Spenderat söndagen med Gabriella, gick på loppmarknad i Gårda och sedan handlade diverse livsmedel. Tycker väldigt mycket om att bo i Olskroken eftersom det är så många småföretag i form av fruktbutiker, skräddare och så vidare. Bidrar till en härlig stämning. 

Vi promenerade från mig till loppisen i Gårda och hade en härlig pratstund på vägen, vi lyckades faktiskt fly undan innan regnet kom!

Tänkte imorgon skriva lite om mina tankar om La Mer's Cleansing Oil som jag köpte för ett par veckor sedan, så håll utkik!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Åkte hem till Uddevalla idag och firade min storebror, David, som fyllde 31. Min bror har en mental och fysisk funktionsnedsättning så är ungefär som en 11/12 åring i beteendet, så när det skulle handlas födelsedagspresenter blev det lite leksaksdjur och så.

Mötte upp Simon i stan, letade presenter och gick och tog en kaffe. Är lite av en löjlig flickvän som faktiskt bara blir kärare och kärare i honom för varje dag som går.

Här är lite bilder från Davids födelsedag i alla fall :)

Tycker om att ha bilder på oss två tillsammans, han betyder så vansinnigt mycket för mig. Han är verkligen världens snällaste, mest omtänksamma människa.

Likes

Comments

Typiskt mig att starta något, göra det väldigt intensivt en period för att sedan låta det dö ut helt och hållet. Nåväl, jag försöker i alla fall.

Har haft en jäkligt tuff period det senaste och liksom varit tvungen att omge mig med vänner konstant för att hålla mig själv i schack, komma upp ur sängen på morgonen och orka sminka mig, städa lägenheten och så vidare. Ett par riktigt jobbiga veckor, alltså. Blivit mycket matlagning, många kaffepauser och en del strosande på stan.

Har en himla tur som har vänner som tar hand om mig och orkar med mig trots allt.

Nu börjar min uppsägning närma sig påriktigt och jag har fått ett jättespännande jobberbjudande i London som rekryterare inom FinTech. Det lutar åt att jag tar det, har fått kontrakt skickat till mig och har ett par tankar kring det, när jag fått svar på mina frågor så får vi se hur jag ställer mig till det då. Var i London igår, åkte supertidigt på morgonen och kom tillbaka jättesent.

Var ett himla trevligt kontor med utsikt över hela Westminster, över Themsen. Verkade vara väldigt trevliga kollegor och go stämning, känns som att jag skulle trivas. Är en del praktiskt som behöver ordnar i form av boende och uthyrning av min lägenhet här i Göteborg som jag behöver fundera på, annars känns det här så himla kul!

Passade på att fylla på mitt Rimmel Stay Matte Powder-, te- och alvedon-förråd när jag var där, är helt galet hur mycket billigare sådant är där.

Nåväl, idag är jag sjuk och fått användning för mina nyinköpta teer och alvedon.

Likes

Comments

Ett av mina största guilty pleasures är bad. Jag badar konstant, om inte varje så i alla fall varannan dag. Jag läser i badet, dricker te i badet, skriver i badet. Pretty much bor jag i mitt badkar. Därför har det blivit viktigt för mig att få den där stunden för mig själv helt perfekt, någon jag oftast gör med hjälp av badoljor, badbomber, badskum osv. Är också den perfekta tiden för att låta en ansiktsmask och hårmask verka.

Igår blev det en liten runda till LUSH på kungstorget, min favorit av deras butiker i Göteborg. Den är betydligt mindre och lugnare än NKs och personalen har mer tid att prata och bli lite personliga.

Länge tittat efter den här shower jellyn, 93,000 miles då jag tycker om doften av pepparmint och kanel. Fick igår höra att den ska sluta säljas så de kommer bara sälja slut sitt lager och sedan inte sälja fler. Så tråkigt, men köpte den såklart av just den anledningen. Jag köpte den större förpackningen och har för mig att den kostade 125kr eller någon tia mer eller mindre. Provade den i badet igår och WOW vilken tvål! Fick samma känsla som tigerbalsam, ungefär, den där lite nedkylande men samtidigt varma känslan inifrån. Rekommenderar starkt so far, framförallt för dig som tränar och har ömma muskler efter ett gympass!

Mask of magnaminty, en ansikts- och kroppsmask som jag provade lite fort igår, återkommer med vad jag tycker om den! Här är också pepparmint en av de mest aktiva ingredienserna så den piggar verkligen upp! Priset för den lilla storleken på burk som jag köpte är 95kr.


Rocket Sciende badbomb, 49kr, så himla söt liten sak!

