Man kan inte påstå att jag är så bra på att uppdatera bloggen då det var fanimej 4 månader sedan jag skrev ett inlägg!! Men nu när man har sommarlov och har extra mycket dötid har jag ingen ursäkt att inte skriva.

Mycket har hänt hemma på gården. Vi har valt att vänta med att sälja Daisy då jag har gått igenom en ganska jobbig tid, och att sälja ponnyn mitt i allt skulle inte göra annat än förvärra mitt välmående. En annan glad nyhet är att jag och Pony är nu färdigkvalade till P90 efter två godkända ritter på Botkyrka och Åkerbo. Jag låg etta efter hoppningen på Botkyrka, men efter en för långsam terräng gick en annan ryttare om med bara något straff. Surt, men en andraplacering blev det i alla fall :)
På Åkerbo låg vi trea efter dressyren och sedan tvåa, där vi stannade efter en felfri terräng. På Åkerbo hade jag även helgens enda bingotid!

Planen är att avsluta säsongen på Baståsen med en till P80, då jag hört att det inte är en supersnäll bana. Känns dumt att sluta säsongen med en debut på en svår bana. Debuten får vi ta i höst istället, och eftersom SM ligger så tidigt i år finns det ingen chans att jag kommer hinna kvala så är det ingen brådska.

Just nu befinner jag mig på södra Öland efter en lång biltur, och imorgon kör vi vidare till norra Öland för att titta på valpar!!! Jag har aldrig haft hund förut så det ska bli så spännande! Än så länge är de bara 4-5 veckor gamla, så lite längre måste jag stå ut.

Bilder från hemmafälttävlan på Botkyrka RSIdag när vi stannade i Västervik för att vila upp oss lite

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Superponnyn levererade i förra helgen i Kumla och slog till med en vinst i L:Bn! Sen att det ledde till en uteslutning i L:An var ett mysterium förrän vi upptäckte att ena senskyddet hade gått sönder och vänt sig så hon inte kunde böja benet ordentligt.


Likes

Comments

Förra helgens tävling på Strömsholm gick ganska dåligt. Jag hade svårt att få en bra galopp i Pony och då blev inte resultaten heller så bra. Men efter en vecka där den mesta tiden har lagts ner på att GALOPPERA känner jag mig redo för dagens 110 på Kumla RK. Bilen är packad till taket med saker som inte bara är till tävlingen utan till hela veckan då jag faktiskt ska stanna i Örebro hos Arnold Assarsson där Anna bor och jobbar. Det blir ett sportlov utan skidor, och istället ett lov med massor av hästar.

Det är riktigt pirrigt i magen just nu och jag hoppas verkligen att det inte blir några problem. Men först och främst ska jag ha all min fokus på dagens ritter så det blir en bra start på veckan.

Likes

Comments

Den 24 januari var det som sagt pay and jump på runsten. Man brukar räkna med 2 min per ekipage och med 100 starter före mig kunde jag lugnt säga att jag inte skulle starta innan 12.30 när första start var kl 9.00. Men när vi kom dit jag och Josse vid 11.45 tiden var nästan hela 90-klassen slut och jag hade missat min start! Så få var det bara att skynda sig till 100-klassen. Lite tur var det ändå att jag missade min start i 90, för då anmälde jag mig till 110 istället, vilket gick jättebra och nu är jag och Pony ännu mer taggade inför årets första start! Video kommer snart :)

Igår var det planterat att åka på pay and jump på Södertälje RK, men med detta hemska väder där många vänner hamnat i diket utan släp valde vi att stanna hemma. Det känns riktigt dumt att riskera något sådant för en liten pay and jump, om det hade varit SM skulle vi nog tagit risken.

Och till den sista nyheten som är en glad sådan!! Var inne och kollade på TDB idag som vanligt och såg att jag inte ligger reserv till Strömsholm längre!!! Förmodligen hade många som stressanmält sig avanmält eller så hade de på Strömsholm öppnat fler platser. Hur som helst är jag mycket tacksam att det löste sig till slut.

Idag blir det nog lite dressyr på Daisy, eller så tar jag fram pessoaselen, jag har inte bestämt mig än.


Likes

Comments

Planen inför tävlingssäsongen var att starta L:B och L:A på Örebro, Strömsholm, och sedan Kumla. Men när Örebro öppnade för anmälan hade de bara upp till L:B och det kändes lite för långt att åka till Örebro för att tävla en L:B, så jag snackade med några tränare om dom tyckte att jag skulle åka till Lurbo istället där jag inte skulle få hjälp av Anna, men när jag skulle anmäla dit var det FULLT!!! Va? När har en ponny-hopptävling någonsin varit full när den bara varit öppen i några dagar?! Självklart blev jag skiträdd att Strömsholm också skulle vara full, vilket det var och jag ligger nu 16:e reserv 😔 Jag var inne och kollade varje dag på TDB för att se om den var öppen och när den var det var det redan fullt. Nu tänker jag vara riktigt på så jag kommer med till Kumla, men det står ingen tid när den öppnar, är det här något nytt? Att det inte längre står i TDB när tävlingen öppnar för anmälan, för att det gjorde det inte på Strömsholm och det var därför jag var inne och kollade varje dag. Jag är riktigt sur på att det kanske blir såhär i ponnysporten, men FÖRHOPPNINGSVIS lugnar det ner sig när säsongen kommer igång. Alla är väll lika taggade som jag på att tävla.

