Hur håller jag motivationen uppe när jag tränar?

Träning, Mina personliga tips

Hej alla fina!

Jag är nästan säker på att alla som tränar någon gång har känt att motivationen inte alltid är på topp. Jag har tränat i olika omgångar i mitt liv och jag kan ju ärligt säga att ibland har motivationen försvunnit och man har fått kämpat för att få tillbaka den igen. Jag tänkte därför berätta mina bästa tips för att hålla motivationen uppe och vad som har fungerat bäst för mig.

1. Ha ett schema på hur ofta du ska träna och vilken dag du ska träna vad. För mig är det väldigt viktigt att ha struktur och veta vilka dagar jag ska gymma och vad.

2. Pressa dig inte för hårt, att ta allt i lagom takt och öka succetivt är väldigt bra. Jag själv känner att chansen är större att motivationen finns kvar om jag puschar mig själv i lagom takt.

3. Ha inte för höga krav på att det resultat du strävar efter ska gå si och så fort. Risken är då att du blir besviken om det inte går som du önskat. Jag är expert på att sätta ribban väldigt högt från början och det ger mig bara stress och motivationen minskar om det inte går som jag har önskat så nu försöker jag sänka ribban lite.

4. Även om du skulle ha en dag då du inte är så pepp så försök att vara positiv. Jag har ibland dagar som jag inte känner mig så pepp men då försöker jag vara positiv.

5. Försök att inte se träningen som ett måste utan mer som en hobby. Jag såg träningen i början som ett måste men bytte tankesätt att det var mer som en hobby och nu tycker jag att det är roligt att gå till gymmet.

Gillar