är att läsa tror jag. Under jullovet läste jag cirka 5 engelska böcker + 1 svensk, jag har nu efter lovet läst ganska mycket mindre men ändå ganska mycket. Har läst en till svensk bok och läst ut en till engelsk idag. Det var sista delen i en triologi fanfiction så nej det var inte hungerspelen eller twilight. Det var damren fanfiktion, lauren o camila från fifth harmony, och de är jäkligt bra böcker! Det börjar med Yellow, fortsätter med blue och sen green.

​Om ni gillar att läsa sorgliga, romantiska böcker så rekommenderar jag faktiskt starkt den här boken. De två första böckerna är ganska förvirrande och sorgliga men har glada kapitel här och där men sedan blir sista, "green" väldigt mycket gladare och fluffigare om man kan säga så haha. 


I stort sett handlar det om Camila som har haft en hård bakgrund men kommer inte ihåg alla detaljer så lauren hjälper henne komma ihåg det men ändå komma förbi det och bli gladare i framtiden. Det här är det som gjorde att jag började läsa mer så det var ett stort steg för mig haha. 

De är främst publicerade på hemsidan/appen wattpad men de två första är även publicerade som "riktiga" böcker. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Ja det är en sarkastiskt rubrik. Varför inte? Och vem älskar att vara sjuk? Det är bara oerhört. När man inte är sjuk tror man att det är kul och att man kan ha tid att plugga, läsa eller kolla på serier. Sen när man väl blir sjuk orkar man knappt gå upp ur sängen. De här senaste dagarna har jag bara legat i sängen och gått upp om jag behövde hämta mat eller gå på toa. TMI? Ja kanske. Iallafall, i tisdags åkte jag bara till skolan att jag ville gå på Uf försoningskursen som var efter skolan med entreprenörskapskursen, Den var väldigt lärorik och rolig men jag mådde typ skit efteråt. Det gjorde mer ont i halsen, hostan blev inte heller bättre o troligtvis inte heller förkylningen. Nu har jag varit hemma i tre dagar i sträck från skolan mellan tisdag - fredag (idag). Gissa vad jag gjort? Nä det kan bli svårt MEN jag har basically bara kollat på grey´s anatomy. Började i onsdags på avsnitt 2 säsong 2 och är nu på säsong avsnitt 10. Känner mig duktig, har sett allt det på tre dagar. Samtidigt haft sms och snapchat konversationer med Emma en kompis om allt som händer. Hon har sett hela serien så det känns bra att kunna skrika lite med någon när något hemskt händer. Typ en person dör en timme efter att han friade. Då grät man lite. (mycket).

Min helg kommer troligtvis fortsätta med grey´s anatomy men på måndag åker jag in till skolan oberoende på hur jag känner mig tror jag. Vill inte missa mycket mer av skolan nu. 

Likes

Comments

Varför finns det inte dödagar i Sverige ocksÅ? Dem har det i USA och det skull behövas i Sverige känner jag starkt idag. Jag gick upp halv sju, gick till bussen tio över sju och gick till busshållplatsen som vanligt. Det skulle gå en buss 07:27 men den kom inte. Då tänkte jag att "fine jag tar nästa", den skulle kommit 42. Den kom inte. Vid min hållplats går det två olika linjer, jag kan ta båda men den ena är så mycket smidigare för den går till en hållplats nära min skola, på den andra bussen får jag gå av vid en annan hållplats längre bort. Men idag kom ingen av linjerna! Like what, varför gör västtrafik? Jag har hört historier av kompisar om hur deras bussar ofta är inställda eller liknande men jag har inte varit med om det så mycket, förutom idag! Jag satt och väntade på bussjäklarna i en halvtimme! Man kan ju hoppas att det kommer någon men självklart gjorde det inte det. Det kom en buss av "fel linje" men den var proppfull redan då så den körde bara förbi hållplatsen. Kul. När jag hade suttit där och väntat i en halvtimme (bussarna brukar komma var femte minut eller tionde) smsade pappa o sa att jag borde gå hem så ja okej fine. Jag klagar inte om mina föräldrar säger så. 


