Kohti luontoa ja terveyttä

Hellurei!

Kun koko tämä tällä hetkellä käynnissä oleva härdelli on taputeltu, tulee elämä muuttumaan ja vauhdilla. Sitä on ennustettu jo pitkään, ja sitä kutsutaan "maapallon uudeksi kulta-ajaksi". Tämä postaus on tarkoitettu teille kaikille unelmoijille, vapaille sieluille, vanhoille sieluille, hipeille, ja kaikille joita kiinnostaa nämä aiheet. Maapallo tulee nyt lähivuosina muuttumaan enemmän kuin koskaan aiemmin, ja ihmiset sen mukana. Tänne tulee niin paljon kaikkea uutta ja kestävämpää. Luontoystävällisempää ja ekologisempaa. Toimivampaa ja järkevämpää.

Liian kauan olemme tuhonneet itseämme ja maapalloamme, ja minkä takia? Yksinkertaisesti harva on osannut ajatella, että asiat voisivat olla paremminkin. Ollaan tyydytty siihen mitä täällä on, vaikka tämä maailma on rakennettu täysin väärin. Miksi esimerkiksi monissa kaupoissa on erikseen terveysruoka -osastot? Pistää miettimään että mitä se muu ruoka sitten on, ja miksi sitä edes syödään. Liian kauan ihmiset ovat olleet täysin pihalla siitä, mikä meille oikeasti tekee hyvää, ja mikä ei. Kouluissa meille opetetaan pienestä pitäen ruokaympyrät, ja niissäkin on jo niin paljon pielessä. Se että oppii oikeasti syömään terveellisesti, on vain itse opeteltava, koska niin monet lääkärit ja ravintoneuvojatkin ovat täysin pihalla asiasta. Muistan eräänkin keskustelun jonka kävin yhden vanhemman sukulaiseni kanssa, ja hän ihan suoraan sanoi, että kyllähän ihmisen kuuluu sokeria syödä, ja että sokeri kuuluu terveelliseen ruokaympyrään..
Koskaan missään meille ei opeteta, että millä kasvilla on mikäkin parantava vaikutus, vaan kaikki vaivat pitäisi aina hoitaa lääkkeillä. Vaikka tosiasiassa lähes jokaiseen vaivaan löytyisi paljon terveellisempikin vaihtoehto, jo ihan meidän omasta luonnostakin. Mutta jos kaikki ihmiset keräilisivät metsässä eri kasveja ja hoitaisivat itse omat ja perheensä vaivat, eivät lääkefirmat tienaisi senttiäkään. Siksi meidän halutaan uskovan, että vain lääkkeet voivat oikeasti hoitaa eri vaivat. Muistan vieläkin kuinka kärsin nuorempana virtsatietulehduksista, ja olin varmaan kymmenen kertaa antibiottikuurilla, ja se perkele tuli aina kuitenkin takaisin. Sitten aloin ottamaan asioista selvää, sillä en halunnut enää turhaa myrkyttää kehoani antibiooteilla, koska nekään eivät selvästi edes toimineet. Lopulta päädyin valmistamaan itse persilijasta teetä, ja se piti virtsatietulehduksen loitolla. Join myös karpalomehua, ja sekin toimi, kunhan vain join sokerintonta karpalomehua. Lähes missään ei edes mainita, että virtsatietulehdukseen tulee juoda sokerintonta karpalomehua, vaan sekin piti opetella itse. Luin silloin jostain, että sokeri ruokkii kehossamme olevia tulehdustiloja, ja päättelin että tällä sokerilitku-mehulla teen varmaan enemmän haittaa kuin hyötyä itselleni, ja vaihdoin sokerittomaan.

Se on oikeasti melkeimpä yksi iso vitsi, kuinka montaa täysin epäterveellistä asiaa markkinoidaan terveellisenä. Esimerkiksi juuri erilaiset mehut. "Tästä saat sitä ja sitä hivenainetta ja vitamiinia", vaikka tosiasiassa se olisi enemmänkin että "tästä saat kymmentä eri E-koodia ja läjän sokeria, aspartaamia sekä muita myrkkyjä".

