mindre frågor om jag klarade av det eller det, som man inte frågar någgon i min ålder, jag menar, man frågar ju inte en 23 åring om den klarar av att festa eller något annat normalt, för de flesta 23 åringar festar...Så detta kan inte bara vara gällande träningen, utan även sociala medier eller olika satdier i livet kan också påverka en när det gäller motivationer till olika saker, nu har jag fått en praktik och jag trivs superbra! Det handlar om att kunna gå olika vägar för att komma i underfund med vad man vill göra och hur man ska gå tillväga, men får man inte den tiden att kunna utforska det, så lär man ju inte bli självständig, man kan ju inte veta om man trivs med att bo själv om man inte har testat det? Eller något annat.
nouw.com/josefinesperspektiv
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Intressant att få läsa din kommnetar! Tack för att du delar med dig 😊
nouw.com/sofialissmyr
moaastrom
moaastrom,
Ska testa göa schema här hemma så jag kan gå in på vårt gym vi har!! tack för tipsen <3
nouw.com/moaastrom
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Det låter som en toppentide! Ingen fara 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
StephanieThor
StephanieThor,
så bra punkter för att hålla motivationen uppe, jag har skälv väldigt svårt för det.
nouw.com/stephaniethor
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Tack för att du tycker det! Ja det kan vaar svårt ibland 😊
nouw.com/sofialissmyr