Corona

16 mars 2020.


Jag sitter just nu i frivillig karantän. Jag jobbar hemifrån. Mycket har hunnit hända sedan jag bloggade sist. Med åldern glöms det bort, prioriteras inte. Det gör mig lite ledsen, för jag har absolut tid till att blogga. Det hänger väl kanske inte ihop med den bilden jag har av mig själv, snart 30 år gammal.


I lördags firade vi pappa som har fyllt 60 år. Jag var lite orolig att allt skulle bli inställt med tanke på pandemin vi alla har över våra huvuden just nu. Det är en..spännande...?...tid just nu. Spännande är fel ord, det beskriver inte riktigt krisläget och det hemska i att ekonomin, turism och samhället i stort håller på att braka samman.

Men i lördags firade vi i alla fall min pappa. Dagen inleddes med bad och relax på hotell Aurum. Sedan blev det fördrink med musikquiz av fina Maja hemma hos oss. Kl.18:00 möttes vi på Matstudion och lagade en stor buffé ihop. 20 personer blev vi och jag tror pappa blev väldigt glad.

Corona! Vi kan inte glömma att nämna det. Tänk om mina efterlevande hittar denna blogg om 50-100 år och så har jag inte nämnt något om vad jag tror kommer hamna i historieböckerna.

Denna tid är märklig. Vi har klimatkris. Illegal försäljning av vilda djur, både levande och döda, i Kina tros vara ursprunget till virusspridningen COVID-19. Ormar, råttor, fladdermöss och sibetkatter är tydligen delikatesser i Asien, där många föredrar färskt kött som inte alltid genomgått ordentliga kontroller av den anledningen. Människans äckliga egoism kommer definitivt bli vårt förfall.


För att lösa ett problem får vi handskas med ett annat. Klimatkrisen glöms bort och går mot gröna "siffror" med tanke på att folk sätts i karantän och ger fan i att flyga jorden runt dag ut och dag in. Export/import påverkas givetvis. På både gott och ont. Om 2000 år till kommer nog framtidens barn och ungdomar att skratta åt oss i skolan. "Hur kunde de inte förstå`", kommer de säga till varandra.


Och jag känner mig inte orolig för min egen skull. Det kanske jag borde (vi vet ju bara det världens ledare vill att vi ska veta om du frågar mig). Jag kommer nog klara mig. Jag är däremot rädd å andras vägnar, det vill säga dom tillhör en riskgrupp (äldre och multisjuka). Kanske suddas linjerna ut så småningom mellan unga, friska människor och äldre, sjuka människor. Kanske är det här lika farligt för oss alla. Med den informationsspridning som finns idag känns det som att jordens befolkning är uppdelade i två läger. De som tar detta på allvar och de som nonchalerar problemet. Så länge det finns en övergripande del som nonchalerar detta kommer vi tyvärr inte utrota viruset. Stanna hemma för i helvete. Glöm pengar, produktion och budget. Ta hand om din familj och dina medmänniskor. Lås in er och spela kort. Vi behöver bli påminda om att stanna upp innan världen är tom på folk #framtid


Gillar

Kommentarer