Onneksi ihmiset ovat nyt alkaneet jo oikein urakalla kiinnostumaan terveellisemmistä elämäntavoista. Kauppoihin on alkanut tulemaan lihan ohelle paljon eri kasvisruoka vaihtoehtoja kuten mifua, soijarouhetta, härkistä, ja mitä noita nyt on. Maitotuotteitakin on alettu korvaamaan esimerkiksi erilaisilla kauravalmisteilla, mutta niissäkin on kyllä usein vielä niin paljon E-koodeja, että vielä on paljon parannettavaa, mutta selkeästi oikeaan suuntaan ollaan menossa. Itse uskon vakaasti siihen, että tulevaisuudessa lihansyönti vähenee täällä ainakin puolella, ja lopulta liha on vain jotain mitä syödään harvoin, esimerkiksi jouluna tai pääsiäisenä. Lihansyönti on yksi suurimmista ellei jopa suurin ilmastonmuutoksen aiheuttaja, joten jo siitäkin syystä sen syömistä tullaan vähentämään paljon. Itse olen vähentänyt lihansyöntiä varmaankin noin puolella siitä mitä joskus söin, ja tarkoitus olisi lopulta siirtyä kokonaan pois lihansyönnistä.

On selkeästi myös tarkoitus ettei meille ihmisille opeteta, että luonnosta voi syödä vaikka kuinka paljon eri kasveja ja kukkia. Mullekkin oli vielä ihan uutta, että mitä kaikkea sitä voikaan luonnosta syödä. Nyt olenkin alkanut oikein urakalla opiskelemaan eri kasveja ja niiden käyttötarkoituksia, sillä miksi en keräisi mahdollisimman paljon ilmaista ruokaa luonnosta, kun siihen on kerran mahdollisuus. Juuri esimerkiksi eilen lähdettiin mun pikkusiskojen kanssa keräämään voikukanlehtiä. Olen tähän saakka pitänyt niitä vain rikkaruohona, mutta nyt kuulin että ne onkin kuulemma oikein superfoodia. Niissä on paljon rautaa, jopa enemmän kuin pinaatissa. Lisäksi ne tekevät hyvää meidän maksalle ja munuaisille. Kokeilinkin juuri tehdä ensimmäistä kertaa voikukanlehtimunakasta, ja siitä tuli yllättävän hyvää. Jopa Japi näytti peukkua pelaamisen lomasta, kun kävin kurkkaamassa mitä se tykkäsi mun tekemästä munakkaasta.

Ajatelkaa oikeasti kuinka helppoa voikukkia on löytää. Niitähän kasvaa ihan kaikkialla, mutta silti lähes kukaan ei ole tietoinen että niitä voi syödä. Mulla on tällä hetkellä voikukanlehtiä kuivumassa meidän keittiössä, ja sitten kun ne on kuivuneet niin teen niistä jauhetta. Sitä jauhetta voi käyttää melkein mihin vain, smoothieihin, ruokiin, puuron päälle jne! Myös itse voikukan kukkiakin voi syödä. Niitä voi laittaa vaikka smoothie bowleihin koristeiksi, tai syödä sellaisenaan. Niitä voi myös kuivattaa, ja jauhaa niistä jauhoa, jota voi käyttää leipomisessa. Luin että joskus pula-aikaan suomessa voikukka oli yksi käytetyimmistä ruoka-kasveista, sillä sitä on niin helppo löytää ja käyttää. Voikukan lehtien paras keräämisaika on nyt keväästä ja alku-kesästä, kun lehdet ovat vielä pieniä. Kannattaa suosia niitä pienempiä pyöreäpäisempiä lehtiä, sillä ne ei ole niin kitkeriä kuin ne isommat lehdet. Lehdet kannattaa myös huuhdella hyvin, varsinkin jos kerää ne jostain kaupungista. Itse tein niin, että liotin lehtiä noin tunnin tai pari kulhossa, jonka jälkeen vielä huuhtelin ne hyvin siivilässä. Sitten pilkoin lehdet paloiksi, ja sekoitin kananmunan kanssa ja valmistin munakkaan. Lehdet voi tosiaan käyttää tuolla tavalla heti, tai sitten pakastaa ne kun ne ovat vielä tuoreita, tai kuivattaa ne ja tehdä niistä jauhetta.

