5 tips till dig som har ett sockerberoende

Träning, Mina personliga tips

Hej alla fina!

I dagens samhälle finns det många som har eller har haft ett sockerberoende, inklusive jag. Jag har alltid så länge jag kan minnas älskat onyttiga saker men det gick över styr för ca 1 år sedan när jag var med om en tragedi som fick mig att trycka i mig socker varje dag. Jag har under flera år försökt med olika saker för att kunna dämpa mitt sockersug men jag har lixom aldrig blivit av med det till fullo. Jag har önskat så många gånger att någon skulle se hur det egentligen var, att jag alltid har använt socker som tröst eller lungnande men istället har man fått kommentarer som ”Jag tycker du äter för mycket onyttigt” eller ” du kommer gå upp i vikt om du fortsätter sådär” och det hjälper ingen som har ett sockerberoende. Jag är långt ifrån färdig i min utveckling i mitt sockerberoende men jag håller på att kämpa mig upp och vill därför tala om 5 st tips som har hjälpt mig.

  • 1.Ha max 2 dagar(eller så många som känns bra för dig) i månaden som du faktiskt får äta det du är sugen på men att du resterande dagar försöker hålla dig borta från så mycket socker du bara kan. Jag började med att ha 2 dagar i månaden som var mina cheatdays och resterande dagar äter och dricker jag inte mycket socker alls.
  • 2.Berätta gärna för folk i din omgivning att du faktiskt håller på att vänja dig av med socker för det är så lätt att hamna på gamla banor om ingen vet om det och vill vara snälla och kanske bjuda på något gott tex. Det har hänt mig flera gånger att man äter något för att man vill inte verka otrevlig på något sätt.
  • 3.Försök att hålla dig syselsatt om dagarna för ibland kan man bli sötsugen om man inte har något att göra och äter för att man har tråkigt. Jag har känt så flera gånger i mitt liv att jag vill äta något gott om jag är uttråkad.
  • 4.Stressa inte fram utan ta en sak i taget som du slutar med för annars kan det kännas för tungt och du faller tillbaka igen. Jag började med att ta bort ”lördagsgodsaker”, sedan bytte jag ut saft/juice till vatten och sist så drog jag ner på tex mjukt bröd/pasta/ris osv.
  • 5.Försök att hitta roten till varför just du har fått ett sockerberoende och om det finns en rot så kan det vara enklare att få bukt på sitt sockerberoende. Jag visste hela tiden vad min rot var, varför jag fick ett sockerberoende nämligen.

Gillar