Shit, det var 1,5 mån sedan jag skrev här sist. Och det har hänt SÅÅ mycket sedan dess!

Vi har flyttat till västkusten! Drömboende ute på landet som jag är helt kär i. Stor altan där vi kan grilla varje dag, fixa och måla om i rummen. En 3:a på 70kvm, helt perfekt.

Det är så mycket jag vill skriva och ta massa inredningsfoton, och det ska jag göra snart. Vi har bott här i 1 månad imorgon, och vi är så nöjda, allt är perfekt. Vi har börjat släppa ut katterna efter att dom fått va inne nu när vi flyttat hit, dom trivs som fisken i vattnet här.

Vi åkte till västkusten i mitten på februari både jag och Tom fixade jobb och bostad på 1 dag i princip. Stannade över helgen, fick nycklar till nya bostaden åkte hem till Gotland, sa upp gamla lägenheten och våra jobb och började packa, 1 vecka senare åkte flyttlasset. Och nu är vi här, fyfan va grymt att ha bockat av de här som nyårslöfte för i år, nu är jag äntligen hemma igen! På måndag börjar jag på nya jobbet "på riktigt" och det blir lite rutiner efter 1 månads semester.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Januari/februari är ju en av de fattigaste månaderna på hela året, du kanske spenderat upp pengar på dom dyra julklapparna eller den där dyra nyårsmiddagen? kanske barnen fyller år och förväntar sig lite dyrare presenter?

I vilket fall så finns det garanterat en månad där du kanske inte riktigt fått det att gå ihop ända tills slutet av månaden, oväntade utgifter, bilar som går sönder, barnen som behöver nya kläder eller att du helt enkelt fick lite mindre lön denna månad än vad du tänkt dig. Företag som www.flexlimit.se är kanon när det krisar i plånboken, du kan nämligen skaffa en så kallad kontokredit som gör att man kan gå minus på sitt bankkonto under en period. Minuset blir bara som ett vanligt lån och man behöver därför inte att låna eller använda mer pengar än vad som är nödvändigt för att klara den tuffa perioden, vilket kan vara skönt om man kanske saknar några 100 lappar till mat för resten av månaden.

Jag vet själv hur jobbigt det kan vara att behöva fråga sina familjemedlemmar om pengar när det är knapert, därför är detta ett perfekt sett att ta sig igenom resten utav månaden. Själv så försöker jag spara undan pengar varje månad, om det så bara är 100kr en månad, så är det viktigt för mig att ha pengar ifall det kommer upp oförutsedda utgifter. Mars är en månad för min del som betyder mycket utgifter, både skatt på bil ska betalas och bilen ska besiktigas vilket kan innebära dyra utgifter om bilen inte går igenom, därför försöker jag alltid att spara lite pengar varje månad så jag har min trygghet.

Hur gör du? Månadssparar du eller lever du för stunden?

Likes

Comments

Så vad händer 2017? Ingen aning!

-Just nu ligger min och Toms fokus på att flytta tillbaka till västkusten. Jag trivs inte på Gotland och det har jag nog aldrig gjort. Vi är mitt uppe i att leta en bostad, men det är inte lätt att hitta med alla dessa bostadsköer... sökt lite jobb ifall vi får tag på någon lägenhet i alla fall.

-jag har inte haft något nyårslöfte eftersom jag vet att det är dömt att misslyckas. Men ett mål jag haft länge är träning, komma i form och äta bättre. Jag tränade på riktigt bra under hösten men har tappat lite innan jul och efter nyår. Men med ett gymkort som kostar mig 500kr i månaden så har jag knappt något val...

-rutiner är något jag kämpat med i några veckor nu och det har gått relativt bra måste jag säga, ställer klockan på 8 varje dag, oavsett helg/vardag eller ledigt. Mitt mål är att ta mig till gymmet 4-5 dagar i veckan direkt när jag vaknar, om så bara för att gå på bandet en halvtimme. Eftersom jag jobbar främst kvällar så blir det bäst att träna på morgonen.

-spara pengar, oavsett om Tom och jag vill köpa hus, resa eller unna oss en ny bil så vill vi kunna göra det.

Oavsett vad som händer detta år så tänker jag se till att ha kul, om det bara är en sån sak som att gå ut en onsdagskväll och ta ett glas vin på en mysig krog med en vän. I det lilla finns det stora.

Likes

Comments

Oj vad länge sedan jag uppdaterat här, jag tänkte försöka komma igång igen, mitt senaste riktiga inlägg här var från i midsommras och det har hänt en del sedan dess, så jag tänkte dela med mig av lite bilder från det senaste halvåret haha...

I augusti var vi i Rom med Toms mamma m.fl.

I september fyllde jag 21...

Gick på 90's party

Blev blond..

Gick ut och dansade loss efter jobbiga jobbveckor

Firade ett kaos nyår

Gick på 20´s party

Tråkigt nog är jag otroligt dålig på att ta kort när jag gör saker, men detta hade jag i alla fall. Kommer ett nytt inlägg imorgon troligtvis med lite förhoppningar och förväntningar om 2017!