Mun olisi nyt lähipäivinä tarkoitus lähteä keräämään vielä nokkosta sekä ketunleipiä, ja vielä lisää noita voikukanlehtiä. Vähän ajan päästä alkaa myös kuusenkerkkien keräämis-aika, joten sitten kerään niitä myös oikein urakalla, ja pistän pakkaseen. Voisin myös käydä keräämässä mansikan ja vadelman lehtiä, sillä niistä saa kuulemma valmistettua herkullista teetä.

Uskon että tulevaisuudessa ihmiset alkavat tulla paljon tietoisemmiksi näistä kaikista kasveista mitä luonnosta löytää, ja palaavat siihen luonto-yhteyteen, mikä on meillä ihmisillä ollut jo niin kauan hukassa. Uskon myös siihen, että alamme itse kasvattamaan paljon enemmän omia ruokiamme. Kaupunkeihin voisi tulla esimerkiksi monia eri kansalaisten yhteisiä kasvihuoneita, joista voisi aina hakea syötävää, ja josta kaikki pitäisivät yhdessä huolta. Myös omenapuita, päärynäpuita, luumupuita, raparperejä, tyrnipuita yms, voisi alkaa ihan yleisesti kasvattamaan joka paikassa missä ei ole isoja teitä vieressä. Sellainenkin asia tuli mieleen, että joka talonyhtiöllä voisi olla vaikka oma pieni kasvihuone, tai sitten kaikki kerrostalon asukkaat saisivat vaikka kerrostalon katolla kasvatella kaikkea. Meillä on kuitenkin täällä maailmassa niin paljon ns. "tyhjää tilaa", jossa voisi ihan hyvin kasvattaa ruokaa.

Luin vähän aikaa sitten että jossakin päin maailmaa (en yhtään muista että missä), on sellainen kylä, missä jokainen kylän asukas kasvattaa jotain ruokaa takapihallaan, ja sitten kyläläiset vaihtelevat niitä ruokia keskenään. Mun mielestä tää on just se suunta, mihin tämä maailma on menossa. Noin se oli varmasti silloinkin, kun täällä maapallolla oli viimeksi se kulta-aika. Me ihmiset olemme vain unohtaneet miten helppoa on etsiä luonnosta ruokaa, ja miten helppoa sitä on kasvattaa itse. Olemme tyytyneet siihen, että annamme suurten yritysten myydä meille ruokamme kalliilla, ja että ne ruoat ovat vieläpä täynnä lisä-aineita, säilöntäaineita, tuholaistorjunta-aineita, ja ovat usein jopa täysin ravinto-arvottomia.

Nämä ihmisten ravinto-tottumukset ovat vain yksi pieni osa sitä kaikkea, mikä täällä planeetalla tulee pian muuttumaan. Kuvailin teille muuten taas pari uutta videota. Toisessa niistä puhun hieman tästä maapallon uudesta kulta-ajasta, ja mitä kaikkea se tulee pitämään sisällään. Laitan sen videon tähän alle. Jos haluatte pistää mun kanavan seuraukseen, tai katsoa muita saman tyyppisiä videoita mun kanavalla, niin mut löytää youtubesta nimellä Sofia Elise.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Venla,
Tosi mielenkiintoinen postaus - vitsi miten siistiä hyödyntää voikukan lehtiä ja että onnistuit persiljasta tehdyllä teellä karkottamaan virtsatientulehduksen, johon eka söit antibioottikuureja vuosia. Taloyhtiöiden omat kasvihuoneet kuulostaa hyödylliseltä ja kivalta idealta - siinä kuormitettaisiin ympäristöäkin paljon vähemmän!
venlamathilda.blogspot.com
SofiaKeitaanranta
SofiaKeitaanranta,
Kiitos paljon Venla <3 ! Jep toi persilijateen löytäminen oli kyllä ihan pelastus! Niinpä!
nouw.com/sofiakeitaanranta
IP: 173.231.62.71