Mina största rädslor inför säsongsjobb

Nu är det nedräkning på riktigt. På fredag åker jag upp och då är det ingen återvändo. Nervositeten kryper sig långsamt på men vad är det egentligen som skrämmer mig mest med tanken på att spendera 5 månader i Sälen som säsongsarbetare?

1. Att bli ensam
Antagligen det vanligaste när man flyttar iväg eller börjar på en ny arbetsplats. Jag har väldigt lätt för att skaffa vänner, det har aldrig varit ett problem men rädslan ligger ändå där och maler. Tänk om jag inte hittar någon att vara med? Tänk om jag inte passar in bland mina kollegor? Tänk om jag blir helt ensam utan någon att prata med?

Lika fort som tankarna går in i huvudet så låter jag dem passera förbi. Självklart oroar man sig över det men samtidigt tror jag inte att det är ett problem! Det kommer lösa sig och jag har alltid vänner och familj som bara är ett SMS/samtal bort!

2. Att inte trivas i boendet
Jag har varit singel i hela mitt liv och alltid bott hemma. Med andra ord så är jag van vid att leva ensam och inte alls van vid att dela boende på det sättet som jag kommer göra nu. Vad gör man om man inte klickar? Vad gör man om man vill sköta saker på helt olika sätt? Det är tankar som ligger och mal. Vi har inte heller någon tvättmaskin och jag vet inte hur förbindelserna ser ut mellan boende och jobb...

...MEN samtidigt försöker jag bara lugna mig själv och hoppas på det bästa. Alla problem som dyker upp får man bara lösa så gott det går och jag måste även gå in med inställningen att faktiskt anpassa mig efter andra för att det ska fungera så bra som möjligt!

3. Att inte trivas på jobbet
Jag har serverat tidigare på Falkenbergs Strandbad. Det är ett roligt men väldigt stressigt yrke. Jag har en känsla av att O'learys inte kommer att vara lugnare... Jag är nervös över att inte kunna saker, att vara ny. Jag är nervös för att göra fel och att det blir väldigt stressigt och jobbigt...

...MEN oj, oj, OJ, vad dumt att söka nytt jobb om man inte vågar vara ny och göra fel! Jag kommer tabba mig massor och det kommer vara stressigt men samtidigt kan det bli skitkul! Hur som helst så kommer det att vara en erfarenhet!

Jag är rädd för att åka men tanken på att aldrig få reda på vad som hade kunnat hänt om jag åkt skrämmer mig mycket mer

//Sofia

Gillar

Kommentarer

Linnealiebig
Linnealiebig,
Ja men lyssna på låten, magiskt fin 🥰
nouw.com/linnealiebig
Knivgaffel
Knivgaffel,
Förstår dina tankar, allt är ju nytt, ganska stort och ganska långt borta, men det kommer att gå kanon! 💞
nouw.com/knivgaffel
SofiaElinor
SofiaElinor,
Ja, det är ju så! Får hoppas det, är självklart väldigt taggad också! <3
nouw.com/sofiaelinor
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229