5 tips till dig som har ett sockerberoende

Träning, Mina personliga tips

Hej alla fina!

I dagens samhälle finns det många som har eller har haft ett sockerberoende, inklusive jag. Jag har alltid så länge jag kan minnas älskat onyttiga saker men det gick över styr för ca 1 år sedan när jag var med om en tragedi som fick mig att trycka i mig socker varje dag. Jag har under flera år försökt med olika saker för att kunna dämpa mitt sockersug men jag har lixom aldrig blivit av med det till fullo. Jag har önskat så många gånger att någon skulle se hur det egentligen var, att jag alltid har använt socker som tröst eller lungnande men istället har man fått kommentarer som ”Jag tycker du äter för mycket onyttigt” eller ” du kommer gå upp i vikt om du fortsätter sådär” och det hjälper ingen som har ett sockerberoende. Jag är långt ifrån färdig i min utveckling i mitt sockerberoende men jag håller på att kämpa mig upp och vill därför tala om 5 st tips som har hjälpt mig.

  • 1.Ha max 2 dagar(eller så många som känns bra för dig) i månaden som du faktiskt får äta det du är sugen på men att du resterande dagar försöker hålla dig borta från så mycket socker du bara kan. Jag började med att ha 2 dagar i månaden som var mina cheatdays och resterande dagar äter och dricker jag inte mycket socker alls.
  • 2.Berätta gärna för folk i din omgivning att du faktiskt håller på att vänja dig av med socker för det är så lätt att hamna på gamla banor om ingen vet om det och vill vara snälla och kanske bjuda på något gott tex. Det har hänt mig flera gånger att man äter något för att man vill inte verka otrevlig på något sätt.
  • 3.Försök att hålla dig syselsatt om dagarna för ibland kan man bli sötsugen om man inte har något att göra och äter för att man har tråkigt. Jag har känt så flera gånger i mitt liv att jag vill äta något gott om jag är uttråkad.
  • 4.Stressa inte fram utan ta en sak i taget som du slutar med för annars kan det kännas för tungt och du faller tillbaka igen. Jag började med att ta bort ”lördagsgodsaker”, sedan bytte jag ut saft/juice till vatten och sist så drog jag ner på tex mjukt bröd/pasta/ris osv.
  • 5.Försök att hitta roten till varför just du har fått ett sockerberoende och om det finns en rot så kan det vara enklare att få bukt på sitt sockerberoende. Jag visste hela tiden vad min rot var, varför jag fick ett sockerberoende nämligen.

Gillar

Kommentarer

evelinasjostrand
evelinasjostrand,
Jättebra tips 😊 Jag har själv ett sockerberoende, mycket pga stress, ångest, dåligt mående osv, men viljan att ta tag i det är inte tillräckligt stark just nu. 😕
nouw.com/evelinasjostrand
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Vad glad jag blir att höradet, tack! Tråkigt att höra, jag tror på dig 😊
nouw.com/sofialissmyr
clarabergertorres
clarabergertorres,
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Roligt att du tycker det 😊
nouw.com/sofialissmyr
Erikatuvelid
Erikatuvelid,
Så bra tips! 🌸
nouw.com/erikatuvelid
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh blir så glad, tack så mycket 😊
nouw.com/sofialissmyr
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Så bra tips! Tror många lider av detta utan att veta om det. Socker är en så stor del av vår kost nu att vi inte ens tänker på det 😊 // Petra Elisabeth
nouw.com/petraelisabeth
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Tack så mycket att du tycker det, gör mig så glad! Ja socker är verkligen en stor del 😊
nouw.com/sofialissmyr
teodoraR
teodoraR,
tack för tipsen!!!
nouw.com/teodorar
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Ingen fara! Hoppas något kan komma till anävndning 😊
nouw.com/sofialissmyr
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Vilka bra tips! Jag har semester över helgen också, men därefter tänkte jag ta lite krafttag. Bra med lite inspo tills dess.
nouw.com/annaskarblom
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Tack så jättemycket! Lycka till! Ja men verkligen 😊
nouw.com/sofialissmyr
bylolloz
bylolloz,
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Tack så mycket 😊
nouw.com/sofialissmyr
cmandiih
cmandiih,
Tack för tipsen! ❤️
nouw.com/cmandiih
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Varse, hoppas dom kanske kan hjälpa 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Lexochlogan
Lexochlogan,
tack för tipsen, har verkligen sockerberoende jag vill bli av med ❤️
nouw.com/lexochlogan
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Ingen orsak! Hoppas dessa tips kanske kan hjälpa något 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Lillan Kind,
Vilka bra tips!😊 Särskilt det att ta en sak i taget!
varapavag.se