Fjärde advent: julklappstips, dekorationer och julfilmerna ni måste se!

Allmänt

Glad fjärde advent vänner!! Jag hade hoppats på att vi skulle fått lite snö eller åtminstone några minusgrader vid det här laget men än så länge tickar plusgraderna på.. Men jag hoppas att ni fått lite julkänslor ändå!

Detta blir sista luckan i min lilla adventskalender och jag hade faktiskt svårt att komma på vad jag skulle fylla den här luckan med, men tänkte sedan själv efter vad man själv pysslar med just nu inför jul, och vad tankarna går i. Så därför får det bli ett litet hoppkok av inspiration och idéer som kanske kan hjälpa er.

Ta hand om er och hoppas ni får en trevlig söndag och advent!

Jag vet inte om ni har samma intresse för det här som jag men - dukning!! Hallå hur trevligt är det inte att sätta sig till ett fint dukat bord? Passa på nu under promenaderna att plocka med lite kvistar, kottar eller lingonris, klipp av lite fina barrgrenar från granen eller köp fina snittblommor lagom till julafton och gör små buketter som får pryda bordet. Oftast är det rätt enkelt att få till en snygg dukning med enkla knep och behöver inte kosta skjortan! Älskar för övrigt bilden med alla rosa ljus, hur trevligt är det inte med en massa levande ljus på bordet även om det ännu inte hunnit bli mörkt?

Annat som kan vara roligt och uppskattar att lägga ner lite mer tid på är paketinslagningen inför årets julklappar! Pynta med fina snören, snygga papper eller varför inte dekorera med lite kvistar. Tycker det är så fint att slå in med röda tygband, eller varför inte göra snygga presentkit och klä in med cellofan. På tal om just presenter och olika kit så är det ett perfekt presenttips för dig som ännu inte kommit på vad du ska köpa. Jag såg bland annat att Therese Lindgren släppt en ny video med en massa julklappstips där hon bla ger tips på olika kit man kan ge. Vi barnbarn kommer exempelvis ge mormor och morfar ett kit i julklapp med olika charktillbehör, rödvin och annat gott! Till den som gillar hudvård eller behöver lyxa till vardagen lite kan det vara perfekt att ge ett "spakit" med skrubb, ansiktsmask, kanske något nagellack eller en skön morgonrock? Ett annat tips är att fylla en korg med alla ingredienser till sin favoritpasta eller liknande, perfekt att lyxa till med lyxigare pasta, fin olivolja, råvaror från charkdisken eller varför inte nya snygga pastatallrikar?

Vad hittar man annars på nu innan jul? Jag själv är så sugen på att börja kolla ikapp på julkalender som går just nu och som tydligen ska vara rätt bra i år. Har ni hunnit se den, vad tycker ni i så fall? Annars har jag faktiskt inte sett någon julfilm än men det ska det bli ändring på. Här nedan listar jag några som jag tidigare brukar se samt några nya som jag är sugen på:

‣ The holiday
‣ Love actually
‣ Harry potter filmerna
‣ Home for christmas (En julserie jag inte hunnit se men som jag är sugen på)
‣ Polarexpressen
‣ Ensam hemma
‣ Vår tid är nu (Hallå det får ni ju bara inte missa att det kommer ut nya avsnitt nu på juldagen!)

#bestofnouw #julinspiration

Gillar

Kommentarer