Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag mår jag fan bra. Alltså jag har gått igenom några dåliga veckor men nu är det liksom bra, jag är så glad. Jag är så glad att jag lärt känna mig själv så otroligt mycket bättre de senaste åren. Visst, det har skett genom mycket skit, många dåliga dagar och en kamp. Men utan död, inget liv, eller hur?

Jag mår så förbannat bra ändå, genom positiva tankar löser sig ändå det mesta. Och jag har så himla mycket roligt framför mig, enligt mig finns det inga hinder, bara möjligheter. The best is yet to come, right?

Älskar även att denna texten hänger med mig vart jag än går! 

Likes

Comments

Man vill alltid vara stark. Man vill alltid vara positiv, för det är det man får höra, eller hur? Positiva tankar ger ett positivt liv, det är jävligt sant, det säger jag inget om. Men ibland måste man även erkänna för sig själv att man inte mår bra, att allt inte är glittrigt och att livet är tungt. Den veckan som gått nu har varit otroligt jobbig för mig, en endaste grej har gjort att denna veckan har varit hemsk. Detta problemet kommer jag dock inte skriva om men en sak kan jag säga, mina tankar kring det har växlat fram och tillbaka minst fem gånger per dag i en hel vecka. När man kommer till problem finns det alltid bara två sätt att tänka kring dem, om man ska se i helhet, och det är negativt eller positivt. Ena stunden har jag tänkt att jag är stark, jag är större än allt som händer mig och jag fixar detta, inga problem. Men ena stunden har jag velat lägga mig ner och dö, jag har tänkt att jag inte har någon framtid och att detta förändrar allt. Och så får man väl tänka ibland, det känner jag iallafall. Det viktigaste är bara att sista tanken man tänker är positiv. Man får tänka dem där negativa tankarna för att sedan vända på dem, och tänka att nej, jag är fan bäst och inget krossar mig.

På det stadiet är jag iallafall nu. Jag ska hitta tillbaka till mig själv, till min egna lycka. Utan att vara beroende av någon annan, ingen annan ska ha makten att dra undan min lycka för mig själv, för den har jag själv. Alla andra ska bara vara extra lyckor om ni förstår?

Jag tror att hela livet är en jakt på lycka, det man söker är ju hela tiden mer lycka i diverse former, visst? Just nu känner jag att jag vill skriva upp en lista på hur jag ska finna lite ro och hitta mig själv så gott det går. Så här kommer den;

1. Jag ska verkligen ta tag i skolarbetet. Jag vet ju att jag kan om jag bara lägger energin på det. Det ska göras för att ge mig ett lugn som annars inte finns om en försenad läxa alltid finns i bakhuvudet.

2. Träna. Nu har jag inte tränat på ca två veckor (både på grund utav förkylning, tatuering och det som hände i veckan) och jag saknar det. Jag mår bra av att träna och jag vill känna mig stark.

3. Fota. Att fotografera är min passion och jag kan sitta och kolla på gamla foton och bara sakna det så mycket. Kameran ska med, överallt. För själen.

4. Skriva. Jag mår så bra av att skriva, och vill verkligen hinna med det. Mer läsa och skriva, mindre sociala medier tack.

Så, nu är det ny vecka och denna veckan ska jag må BRA. Jag ska sova som jag ska, röra på mig, checka av vad jag måste göra och bara göra saker som är bra för själen. Bort med negativa tankar och ältande.


Likes

Comments

Jag vill ha allt.

I genomsnitt tror jag att jag ägnar 50% av min tid till att drömma mig bort. Tolka det inte fel dock, jag lever här och nu och kan verkligen njuta av nuet men jag menar i bilen, i skolan och när man ska stå tjugo minuter på crosstrainern. Då är jag på andra sidan jorden, eller i mitt framtida hem med mina barn, eller varför inte vid Grand Canyon.