Så det slutade med att jag gick hem igen (och fick en massa snö i skorna) och sitter nu i mitt rum igen. Det visade sig att det är typ ingen lärare där ens och halva klassen (om inte mer) stannar hemma. Skönt att man inte är ensam att stanna hemma hehe.

Likes

Comments

är något som alla vet är en stor och hemsk grej. Det är även en stor grej nu i kändisvärlden att dö pga det verkar det som. Jag menar först David Bowie och nu sedan Alan Rickman för någon dag sedan. För att vara helt ärlig så har jag aldrig gillat Harry Potter filmerna, de är bara inte för mig. Jag har sett första och vissa delar av några andra. Ändå känner jag att jag nog har hyfsat bra koll på storyline´sen haha. Iallafall i stora drag. Men om ni inte vet det (vilket jag verkligen hoppas ni gör) så är det iallafall Alan Rickman som spelar snape i Harry Potter och han gick bort pga cancer häromdan.

Emma Watson twittrade jättemycket under den dagen om honom och olika citat men det var ett särskilt citat som skapade mycket drama.

Bilden till vänster skapade oerhört mycket drama på twitter framförallt. Emma Watson är ju som ni säkert vet en femenist, vilket jag gillar, och efter att hon twittrade det så klagade folk på att hon använde situationen på fel sätt. Hon borde inte ha användt någons död för att förstärka hennes politiska åsikter. Det här är något jag verkligen inte håller med om eftersom att det här bara var ett av citaten hon la upp. Hon la även upp saker han har sagt om skådespelande bland annat. Hon visar bara att hon står för något att är väldigt engagerad i sitt ämne. Hon är även stolt över att hennes med co - worker stod för samma sak. Inget fel med att visa hur mycket hon uppskattade honom. Det var ju som sagt inte heller det enda hon la upp om honom så det var ju inte precis så att det var det enda hon ville att han skulle bli ihågkommen som. En femenist. Han var ju också en väldigt begåvad skådespelare.


Sedan har vi David Bowie. Jag funderade på att skriva om honom i ett eget inlägg men det får ändå bli samma för det var meningen från början. Att skriva om två legendariska kändisar som dött av cancer. David Bowie hade tydligen hållit det hemligt i 18månader, att han hade cancer alltså. Han var en sådan legendarisk artist att jag tycker att han verkligen förtjänar allt det snack som har blivit om honom nu efteråt. Ja, jag lyssnade på honom innan han gick bort. Mest på heroes men även bland annat fashion och under pressure men nu har pappa även visat mig låtar som ashes to ashes, blackstar, space oddity och let´s dance. Jag visste inte att intro låten till tv programmet Let´s dance var gjord av honom! I may or may not have fangirled a little when i found out. Har haft låten space oddity hela veckan.

Det hemska är att det är så oerhört få i min ålder so faktiskt vet vem det är. Jag menar ja han är en 80 tals legend men vår generation borde ändå veta vem han är. Han borde bli ihågkommen. Det är typ tre stycken i min klass som faktiskt vet vem det är vad jag vet. Det är Alice och jag men hade någon förväntat sig något annat av oss? Vem som helst som känner oss kan säga att vi älskar gammal musik, hon är ett större fan än vad jag är men ändå.

Likes

Comments

jag råkade visst tappa kontroll över bloggen igen. Snacka om dålig uppdatering de sista veckorna. JAG HAR JU INTE BLOGGAT SEN FÖRRA ÅRET! Oh god förlåt det där var löjligt men jag var tvungen. Det är ju ändå 1 Januari 2016. Men jag har faktiskt en ursäkt, jag är inte hemma nu under jullovet och vi har inte wifi i vårt hus på landet. Dock har mormor det i hennes hus men jag har inte varit där så mycket alls under lovet, har istället varit med min bästa kompis och i vårt eget hus. När jag har varit i mormors hus så har jag också bara sett på kalle anka bc no TV i vårt hus (I know it sucks) och sen öppnade vi paket och åt i vårt egna hus. Kul ändå att vara lite överallt haha.

