Q/A Operationen


Hur gick jag tillväga för att få min Bröstförminskning ? Den 10 oktober 2016 fick jag en tid på vårdcentralen här i Örkelljunga där jag bor hos en doktor. De enda jag gjorde där var att säga att jag hade ont i rygg, axlar, nacke osv! Jag sa att jag skämdes över dom och inte kände mig bekväm i varken bh:ar, bikinis eller kläder.. sen fick jag visa mina bröst, hon kollade och kände på dom och sa sedan att hon skulle skriva en remiss till Ängelholms sjukhus. De tog cirka fyra månader innan jag fick en tid på sjukhuset för att träffa en sköterska som var specialist inom bröst. De vi gjorde då var att gå igenom alla kriterierna som skulle uppfyllas. Jag uppfyllde alla och blev därför godkänd enligt mallen, men skulle ändå vänta på godkännande från doktorn också. Det tog ytterligare tre månader! Den 3 maj träffade jag doktorn som kollade på mina bröst ytterligare igen. Där fick jag veta att jag var 100% godkänd och att de skulle bli av. Men inte förens fram mot hösten. Jag fick även fylla i hälsoformulär osv! Det enda jag skulle vänta på nu var att få hem ett brev med datum för operationen.

Hur långt tid tog de sammanlagt från första besöket tills operation ägde rum ? 10 oktober 2016 - 14 december 2017 (dock blev den operationen inställd) så jag fick en ny tid den 22 januari 2018.


Vilka kriterier måste man uppfylla för att få operationen? Man får inte väga för mycket, för då kommer de bara be en att gå ner i vikt istället. Då brösten minskar en hel del vid en viktnedgång. Man ska ha "rätt BMI" så att säga. Man måste ha en viss volym på brösten för att bli godkänd, samt längd, mått gällande brösten. Jag själv vägde 66 kg är 164 cm lång och hade volym på 850 i brösten. Men tills min operation ägde rum hade jag gått ner i vikt och hade dock minskat lite i volymen.

Hur gick tankarna från att du fått den godkänd? Jag blev extremt glad, verkligen! Men hjärnan lurar verkligen en rejält! Ju närmre dagen man kommer ju mer osäker blir man av något anledning. Jag tänkte hela tiden "är mina bröst verkligen så stora? Borde jag göra detta, dom ser ju faktiskt bra ut" men i själva verket så hade jag ju blivit jätte ledsen om jag aldrig blivit godkänd från början. Men alla har vi hjärnspöken.

Hur var det att bli sövd och vakna upp efteråt?
Jag var faktiskt ganska lugn även fast jag aldrig blivit sövd och var nervös. Dom var så otroligt snälla och lugnade mig hela tiden! Jag var rädd att det skulle göra ont som jag hört. Dom säger att narkosen svider lite när dom sprutar in den i kroppen, och visst de känns lite men inget som gör ont! Du tänker på så mycket annat så du märker knappt av de. Dom bad mig även tänka på något roligt så jag skulle drömma om något bra, tänkte tre ord sen minns jag absolut ingenting. Du märker inte ens att du blir trött. Du ligger helt klarvaken och bara slocknar, sjukt härlig känslan ändå.

Vilka var skälen till att du ville göra en förminskning?
Jag gjorde min förminskning för att jag pendlat väldigt mycket i vikt genom året därför har mina bröst växt snabbt och sen krympt och blivit hängiga. Jag kände mig inte bekväm med dom för fem öre, höll alltid förr dom när jag inte hade bh på mig. Ja njöt inte av att ta av mig bh-n. Jag har haft mycket problem med huvudvärk, vilket kan ha orsakats av alla spänning jag haft i axlar och nacke. Det är väldigt mycket som spelat in... har även haft problem med bh-ar, bikinis och vanliga kläder.

Har du betalt operationen själv?
Det stora frågan av dom alla. Nej jag har inte beställt något mer än den vanliga avgiften för varje besök på sjukhuset som är kanske 300 kr. Då ja fick en remiss från vårdcentralen går operationen helt via landstinget. Alltså säger jag till er som funderar över detta. Ring er vårdcentral och boka in en tid hos en doktor bara. Säg exakt vad du har problem med och tycker är jobbigt! Sen kan bara doktorn avgöra.

Något speciellt man ska tänka på inför sin operation? Försök ha fyllt på med alvedon hemma så du har de! Tänk på att de ska vara nystädat från damm osv hemma, rena handdukar, rena kläder osv! Köp dig en bh (sport bh) som du kan ha dagarna efteråt! I mitt fall fick jag ingen så kan vara bra att ha. Annars är de inte så mycket mer att tänka på. Oroa dig inte, för dom tar verkligen hand om dig där inne.

Hur lång tid tar operationen? Mellan 1,5 - 3 timmar! Jag vet faktiskt inte hur långt tid min tog. Vet bara att jag var sövd mellan 08:30 och vaknade igen vid 13:15 ungefär.

Hur kändes allting efteråt? Direkt när jag vakande hade jag inte ont alls, såklart! Men sen kändes de som någon tryckte ner mig typ och att det sved över bröstet! Som att huden ska spricka typ... inte så de gör ont utan bara sjukt obehagligt! Jag gick inte ont förens jag va hemma på kvällen! Så då tog jag en av mina starkare tabletter annars har jag bara tagit alvedon. Man går lite framåt lutan och får ont i ryggen då det stramar i huden där framme. Jag har försökt duscha de jag kan av kroppen just nu bara, och ska duschade igen imorgon utan alla bindorna osv. Läskigt men så skönt de ska bli.


För övrigt.
Jag kommer uppdatera här hela tiden och ta kort på de jag kan när jag kan de. Kommer skriva min dagliga status varje dag så ni får veta hur jag mår, hur de ser ut osv. Hoppas detta hjälpt några av er där ute. Kom ihåg att en Bröstförminskning är faktiskt viktigt att prata om, och de är bra för din kropp om du tar skada av brösten. Inget att skämmas över eller vara rädd för. Har ni fler frågor ställ dom gärna så ska jag göra vad jag kan för att svara på allting.

Massa kärlek till er

  • 1,239 views
  • Near Örkelljunga

Likes

Comments

Write a comment...
IP: 82.99.3.229