5 tips till dig som blir/blivit mobbad!

Mina personliga tips

Hej alla fina!

I dagens samhälle finns det många som har blivit mobbade, inklusive jag. När jag var liten var jag alltid det överviktiga barnet i klassen, sedan blev jag den som inte var med de ”populära” människorna och när jag blev lite äldre var jag den tysta tonåringen. Mobbare hittar alltid något ”fel” på en fast egentligen finns det inga fel, dom vill bara trycka ner andra för att må bättre själv. Jag kan inte ens räkna gångerna jag önskade att dom bara lät mig vara och alla gånger jag tänkte att alla behöver inte gilla mig men alla kan åtminstonde acceptera mig. Att folk klämde fram kommentarer som ”du måste stå upp för dig själv” eller ”bry dig inte om dom” hjälper inte någon som ligger ner och blir sparkad på. Jag är långt ifrån färdig i min bearbetning efter all mobbning men jag håller på att kämpa mig upp och vill därför tala om 5 st tips som har hjälpt mig.

  • 1.Låt aldrig mobbarna vinna över dig, du är så mycket starkare och bättre än dom så bevisa det.
  • 2.Gå aldrig och håll allt inom dig för det kommer du bara må sämre av. Hitta någon som du har förtroende för och prata med dem.
  • 3.Visa inte mobbaren att du tar illa upp utan försök att vara positiv och glad för det sticker i deras ögon.
  • 4.Har du fortfarande öppna sår kvar efter mobbning så undvik inte platser eller saker som får dig att känna oro för då blir det ännu värre.
  • 5.Försök att bearbeta allt du varit med om och ta allt i din takt

Gillar

Kommentarer

mollysvedin
mollysvedin,
Jätteviktigt inlägg och bra skrivit. Mobbing är hemskt❤️nouw.com/mollysvedin
Cecilia
Cecilia,
Superbra punkter. Att mobba någon är inte okej. Det är fegt att mobba någon bara för att man ska må bättre själv. www.ceciliasbokblogg.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229