Oh well, under lovet så har jag som sagt varit med Linn mycket och vi har bara sett på dåliga gamla filmer, gått promenader och nu även firat nyår tillsammans. Jag brukar alltid fira jul här på landet men har aldrig firat nyår här så det var nytt och roligt! Dock hade vi inga fyrverkerier och ingen annan i byn heller men vi såg det från ett ställe längre bort. Men men, det var kul ändå för vi hade tomtebloss och tut grejer. Vet inte vad dem heter (jag vet, jag har sån bra koll) men man blåser och det tjuter aphögt haha.

Nyår kvällen igår spenderades med Linn och hennes kompisar, jag hade träffat hälften av dem förut. I början var det of course väldigt awkward men så blir det alltid i början när man träffar nya människor känns det som. Det blir iallafall så för mig. Efter ett tag blev det ändå mycket mer bekvämt och alla var verkligen jätte trevliga o roliga så det var en värdigt bra nyår! (Säger man så? Oh well.)

Jag har tyvärr inga bilder från kvällen (jag vet, tråkigt) men det fanns inte så mycket att fota tror jag. Under kvällen lagade vi mat, hade dansparty i köket (of course), körde maffian (leken), julklappsleken och sedan efter tolvslaget bara såg på dåliga filmer. När vi kom in igen efter tomtebloss o cider o allt sånt la vi oss allihopa i en hög i soffan och såg på high school musical. Alla tre. Ja vi la oss sent. Nej jag hade inte sett alla. Jag hade inte sett den sista. Nej jag var inte ensam om det. Ja vi sjöng alla med på låtar, det måste man ju under musikaler. När vi hade sett alla filmerna blev klockan 6:10 ungefär på morgonen så då gick vi upp och bäddade sängarna och lade oss. Även om det bara är ett hus emellan mig och Linn så sov jag över och det gjorde alla så det var kul . Först vaknade jag upp cirka 8 men då så bara nope jag ska sova mer och vaknade upp 13:00 ungefär. Då var redan de flesta vakna men inte alla så det var bra att jag inte var ensam haha. Då åt vi frukost i soffan medans vi såg på en av världens sämsta filmer ever. Good burger. Om någon har sett den så vet ni hur dålig den är. Det handlar i stort sett om två hamburgerkedjor som tävlar med varandra. Det var en sån film som var så dålig så att den blir bra och rolig. Om ni gillar dåliga och konstiga filmer så rekommenderar jag den haha.


​Därefter åkte några hem och vi andra som var kvar såg på Bamse, den gamla bamse från 1972. Det är så mycket nostalgi över det!!

Nu har jag nog inte så mycket mer att berätta förutom att skolan börjar igen nästa vecka på torsdag så känns väl sådär roligt. Tråkigt med lektioner igen men kul att träffa kompisarna igen. Det är så det brukar vara efter lov. 


Nu har jag väl bara en sak kvar att säga och det är, GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!! Hoppas att 2016 blir ännu ett bra år för allihopa. 

Likes

Comments

Efter en lång höst termin är det äntligen jul lov! Dock har vi fortfarande historia uppgiften kvar, deadlinen blev uppskjuten till söndag. Det är väl både positivt och negativt antar jag, mer tid att kunna skriva men hade varit skönt att inte behöva plugga under lovet. Men men, snart blir det lov på riktigt. Jag har också hört att andra året på gymnasiet är det värsta året så förhoppningsvis blir det bättre sen i trean haha. Det är som att jag hörde att åttan i högstadiet var det värsta året och det stämde ju.

