Att bli psykiskt misshandlad i ett förhållande

Mina personliga tips, Psykisk ohälsa

Hej alla fina!

I dagens samhälle finns det många som har blivit psykiskt misshandlad av en partner, inklusive jag. Jag gjorde som alla andra, jag försökte hitta kärleken i mitt liv men det blev inte alls som jag hade tänkt mig. I början kände jag mig som en prinsessa med en ring på fingret, fina presenter och komplimanger hit och dit men det skulle snart förvandlas till ett krossat hjärta, sönderslitna gåvor och nertryckande ord. Jag gick varje dag och önskade att fler skulle se hur det egentligen var, att jag ständigt fick kommentarer som ”Du är efterbliven” eller ”lyssnar du inte på mig så är det slut”. Jag är långt ifrån färdig i min bearbetning av att ha blivit psykiskt misshandlad men jag håller på att kämpa mig upp och vill därför tala om 5 st tips som har hjälpt mig.

  • 1.Hårt men ärligt svar är att lämna personen, hur svårt det än är så ta dina grejer och gå. Ju fler chanser du ger personen ju mer bunden blir du till personen.
  • 2.Eftersom din självkänsla kan vara väldigt låg efter all nertryckning så är det viktigt att försöka få upp den igen på något sätt. Gör tex något du är bra på eller tänk varje dag några positiva saker om dig själv.
  • 3.Ta bort kontakten helt från personen i frågan eftersom man lätt kan falla tillbaka.
  • 4.Skyll aldrig det som har hänt på dig själv, den enda som har gjort fel är den som misshandlar dig psykiskt.
  • 5.Ge dig själv tid att läka i din egen takt för det tar olika lång tid för alla. Jag hade extremt svårt att läka och kunna ta in folk i mitt liv igen.

Gillar