Header

Bild från 2012

Ja den här hösten startade väl inte helt enligt planerna. Ni vet när man peppar för en nystart med fräscht hår kanske en ny tröja, klar höstluft och ny energi efter semestern? TVÄRTOM. Det började med att A fick höstblåsor, som sedan spridde sig till mig och satte sig främst i halsen.

Jag har under dom senaste veckorna försök att hålla fasaden att allt är kanonbra, men nej jag har verkligen mått som en säck potatis. På det kan vi lägga en två veckors inskolning som inte alls gick som vi trodde, det skär i mamma- och pappahjärtat när barnet är så ledset att det knappt kan andas när man lämnar det...

Nu har inskolningsbekymmerna dock släppt, nu vill A knappt gå hem när vi hämtar honom. Väldigt skönt. Har dock börjat inse att man antagligen kommer att dras med dåligt samvete gentemot sitt barn under hela förskoletiden. Alltså det här med att någon annan ska träffa mitt barn mer än mig, vad är det egentligen för samhälle som någon har bestämt att vi ska leva i? (jadajada, Sverige är det bästa landet på barnomsorg osv...) Jag vet, en ska inte klaga, en kunde ju bott i USA.

Kan också meddela att det är ett ståhej att få ihop vardagspusslet med att jobba båda heltid och samtidigt inte vara den som hämtar barnet sist på förskolan, ångest deluxe.

När vi ändå har det där med jobb på tråden så kan jag berätta att jag verkligen älskar mitt jobb och mitt yrke. Det är spännande och lärorikt och jag tycker det är häftigt att följa det politiska maktspelet på nära håll. Min visstidsanställning går dock ut i december så nu har jag 4 månader på mig att hitta nytt. Motivationen är väl sådär och det beror enbart på att jag trivs så jäkla bra!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har haft en liten bloggpaus på ca 2 månader men nu är jag tillbaka igen. Jag skriver ju främst för att dokumentera, så kul att se tillbaka och läsa framöver. Jag har faktiskt skrivit blogg i snart 10 år. Mina gamla bloggar är dock stängda och lösenordsskyddade. Jag har aldrig haft som mål att få många följare men däremot att skriva för mig själv och för min familj när jag bodde utomlands.

Nu ska jag lämna A på föris, sista inskolningsdagen! (Mer om det i ett annat inlägg) Sedan bär det av till frissan. Har bokat tid hos en ny, hoppas verkligen vi "klickar" eftersom mitt hår är lite speciellt behöver jag någon som förstår det. Jag har ett glansigt, guldigt hår med många hårstrån men tunna. Tydligen inte det lättaste att jobba med färgmässigt.

Likes

Comments

Jag är ju en riktigt torsk på poddar och har varit i flera år. Det är mitt bästa tidsfördriv. Åka buss till jobbet och lyssna på pod, fab!

Vill dock uppmana alla poddisar där ute att släppa något på måndagar? Ekar alltid tomt i listan och man får leta upp någon trök-podd att lyssna på på vägen till jobbet.

Som ni ser så lyssnar jag på en hel del! Favoriterna just nu är som följer:

1. I nöd och lust - så härliga, Linn och Petra! Lyckopiller.
2. Veckans bläcka - Att höra om livet i LA, behövs inte mer!
3. Säker stil - överklassens säkra stil. Sjukt intressant en helt annan värld och ganska sjukt.

Bubblare: rättegångspodden, så spännande!

Riskerar att bli avprenumererade:

Fredagspodden - reklampodden? Har svårt att skilja på vad som är äkta och vad som är reklam och det gillar jag inte.

Hoppas ni fick lite bra tips till hängmattan!

Likes

Comments

Jag är inte någon samlartyp överhuvudtaget. Jag har i vuxenålder aldrig samlat på något alls med ett undantag, you are here- kopparna från Starbucks.

Jo men det är så att Starbucks i Nordamerika har en "you are here"- collection av muggar som bara går att köpa just i den staden man är. Därför har det blivit tradition att köpa en sådan när jag är over there.

Detta tilltag kom jag på när jag var i Vancouver tror jag. Då hade jag redan något år tidigare varit i New York och alltså inte köpt någon.

Därför blev jag jätteglad när jag i morse på mors dag fick muggen från NY. Cs kompis har nyligen varit där så han hade köpt en åt oss.

Nu är samlingen komplett med alla städer jag har varit i förutom Palm springs som efter lite research inte verkar ha en egen mugg.

Så nu blir det kaffesörpel i NY-muggen och längtan tillbaka till detta märkliga men härliga land.

Likes

Comments

Alltså jag älskar ju att läsa. Förr slukade jag böcker i en hiskelig fart. Nuförtiden finns varken ro eller tid att göra det. Men suget finns där. Igår var jag i bokhandeln för att köpa mors dagspresent och då kunde jag inte låta bli att haffa en riktig chicklit.

Jag gillar att läsa deckare och chicklit. Chicklitböckerna fullkomligt slukar jag. Läste ut hela boken på några timmar igår. Ja, jag läser väldigt fort. (bra egenskap?)

Man kan väl inte kalla det här ett boktips egentligen. Men om du vill ha en skruvad historia, med mycket kärlek, känslor och oväntade vändningar så ska du läsa den här. Sen var den kanske inte så genomtänkt och välskriven, historien hade potential.