Skönt med lov nu ändå och tre veckor att kunna sova! Jag ska inte heller utomlands det här lovet så det ska bli rätt skönt ändå på ett sätt att inte behöva gå upp klockan 8 varje dag för att äta hotellfrukost. Visst det är skönt det med men jobbigt att gå upp haha.

En av de bästa känslorna är btw när man får lov och kan stänga av alla alarm.


Att gå från det här

Till det här:

​FRIHET!!


Also, jag blev så glad idag när jag träffade en person som är med i mitt favorit fandom, fifth harmony!! Om någon mer vet vilka det är (och gillar dem) så säg gärna till så kan vi fangirla tillsammans! Såg en tjej i skolan som hade på sig merch och jag bara, "betyder det här vad jag tror vad det betyder!?" och så fangirlade vi lite och nu har vi chattat ett tag på Facebook så är glad att äntligen ha hittat någon svensk från samma fandom, om ni nånsin varit med om det så vet ni nog hur jag känner mig haha.

Okej det här var ett lite omstrukturerat inlägg med lite update bara men ska verkligen försöka att skriva med fokuserade inlägg på något speciellt som hänt. 


Likes

Comments

Under dagen har vi haft bjudning med 40 pers med hemgjort glögg som sattes för ett par veckor sedan. Det är en tradition vi har haft i några år nu och mamma är alltid lika nervös känns det som även om det typ alltid blir lyckat. Det här är ett problem som jag tror att fler kan relatera till.

Som sagt har vi då glögg och även saffranskaka, skumtomtar, pepparkaka, mjuk pepparkaka, vörtbröd (viktigt att ha på julen), julskinka och typ julmust för de som kör bil.

Jag var egentligen inte med så mycket eftersom att jag skrev på historia uppgiften i mitt rum istället och det var inte heller någon i min ålder där förutom en kille som är ett år yngre tror jag. Han är ändå väldigt tråkig att vara med, jag försökte prata förra året o andra gånger vi ses men inte så mycket framgång haha. Men vem vet han kanske är roligare med kompis det får man väl hoppas på. Jag verkar nog inte heller så rolig på såna här "event" men jag kan vara rolig också jag lovar. Hehe. Men jag gick ändå ner ibland för att prata och hämta mer kaka haha. Huvudanledning var att hämta nåt att äta eller dricka men så kom det alltid någon bekant som ville prata.

Jag tog några bilder också under förberedelserna men har inte lagt över dem på datorn ännu så det får bli att jag lägger upp dem imorn istället då jag har studiedag. Ska fixa det om jag kommer ihåg men tror ärligt talat inte att någon skulle bry sig om jag inte gör det. Vet liksom inte ens om jag har någon läsare alls. Jag måste också prioritera skolan imorn känner jag imorn och btw det här är väldigt olikt mig att plugga så mycket som jag har gjort den senaste veckan. Kanske jag håller på att förändras lite o kanske bli mer produktiv? Det skulle jag behöva haha.

Likes

Comments

Usch fy och blä vilken dag. 6 timmars matte. Det började med att vi inte hade någon lärare på entreprenörskapen så då tänkte vi några stycken att vi tar den tiden och räknar istället. Jag ligger några sidor efter och vi har prov på tisdag så det känns ju sådär. Igår var jag typ 20 sidor efter men nu är jag bara 5 sidor så det lönade sig verkligen att jag har räknat så mycket både igår och idag. Iallafall efter den lektionen så hade vi riktig mattelektion och sen gick jag också på extramatten i eftermiddag så det blev väl runt 6 timmar idag. Inte särskilt roligt men ändå bra för mig känner jag, det blev ju en produktiv dag med mycket gjort så är lite stolt över mig själv. Dock blir det ju mer plugg under helgen och ska börja med den här jävla historia uppgiften också om Göteborgs historia och den ska vara mellan 3-6 sidor. Yay tagga. 