​Och såklart en bubbelbit, Rose Jam med härliga dofter av, du gissade rätt, ros! 75kr och går såklart att användas flera gånger. 

Likes

Comments

Det kommer kanske inte direkt som någon chock, men hudvård är ett av mina största intressen. Jag tror att alla som trillar in på hudvårdsgenren någon gång har upplevt riktiga problem med sin och försökt hitta åtgärder. För mig började omkring 16 årsåldern, jag hade och har anlag för riktigt otäck acne men hade dittills klarat mig undan med någon böldliknande sak på hakan någon gång i månaden. Jag ville ha något att tvätta ansiktet med efter att jag gjort rent mig från smink som då hade hunnit bli ett ordentligt intresse, köpte Neutrogenas face wash med grapefrukt doft. Har fortfarande svårt att se förpackningen eller någon annan använda den serien, min svurna hudvårdsfiende, haha.

Det som komma skulle berodde naturligtvis inte på Neutrogena, men har blivit något jag associerar med riktigt kass hudvård som snarare gör mer skada än nytta. Det är naturligtvis olika från person till person, jag känner till flertalet i min bekantskapskrets som fullkomligt älskar den serien, men för mig funkade den inte. Oavsett, i samma veva som jag kontinuerligt började tvätta och återfukta ansiktet fick jag supermycket problem med min hy. Den gick från att se ut såhär (ursäkta 15/16 åriga jag):

Till att landa i, när det var som värst, det här:

Som ni kan se på bilderna var mitt främsta problem inte acne, utan många små "prickar" i pannan och kring kinderna. Dessa orsakades av en överproduktion av talg, antagligen eftersom jag slarvade med återfuktning av huden. Jag hade lärt mig att man gärna skulle använda alkohol i ansiktet (idag får bara tanken mig att rysa) och kunde därför ibland, om jag ville bli riktigt ren dra en bomullstuss med handsprit över de drabbade partierna. På den tiden upplevde jag att jag var fet i hyn och försökte därför torka ut med alkohol och andra starka behandlingsmedel och ville inte tillföra fukt eftersom jag var orolig att det skulle öka olje- och talgproduktionen i huden och därmed leda till mer finnar. Faktum är att torkar man ut en fet hud tillräckligt mycket utan att återfukta så flerdubblas istället produktionen av talg, som rent försvar, och därmed kan ny acne bildas.

Att min hud blev sådär berodde på en rad faktorer, som jag tidigare nämnt produkter som inte funkade med min hy, i samma veva började jag använde p-piller och vred därför runt kroppens hormoner, för att inte tala om när jag sedan slutade med det, för att sedan börja med det igen. Tips från coachen, håll inte på att mixtra med hormonerna för mycket, det syns tillslut.

Jag tog kontakt med en hudvårdterapeut tillslut, en fantastisk sådan vid namn Viktoria som driver Viktoriasalongen i Uddevalla. Hon räddade verkligen mitt liv. Idag är Viktoria den jag ringer om jag har frågor precis vad som helst, senast för ett par veckor sedan tyckte jag mig ha upptäckt mitt livs första rynka (FASA!) och kastade mig på luren i panik.

Min första tid med henne ägnade vi åt portömning efter portömning, samt att faktiskt hitta en rutin som fungerar för mig. Ganska snabbt förstod jag att om jag ville sluta se ut som jag gjorde skulle jag behöva disciplin, därför följde jag ordern från Viktoria slaviskt.

Sakta men säkert bättrade sig min hud, efter bara någon månad såg det ut såhär, och kort därpå såhär:

Idag har jag kvar vissa problem i form av hormonella utbrott kring kinderna, någon finne då och då, men min grundhud är otroligt bra och mår bättre än de flestas.

Så hur har jag kommit hit, från att ha varit en desperat och panikslagen 16 åring med hemsk hud? Disciplin. De senaste 4 åren har knappt aldrig hänt att jag lagt mig utan att ha tvättat ansiktet. Det är det första jag gör på morgonen när jag vaknar och det sista jag gör innan jag lägger mig på kvällen.

När min hud var som värst och flera år efteråt använde jag bara märken som "matchade" och enbart såldes av hudvårdsterapeuter. Jag har provat allt från Matis, veganska probiotiska ESSE till syrabaserade Nimue, men har alltid hållit mig till ett och samma märke. Exempelvis arbetar probiotisk hudvård som ESSE och syrabaserad som Nimune emot varandra, och därför blir resultatet inte bra ifall man blandar. Viss hudvård är enklare att blanda med andra märken och sorter än andra, vissa är väldigt svåra. Det är först den senaste tiden som jag börjat experimentera med att blanda märken och köpa de mer kommersiella sådana, men det är alltså först efter att jag under flera års tid klurat ut vad som funkar kontra inte funkar på mig.