Jag måste ändå säga att jag och Daisy är superredo för de högre klasserna, speciellt efter Min träning för Anna igår. Höll på att kissa på mig när hon höjde en oxer till en höjd som hon sa va 110 men så lättlurad är jag inte. Efter jag hade hoppat visade det sig att hindret låg runt 130, vilket kändes mera trovärdigt än 110 eftersom det kändes som jag galopperade rakt mot en vägg. Men över väggen hoppade vi, och det hade jag aldrig trott skulle gå när vi stannade ut oss på 90cm 8 månader sedan <3


Likes

Comments

Ni kan inte förstå hur tävlingssugen jag är!!! Det är nästan som jag räknar ner dagarna. Årets första start blir förmodligen på Lurbo RK den 7e feb istället för Örebro då dom inte hade en L:A. Anna kommer i helgen och ska känna lite på Pony så ska vi bestämma om det är rätt att åka till Lurbo eller om vi ska vänta en vecka till och börja på Strömsholm. Jag vill bara sätta igång med att försöka kvala till Msv:B, men först och främst ska jag satsa på en bra säsong med Daisy då det kan bli vår sista :(

Likes

Comments

Jag blev av med julpengarna lika snabbt som jag fick dom. Men om 6-8 veckor är jag en hjälm rikare! Jag köpte en Charles Owen Pro Skull II i GULD! Lite får man spexa till det, och om man blir trött på färgen är det bara att köpa ett annat överdrag.Hjälmen tillsammans med min uppblåsbara säkerhetsväst kommer se så grymt ut på tävling i vår. Nu kvarstår bara ett par nya ridstövlar eftersom mina är alldeles för korta, men just nu gråter plånboken så det kan dröja ett tag :)

Likes

Comments

Ja, hela 17 år fyller jag imorrn och snart börjar nedräkningen till 18! Men det är ganska jobbigt att fylla år så nära jul för att det känns som mina päron sparar det bästa till julen, och så blir det inte så. En present vet jag redan vad det är, men som sagt så vet jag inte om jag får den på jul eller imorrn. Mamma har köpt en fälttävlansväst som blåser upp sig om man ramlar av, dom kostar runt 4000kr så jag förstår att jag inte kommer få så mycket mer än det. Jag är super taggad på nästa tävlingssäsong som börjar den 31 januari för mig. Har ridit Daisy 2 gånger sedan vilan nu och hon känns super fin.

Nu är det dags att kolla på Paradise hotel och sedan sova och invänta morgondagen 😊

Likes

Comments

Den senaste veckan har jag känt mig obekväm i kroppen och haft en konstig känsla av att något inte stämde. Äntligen är den känslan borta då jag fick rida min älskade ponny efter vintervilan!!
Jag skulle bara rida lite lätt i alla gångarter och påminna Daisy att det är jag som är "the boss" men jag satte på säkerhetsvästen i fall hon skulle vara superpigg och busig (funderade faktiskt på att ha en rem runt halsen haha) 😂 men hon var sååååå duktig och var jätteglad att få jobba igen. Det är precis det som är så bra med vintervila, att man får tillbaka en ambitiös och arbetsvillig häst.

Självklart gick det kanske lite i övertempo, men det gör inte så mycket, det viktigaste de här första dagarna är att Daisy har kul. Det blir lite hoppning redan på lördag då det är julavslutning med talangsatsningen och vi ska skoj-hoppa, men det blir väll max 80cm eftersom hon faktiskt inte har hoppat på en månad.

Nu är det dags för slutspurten i skolan innan jullovet då jag definitivt kommer rida mycket. Har några uppgifter att göra/lämna in och även kursprov i matte 3c, men rida har man alltid tid med att göra 😋


Likes

Comments

Jag är faktiskt inte bara en galen hästtjej, utan även en sångerska. Jag går på Stockholms musikgymnasium som är nästan som Adolf Fredriks gymnasium eftersom 90% av alla som går där gick tidigare på af. Med lucia och julkonserter är det helt galet mycket rep, och många av dom är på kvällarna. Totalt har vi:

1 adventskonsert
5 luciakonserter
7 gig

Vi hade ett gig idag på indiskas huvudkontor där vi uppträder ett litet luciatåg med bara klassen, och alla pengarna går till klasskassan. Fördelen med att vara körare är att man tjänar mycket mer som klass än vad en vanlig klass och därmed är det inte omöjligt att åka till t.ex. Sydafrika i trean.

Det tar mycket tid att gå på en satsig natur-natur linje med kör i schemat, men det är värt det när man tycker att det är kul även om man ibland önskade att man hade valt en lättare skola.


Likes

Comments