Usch det känns som att nästan alla mina inlägg den här veckan handlar om negativa saker, plugg och att vara sjuk. Nästa och näst näst vecka blir det nog förhoppningsvis lite mer positivt när det blir lov och jul på riktigt. Förhoppningsvis även snö men troligtvis inte. Det är ju aldrig det på jul känns det som, inte för mig/oss iallfall. 

Likes

Comments

Insåg nu att jag inte har uppdaterat någonting alls idag, men det har ärligt talat inte funnits så mycket att skriva om. Jag har varit hemma sjuk idag igen även om jag gjärna hade velat gå eftersom att jag hade bestämt med en kompis att fota i studion idag på lektionen. Det kändes hemskt att bara lämna henne ensam för hon bor så långt bort men jag kan inte riktigt göra mycket åt att jag har ont i halsen och huvudet, klart jag kunde ha gått ändå men det orkade jag inte. Istället sov jag till tio, gick upp och åt frukost och sen såg på Scream Queens.

Varning, om det är någon som kollar på det och inte har sett säsongsfinalen ännu så rekommenderar jag att inte läsa resten.

Fortsätt, det var så bra säsongsavslut! Det är ju min personliga åsikt men jag har sett på Twitter att många andra fans är jättebesvikna och sura på skaparna för att det tydligen inte blev som de hade hoppats på.

Newsflash: man får inte alltid det man vill ha.

Det var väldigt bra gjort hur dem hade skrivit allting med att Hester var mördaren, i början misstänkte man inte alls henne men sen under seriens gång så tänkte jag mer och mer att jo det kanske är hon ändå. Jag trodde dock mest att det var Grace's pappa, han kändes väldigt creepy. I thanksgiving avsnittet säger hon ju också att "This knife is defenitely sharp enough to cut through fresh meat" eller nåt sånt. Det var en ganska stor ledtråd egentligen nu när jag har haft tid att tänka tillbaka. Jag såg även på första avsnittet igen sen eftersom att skaparen Ryan Murphy har sagt i en Interview att det är uppenbart där vem mördaren är och det var det faktiskt. Man märker så tydligt vem det är då nu när jag vet vem det är.

Det bästa med hela avslöjandet tycker jag var att skådespelarna inte själva visste vem det var förrän de fick manuset för sista avsnittet. Lea michele (skådespelaren för Hester) visste nästan sist av alla också, hon fick ju reda på det av Keke Palmer och Emma Roberts när dem gjorde press i New York. Det är som i pretty little liars, de visste ju inte heller vem -A var förrän de fick manuset. Älskar såna serier för det blir spännande för både skådespelarna och publiken. Nu hoppas jag bara på en till säsong haha.


Förutom det så har jag kollat på finding carter och andra serier men även varit rätt produktiv med matten och svenskan. Åt även lussekatt because why not.

Det här var så jag idag.

Likes

Comments

Nja inte så mycket lycka, kanske lite eftersom att jag har fått mycket gjort. Det här med faktorisering visade sig vara väldigt mycket lättare än den jävla konjugaregeln och kvadreringsregeln. Det är delvis pga dem jåkkarna som jag låg efter i matten men nu har jag kommit ikapp en hel del idag.

Matte är ju inte precis roligt men känner mig stolt över mig själv att jag har varit hyfsat produktiv idag. Well, inte idag rättare sagt ikväll. Tidigare idag kollade jag mest på Finding Carter, lyssnade på musik och duschade. Inte så produktiv förmiddag men det gick bättre nu på eftermiddagen. Känns bra. Nu blir det äntligen middag med pytt i panna med stekt ägg, väldigt basic mat men ändå gott, det var länge sen jag åt det nu.

​btw bara för att jag har ett fotbolls suddgummi betyder det INTE att jag gillar fotboll. Det gör jag inte. 

Likes

Comments