Söndagen den 12 juni var det min tur att bli konfirmerad. Vi konfirmander samlades klockan 12 vid kyrkan och en timme senare var kyrkan fullsatt och gudstjänsten började. Gudstjänsten var väldigt fin och gick oförväntat fort förbi, vi blev välsignade, fick nattvard och lyssnade till fina tal och sång.

Efter gudstjänsten togs det bilder, vi fick blommor och sedan åkte vi med nära och kära hem till oss för kaffe och tårtor. Här hemma skrattades och pratades det mycket, vi njöt av solen ute på gården och jag öppnade många fina presenter, som jag är otroligt tacksam över!

Mina gudföräldrar Paul och Lena var självklart med både i kyrkan och här hemma på kalaset. Dessa två personer uppskattar jag mycket!

På kvällen när gästerna åkt hem var vi och tog mina konfirmationsbilder. Själv är jag väldigt nöjd med bilderna och hade riktigt svårt att välja en som jag gillade mest. De bästa bilderna kanske jag visar här senare, men tills dess får ni ett litet smakprov. Min konfirmationsdag blev nog väldigt lyckad och jag kunde inte vara mer nöjd med dagen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kom hem klockan 3 inatt ifrån Fagerö, kort sammanfattat en rolig kväll men som kunde varit bättre. Fick sova en någorlunda bra sömn på det lilla som var kvar av natten + hela morgonen, men trots det så har hela kroppen varit tömd på energi under dagens lopp, man kan kort sagt säga att jag undvikit att stiga upp ur sängen om det verkligen inte har varit nödvändigt. Resten av kvällen ska för min del spenderas i sängen med film och lite gottigott att äta på, men jag hoppas ni får en bra kväll och framförallt en bra måndag!

Likes

Comments

Skolavslutning, check! Nu har vi sommarlov i lite över 2 månader och lite ledigt sitter verkligen inte fel! Flera sommarplaner är redan planerade för min del och flera håller på att bli, många roliga minnen hoppas jag på att få titta tillbaka på när hösten börjar. Ikväll taggar vi Fagerö och börjar sommarlovet på bästa sätt!

Likes

Comments

Vilka fina sommardagar man fått njuta av denna veckan, hoppas verkligen vädret håller i sig såhär resten av juni. Dagen har spenderats tillsammans med Ulrika och så ska det fortsätta resten av kvällen, vi har bl.a. ätit pizza utomhus i solen och haft picknick, riktigt mysigt. Frukosten åts också ute på terrassen imorse och det kändes verkligen som en riktig sommardag när man vaknade halv 9 och temperaturen låg på ca. 20 grader. Desperat efter att få köpa lite mer sommarkläder ? Jaaa!

Likes

Comments

Hejj! Under de senaste veckorna som gått har jag spenderat nästan mest tid med familjen och de sista proven som vi hade tog också en del tid. Men många kvällar har även tillbringats tillsammans med mina kompisar. Massa härliga och roliga stunder som gett mig många fina minnen att komma ihåg.

Sista skoldagen avslutades också idag och det var glada miner på oss som gick ut från skolan kan man lugnt säga. Dock så har det varit en väldigt chill sista vecka med mest spel, lekar och glass på alla lektioner så det har inte varit speciellt jobbigt. Imorgon skulle det lite mer ''sommarloviga'' temat fortsätta genom att vi inte har någon vanlig skoldag utan det är cykeldag i alla byar/stan skillt. Men med min vanliga tur har jag skadat foten så jag haltar fram och får ta det lugnt i ca. 1-3 veckor, ingen cykeldag med andra ord. På lördag blir det slutligen skolavslutning med betyg och nästa år blir det nian för oss, läskigt hur snabbt tiden går!

Likes

Comments

​Idag är det 15onde maj, vilket betyder att det både är min femtonde födelsedag och min namnsdag. Hurraa till mig! Min födelsedag firade vi redan lite igår med kaka, imorse hade jag besök av min faster och nu på eftermiddagen kommer fammo hit till oss på födelsedagsmat. Presenter har jag självklart också fått, bl.a. skor, pengar och mopedkörkortet. Jag är jätte tacksam över allt och att jag har nära & kära som uppvaktar mig på min dag. Ikväll har jag dessutom ridlektion, så dagen kan alltså inte bli så mycket bättre för min del!