Betyg:
⚫️⚫️⚫️⚪️⚪️

Likes

Comments

Nej, det är bara så att jag har nytt jobb, nytt hus och nästan nytt barn, haha han är ju bara 15 månader och man försöker fortfarande att anpassa sig till det nya livet som en familj.

Det är också så att en del av mitt jobb är att uppdatera sociala medier och att skriva texter. Därför är det verkligen inte prio för mig att skriva här när jag kommer hem.

Eftersom jag älskar mitt jobb så vill jag satsa järnet på det nu när C är hemma och jag verkligen har möjlighet till det.

Därför är jag lite frånvarande.

Likes

Comments

I tisdagskväll blev jag superstel i nacken och i armarna och hade känningar i halsen. Typiska influensasymptom för mig. Mycket riktigt, under kvällen/natten fick jag feber och hade nästan 40 grader. Självklart händer detta när jag som mest behöver vara närvarande på jobbet.

Jag tror delvis att det beror på ett väldigt högt tempo som det har varit den senaste tiden. Jag överpresterar oftast i det mesta jag gör. När jag sedan inte kan hålla samma nivå på precis allt så blir jag stressad över det. En liten svaghet jag har. Det tär ju också på samvetet att vara sjuk. C får dra ett stort lass på hemmafronten.

Jobbade igår, maxad dag och hann inte riktigt känna efter men under eftermiddagen kom det ikapp och jag åkte hem för att vila istället för AW med kollegorna. Bytte kontor igår med, äntligen fick jag mitt eget skrivbord istället för att ockupera någon annans som jag har gjort tidigare.

Idag känner jag mig bättre. Tänkte satsa på en promenad med A, kanske besöka någon loppis och mysa med familjen.

Likes

Comments

Åh vad det är härligt med långhelg! Känns som om vi har hunnit med massor. I torsdags städade vi hela huset och sen kom C:s mamma och hälsade på. Vi tog en promenad längs vätterstranden och avslutade med en italiensk gelato utanför Kristinakyrkan. Grillade fläskfilé till kvällsmat, mums!

På fredagen var jag och Ninni i Ullared, så mycket folk! Men hittade en del bra saker ändå och spontanköpte nästan ingenting utan följde min lista. Mycket städgrejor, schampoo, matta till sovrummet, brödburk, utekrukor och lite annat smått och gott. På kvällen var vi bjudna på en grillkväll hos Lidmans, härligt att kunna sitta ute!

Igår planterade jag om lite på trappen och fixade i trädgården. Vi vattnar ju konstant pga att vi håller på att så gräsmatta. Vill inte veta vad vattenräkningen blir på den här månaden. På eftermiddagen packade vi in oss och åkte till Zinkells för att träffa gamla vänner och grilla. Helgen har verkligen gått i grillens tecken. Alla har ju barn nu så det blir ju lätt kaosartat och att sitta ner och äta lugnt tillsammans kan man ju bara glömma. Men det var supertrevligt ändå! Stupade i säng vid 22. Älskar tidiga kvällar, mvh tanten.

Nu sitter jag i soffan med en kopp kaffe och väntar på att A ska vakna från sin förmiddagslur så att vi kan gå ut och putsa fönster. Har fått låna en Kärcher och den är så bra och smidig att putsa med! C är ute och tränar cykel, blev så avis när han åkte iväg, måste vara superfint att cykla landsvägar idag. Får ta mig en springtur ikväll.

Likes

Comments

Ja det är väl så jag kan beskriva allt bäst just nu. Tiden säger bara swoooosh! På onsdag är det lansering av ett projekt som jag är delaktig i och jag har ca en miljon saker som ska vara färdiga innan dess.

Helgerna vill jag bara maxa med familjen så mycket som möjligt eftersom jag har jobbat så mycket det senaste. Ibland önskar man att dygnet hade fler timmar.

Idag har vi varit på ett jättemysigt kalas. Olivia fyllde 2 år och alla barnen var så söta när dom satt i soffan och åt popcorn tillsammans.

Nu ska vi äta Christoffers goda lasagne, mums! Trevlig kväll.

Likes

Comments

Som rubriken lyder, igår lade vi ut 600 kvm jord. Det tog hela dagen och som tur var hade vi barnvakt. Jag började mot slutet känna av min foglossning igen. Så sjukt att den kan komma tillbaka över ett år efter.

Idag ska vi så gräsfrön och stampa jorden. Ska bli kul att se resultatet när gräset kommer upp sen.

Annars tycker jag att livet just nu går i ultrarapid! Jag jobbar mycket och blir ordentligt utmanad varje dag på jobbet. Suger i mig all kunskap, lär mig något varje dag!

I morgon börjar jag jobba i ett nytt projekt som kommer att ta hela 50% av min arbetstid. Det betyder även att jag kommer att ha två kontor under en tid.

Min stortå är fortfarande inte alls bra. Det är väl bara att stå ut och vänta på att den ska läka. Irriterande för jag vill gärna komma igång med löpningen igen.

Nu blir det långfrukost med familjen och svärmor som är här. Mysigt!

Likes

Comments