Här är en liten lista på saker som kan vara bra för dig att gå igenom innan du köper ny eller börjar med hudvård:

-Har du ansiktstvål/cleanser?
-Har du ansiktsvatten/toner?
-Har du fuktkräm/moisturiser?

Om du precis ska börja med hudvård och inte vill köpa allt på en gång kan du börja med cleanser och fuktkräm, ansiktsvattnet kan vänta tills nästa avlöning.

-Vad har du för hudtyp?
Man brukar säga att det finns 4 olika grundhudtyper, fet hy (hög oljeproduktion, du märker det genom att du ofta är glansig i ansiktet, smink liksom "rinner" av, stora porer etc), torr hy (om du tvättar ansiktet en gång och sedan känner att det tar dig ordentligt med tid att få tillbaka "fukten" i ansiktet och/eller har torra partier med död hud samt mycket små porer etc), blandhy (en kombination av de båda, här trillar jag och de flesta andra in. Jag har exempelvis "feta" partier som i pannan samtidigt som jag upplever yttorrhet utmed kinderna osv) samt normal hud (basically helt felfri hud utifrån, inga feta partier, inga knastriga torra partier, jämn ton osv). Sedan finns det också känslig hud, åldrad hud och en del fler, men de kategorierna handlar snarast om hudens nuvarande läge och inte dess allmäntillstånd,

Är du osäker på vad du har för hudtyp? Kontakta en hudvårdterapeut, många har gratis hudkonsultationer och det är en vetskap du behöver när du shoppar produkter!

Stämmer dina produkter överens med din hudtyp?
Om du är fet i ansiktet bör du inte använda hudvård som är anpassade för en torr hy, se därför till att du har bra koll på vad din hudtyp är, vilka dina styrkor och svagheter är och jobba sedan efter dem.
Exempel: jag har en känslig blandhy, för att behandla den använder jag hudvård som är i första hand anpassad efter känslig hy. Jag adderar mycket fukt eftersom jag tycker om lyster, men på de ställen jag vet att jag har problem med "break-outs" använder jag punktbehandling för att hålla det i schack.

För att komma igång bör du alltså:

-Uppsöka hudvårdsterapeut och få din hudtyp/dina behov bedömda

-Köpa/använda produkter utefter det

-Börja med att tvätta med cleanser (ett tips är att tvätta 2ggr om du har smink, en för att bli av med sminket, en annan för att göra rent huden, följ sedan upp med ansiktsvatten för att sedan addera fuktkräm

-Gå igenom rutinen morgon och kväll, varken mer eller mindre!

Det finns naturligtvis fler steg än så som man kan och bör lägga på, men en trestegsrutin är en god början. Kanske ett något rörigt inlägg, men var i alla fall ett försök till tips och guide!


Likes

Comments

Gick första dagen på universitetet idag, 30hp kriminologi. Är något jag verkligen skulle kunna tänka mig att arbeta med senare men är lite osäker på om det är en bra tid för plugg nu. Kommer som sagt ett helt inlägg om mina livsval lite senare.

Efter kursintroduktionen mötte jag upp Emmy, åkte hem och lagade lunch med Simon. Kollade på senaste Game of Thrones avsnittet och Jesus f'ing christ. Hände en del i Westeros, om man säger så!


Påtal om lunch bakar jag ju alltid mitt eget bröd av rent ekonomiska skäl, samt att jag tycker det blir godare. Många frågar ibland om det inte är svårt och ärligt talat har jag aldrig känt det som det, tänkte att jag slänger in ett litet recept som brukar vara mitt go-to:

7g jäst
7dl vatten
Vetemjöl tills degen känns fast och lossnar från kanterna i bunken
1,5 tsk salt eller efter behag

Blanda jäst och vatten i en bytta, rör ned mjöl och salt tills degen blir fast och släpper från kanterna. Täck över degen med plastfolie och handduk, låt stå över natten. Efter 8h kan man baka brödet så funkar även om du sätter en deg innan du drar iväg till jobbet och vill ha färskt bröd när du kommer hem!

Morgonen därpå är det bara att dra upp brödet på mjölat bakbord, sätta ugnen på 250 grader och dra ut degen till en trevlig form, snurra några varv och sätta in i ugnen. Brukar låta det stå i 15-20 minuter. Är du osäker på om det är klart kan du knacka på undersidan och lyssna om det låter ihåligt, då är det färdigt!

Låt brödet svalna i 10-15 minuter, efter det är det redo att skäras upp!


Likes

Comments

Tänk vad mycket man uppskattar helgen ändå, att bara få ta en paus från allt!