Likes

Comments

Veckorna har som vanligt bara flugit förbi, så jag tänkte att jag skulle göra en liten tillbakablick över vad som har hänt. Jag har haft många roliga utekvällar tillsammans med vännerna, där vi mestadels har åkt runt med moped från ställe till ställe. Själv klarade jag teoriprovet i tisdags och nu fattas det bara några körlektioner och uppkörning tills jag själv får börja köra!

Det som var speciellt för april månad och som tog upp mycket tid, var Ungdomsgalan. Det var en gala där vi från Närpes Skolmusikkår samt artister och dansare uppträdde. Det blev superroliga och lyckade galor som gav mig många bra minnen!

Den senaste veckan har vi bl.a. haft sommartemadag i skolan, jag har njutit av sommaren lite i förväg med massa gott, allt från bär och godis till glass m.m. Igår inledde jag även grillsäsongen här hemma tillsammans med pappa och mamma. Det blev biff med kryddade småpotatis, vilket var riktigt mumsigt!

Likes

Comments

På torsdagen efter Nou Hätä gick vi och åt en supergod sallad och efterrätt på Sweet Vaasa. Så himmelskt gott! Efter det gick vi runt och shoppade lite och tog sedan tåget ner till Helsingfors. Väl framme blev vi upphämtade av Adelinas moster, som tog oss hem till dem i Esbo där vi skulle övernatta.

På fredagsmorgonen ringde alarmet halv 7 och vi steg upp, sminkade oss och åt frukost innan vi begav oss iväg till Lilla Parlamentet, i det nuvarande riksdagshuset. Vi hade debatter, frågestunder och svar på tal, vilket var väldigt lärorikt och samtidigt ett riktigt språkbad, när exakt allt gick på finska. Men lite besvikna var vi nog ändå över att de inte ens kunde säga något litet inlägg på svenska.. Senare fick jag också prata med Carl Haglund en lång stund och jag tyckte verkligen att han hade intressanta och bra åsikter. Jag träffade och fotograferades även med bl.a. talmannen Maria Lohela , Timo Soini och Ben Zyskowicx.

Dagen avslutade vi med shopping och sen bussresan hem igen. Det har varit långa dagar för oss, men helt sjukt intressanta såna! Jag har lärt mig en massa nytt och fått uppleva saker man vanligen inte får och dessutom fått möjligheten att träffa väldigt speciella personer. Jag e nöjd!

Likes

Comments

Hej på er! Nou hätä tävlingen gick i det stora hela rätt så bra. Speciellt med tanke på vår erfarenhet gällande just återupplivning, att dela upp arbete snabbt och smidigt och kunna agera rätt men på samma gång ändå så snabbt som möjligt. Två uppgifter gick lite sämre, men de andra två uppgifterna gick bra och teoriprovet tyckte jag också vi skötte galant. Nu sitter vi som bäst på tåget ner till Helsingfors, där det imorgon igen väntar en fullspäckad dag med massa program och nya saker att göra!

Likes

Comments

Imorgon åker jag iväg till Vasa med Adelina och Richard för att tävlä i Nou hätä.  Nou hätä är en tävling som behandlar bl.a. att kunna hjälpa personer i nöd, kunna ringa nödnumret och behandla enkla skador på plats/släcka små bränder. Vi kommer alltså tävla som ett lag där man ska agera exakt som man egentligen ska göra i verkligheten, fast nu har vi ju fått lite mer skolning gällande det hela. 

Efter tävlingen tar jag och Adelina tåget ner till Helsingfors för vi har blivit utvalda till att på fredag få delta i ungdomsparlamentens riksdag. Sjukt häftigt med tanke på att plenum salen inte är öppen för någon annan än riksdagsledamöterna och någon vaktmästare. På helgen fortsätter äventyren med Ungdomsgala både på lördag och söndag. Mycket som händer, men oj så kul det kommer bli!

Likes

Comments