Jag älskar faktiskt att dagdrömma, det är en del av mig. Det är faktiskt det som vid kämpiga tider ändå får mig att fortsätta. Just nu håller jag på att överleva trean. Jag önskar innerligt att jag kunde skriva att jag kämpar mig igenom men nej, jag överlever den. I mitt huvud finns bara tiden efter studenten. Inte ens studenten ser jag egentligen fram emot så jättemycket, jag vet att det kommer vara världens bästa dag men då jag skjutit upp min student ett år så känns det nu som att det bara är något jag vill ha gjort. Det känns som att om jag hade gjort det i år hade det varit min dag, världens bästa dag. Men nu är den bara fejk. Kanske låter konstigt men det är så jag känner. Jag vill bara ha det som kommer efter.

Jag vet till 100% att jag inte vill ha ett vanligt svenssonliv. Jag vill se världen, jag vill lära känna massa fantastiska människor och leva ut mina passioner. Nervositeten sprätter i min kropp och jag får nästan prestationsångest när jag skriver detta men jag är ändå så jävla redo för detta när jag får springa ut med studentmössan nästa år. Livet. Jag ska verkligen göra det bästa av mitt sista år på gymnasiet men sen är jag så övertaggad på att få leva på riktigt. Göra det jag faktiskt vill och skapa mina historier. Allt är faktiskt möjligt, bara man vill det tillräckligt mycket. Och tro mig, det vill jag.

Likes

Comments

Jag har nog haft världens mysigaste dag, bara gjort saker som är bra för själen. Hade sovmorgon, sprang en sväng och åt sedan frukost med min fina. Efter det bakade vi bullar och åt dem sedan i höstsolen (!!) tillsammans med familjen. Alldeles underbart, har bara njutit och lagt ifrån mig mobilen. Tog även upp kameran vilket var helt underbart. Tacksam för den här söndagen som verkligen inte var en standard söndag.


Likes

Comments

Idag är det den 30:e September, alltså är Oktober på ingång, nu börjar hösten på riktigt. Redan nu, cirka en och en halv månad in i terminen så har jag haft så otroligt många olika känslor som stormat igenom mig. Just idag är en bra dag, men tro mig, alla dagar har inte varit lika självklara.

På vissa sätt älskar jag hösten. Jag älskar färgerna, älskar myskvällarna, och överlag all mysstämning som bara flöödar. Men bakom denna stämning finns även massvis med ångest. Detta drabbade mig först för två år sen, alltså hösten 2013. Jag mådde så dåligt, utan att egentligen ha någon anledning. Allt det där självklara man förut brukade göra var inte längre så självklart. Saker som att ta sig upp ur sängen och åka till skolan kändes helt omöjliga. Och detta är något man får leva med har jag lärt mig. Först denna veckan har jag mer börjat förstå vad som händer. Jag har insett att jag verkligen inte är ensam, tvärtom, många känner på det här viset bara att jag inte visste det. Och det är där man krossas, när man tror att man är ensam och det är så viktigt att inse att man aldrig är ensam. Det finns alltid någon som känner likadant. Viktigast i dessa tider är att inte vara ensam, inte låta ens tankar förstöra för en och hålla sig sysselsatt på en hälsosam nivå.

Detta är ingenting jag kommit på själv, jag har pratat med mina vänner, läst bloggar men framförallt lyssnat på podcaster och helt plötsligt när detta ämne diskuteras känns allt så himla, himla självklart. Istället för att det känns som att jag är ett problem som inte klarar av allt som alla andra klarar av så inser jag att det inte bara är jag. Jag är fan inte ensam. Jag är så otroligt tacksam för dessa människor som bestämt sig för att prata och gå ut med deras mående på riktigt, de som spräcker den perfekta bloggbubblan och visar det riktiga livet som vi för ofta blir distanserade från.

Jag är så tacksam för att jag faktiskt har fått insikt i detta och kan känna att jag har kontroll, jag fixar detta liksom. För som jag sa, idag är en bra dag. Hösten kommer med alla dess färger och just denna vecka har Sverige levererat höstsol som ändå är den mest underbara enligt mig.

Likes

Comments