I mitten av september avslutar jag min tjänst hos Liberala Ungdomsförbundet och i samma veva kommer jag sluta med mitt politiska engagemang nästan helt, kommer sitta kvar i nämnd och kommunuppdrag men avsluta allt inom ungdomsförbundet. Det var ett beslut som var svårt att fatta för mig men när jag väl bestämt mig kändes det så självklart. Har hållit på med politik i snart 5 år och vet inte riktigt vem jag är utan det, det är rätt läskigt. Försöker nu hitta lite vem jag är i mig själv.

Oavsett så skippade jag för första gången på 2-3 år Jan Björklunds sommartal i Göteborg, kändes jättekonstigt att inte vara där men mötte upp de andra från ungdomsförbundet i partilokalen lite senare. Känns så konstigt att det antagligen är sista gången (på i alla fall lång tid) jag är där och träffar alla samtidigt. Blir nostalgisk att det nästan är löjligt, är som att sluta skolan, ungefär. Nu ska jag ge mig iväg på egna vingar, läskigt!


Efter min visit i lokalerna gick jag och Lilia, min kollega och vän, hem till mig, vi har druckit te och jag har satt en deg inför morgondagens bröd. Ekonomihack nr 1, förresten, KÖP INTE BRÖD, så himla dyrt, mycket billigare att baka och inte speciellt svårt. Nu har hon satt sig på tåget till Stockholm igen och jag städar lite här hemma, snart kommer Caroline som precis flyttat från Stockholm och hit, så har vi lite välkomstvin här hemma hos mig.

Likes

Comments

Förlorar alltid mitt förstånd när lönen trillar in på kontot.

Har under en längre tid varit otroligt missnöjd med min hud, det grundar sig i problemhud från tonåren som sedan ebbat ut i lite knottror här och var som går att tampas med. I somras bestämde jag mig för att sluta med p-piller (är en foliehatt utan dess like och blev rädd för hormonerna) och upplevde i samma veva att min hud blev betydligt fräschare och friskare. Sedan bytte jag rutin till att använda erborian cleansing oil, ett första steg till att börja en koreansk hudvårdsrutin. Tyvärr hade den helt knasiga effekter på min hud, blev yttorr och fick finnar, har i efterhand läst på om just den och ser att huvudingrediensen är solrosfröolja och gissar att det var det som förstörde.

Bestämde mig oavsett för att köpa ny cleanser och en ny kräm, båda två var slut så kände att det var dags.

Bestämde mig för att riktigt investera och hört så himla mycket bra om La Mer, fick lite konsultation och hjälp och hudvårdsterapeuten på KICKS rekommenderade dessa två. The Cleansing Oil från La Mer (820kr) och Estée Lauder DayWear Anti-Oxidant Creme (575kr) står nu fint på min hudvårdshylla här hemma. Tack och lov hade jag massor av rabattkoder på KICKS så betalade inte fullpris. Kommer en utförlig review om dessa produkter senare men så långt känns de helt fantastiska på huden. Krämen doftar också klassiskt Estée Lauder med den där lite gurkliknande doften. Min pojkvän uppskattar krämen allra mest då han hävdar att min tidigare luktade "kärnkraft", en helt fantastisk kräm från ESSE som enligt mig doftade skog och natur.

Besökte också ZARA lite snabbt och fastnade för de här skorna som definitivt blir mina höstkängor, lite edgy i den röda färgen men så himla fräsiga!


Kan ni FATTA att de bara kostade 349kr?

Nåväl, nu ska jag iväg och möta upp lite vänner!


Allt gott!

Sofia

Likes

Comments

Senast jag bloggade var jag 14-15, trodde att jag var skönhetsexpert och kastade mig ut på väldigt djupt vatten. Lite som nu då.

Den här bloggen kommer att handla om skönhet, smink, hudvård och allt som hör därtill. Den kommer också handla om mig, mitt liv och allt som händer i bakgrunden av allt snack om kosmetika.


Väldigt kort om mig så heter jag Sofia A. Hallonqvist, arbetar jag i skrivande stund som resande ombudsman för ett politiskt ungdomsförbund men sagt upp mig därifrån och börjar nytt jobb i september. Det kommer ett helt eget inlägg om just det vid senare mer lämpligt tillfälle. Jag är 19 år och bor i städernas stad, Göteborg. Mina absolut största intressen i livet är smink, hudvård, brittisk monarki och böcker. Lovar att jag inte är så tråkig som jag låter.

Den här bloggen blir en plats för mig och kanske dig, om du är någon som läser. Ser framemot att få skriva av mig lite här i framtiden.

Allt gott tills nästa gång!

Likes

Comments