Likes

Comments

Något som jag är väldigt inne på just nu är renovering, inredning och allt som har med min lägenhet att göra. Vi är i tankar på att renovera både vårat kök och badrum men även lägga nya golv i hall och sovrum b.la. Jag tycker det är kul att måla och fixa, men det man kanske inte tänker på vid en renovering är varje liten skruv som måste införskaffas. Ett företag där det finns det mesta är https://www.verktygshandlarn.se/ dom har allt från skruvar, spik till borrmaskiner. Det är lätt att hitta på hemsidan och dom har bra priser.


Själv är jag inte speciellt duktig på det här med att renovera, utan jag står mest för inredningen. Men i och med att jag och min sambo ska börja renovera ganska snart så ska jag försöka hjälpa till så gott det går.

Likes

Comments

​Något jag länge velat är att starta eget företag, men jag har aldrig riktigt förstått hur man kommer igång eller vad jag vill starta upp för typ av företag. Själv är jag väldigt intresserad utav att starta ett eget klädmärke (om man får drömma stort) med en egen webbshop, eller kanske till och med i fysisk butik. Ett företag som kan hjälpa en med det mesta är bolaget https://www.starweb.se/ som hjälper till med b.la design. Själv skulle jag välja en väldigt stilren design i min e-butik som gör det lättare för ögat att kolla igenom sidan. Ett problem som är med internet är att det är så stort, och vill man att folk ska hitta en, måste man vara duktig på att marknadsföra sig, det fantastiska är att både bloggar och Youtube har blivit såpass stort i webb världen att man kan kontakta personer som hjälper en med reklam mot betalning. Det kan vara tufft att starta eget och nå ut till en publik, men engagerar man sig tillräckligt så kan alla lyckas! 

Likes

Comments

​Något som är väldigt aktuellt i dagsläget, speciellt under sommaren då folk åker på semester och stadsbefolkningen ökar med turister är, larm, inbrottstjuvar och trygghet ute på stan. 

Någonting jag själv är väldigt orolig över just på sommaren är det där med att åka iväg på semester och lämna sitt hem tomt under en längre tid. Man har just hört talas om inbrottstjuvar som lägger ut saker utanför ens hem för att se om det flyttas och någon är hemma. Jag är otroligt noga med att låsa efter mig, men vill en tjuv in, då kommer den in. Något dock som kan avskräcka en tjuv är om det finns en larmskylt uppsatt på bostaden. Många gånger har jag funderat på att sätta upp någon typ av övervakningskamera eller larm för att kunna vara riktigt säker. Denna sidan http://cpgsecurity.se/ erbjuder många typer av övervakning samt larm. 

Nu på sommaren ökar befolkningen över hela landet, och som tjej är jag nog väldigt vaksam när jag är ute på stan, både för att någon ska lyckas få tag i ens väska, men även på natten när man går själv utomhus. 

Är ni oroliga för tjuvar eller känner er extra otrygga ute på stan till exempel? Berätta!


Likes

Comments

En bakfull Sofia skriver, är så död efter igår. Vi käkade mat som jag slängde ihop. Vi hade tänkt dra på en fest men det blev väldigt spontant och vi packade ihop lite saker och åkte iväg till fårö. Vi bokade 3 st stugor som vi sov i på en camping men massa folk och drack och åt mat, spelade kubb och hade jätte mysigt. Vaknade upp bakfulla och städade upp, drog och kollade raukar, fikade lite och åkte sedan hem. Det är superfint väder så jag och Tom köpte rökta räkor och aioli och åt, sedan har vi suttit på balkongen och bara solat. Ska egentligen på beach club idag, men jag är så bakfull att jag egentligen inte orkar, men vi har inte bestämt oss ännu!

Likes

Comments

Idag har jag varit riktigt hurtig. Vaknade upp vid 9, det första jag gjorde var att gå ut på en långpromenad och tog vändan in till affären samtidigt för att handla maten för idag.
La kyckling för att tina och började städa upp i lägenheten, tvätta lite och se på orange is the new black samtidigt (alltså sista avsnittet???) och sedan lagat kycklinggryta som jag sitter och käkar. Fick en avi på posten att mitt hm paket har kommit, så det ska jag hämta sedan. Sen ska jag ner till färjan och hämta Toms syster som kommer med båten, sedan ska vi nog bara umgås.

Likes

Comments

Idag har nästan hela min dag handlat om mitt hår, har tagit ut extensions, färgat utväxt och sedan satt i extensions igen. Jag använder mig ju utav microringar och sätter i dessa själv, vilket tar väldigt många timmar att göra. Har hunnit med en timmes promenad och ett telefonmöte också, men annars så har denna dag handlat om hår och kika orange is the new black samtidigt.

Imorgon blir det städning, tvätta, förhoppningsvis hämta ut mitt HM paket (äntligen) och en sväng till stan kanske.

Likes

Comments