Hur svårt är det?

Mina bästa läsare. Jag måste får prata med er om en sak som stör mig dagligen och som jag innerligt tycker är otroligt sorgligt. Jag jobbar som lokalvårdare, vilket innebär att jag är städerska. Och det stället jag städar på är ett ålderdomshem, och jag verkligen älskar mitt jobb! Tro det eller ej men det är väldigt skönt att få gå själv och jobba med en podd spelandes i öronen, och nej de är inte ett skit jobb som alla tror, jag kan ta de i mitt tempo, lyssna på musik, poddar och samtidigt tjäna pengar på de! Hur bra? Och även om man är lite små krasslig så kan man faktiskt jobba ändå, eftersom att du just är själv och inte behöver vara 100% social hela tiden.

MEN en fråga jag ställer mig dagligen, mycket på grund av jobbet men även i andra situationer jag hamnar i varje dag är, hur svårt är det egentligen att vara lite trevlig och kanske bara slänga iväg ett enkelt hej? eller ännu enklare, ge ögonkontakt eller kanske ett litet leende? Förlåt men jag försöker möta min blick med främmande människor varje dag för att ge dom ett leende eller ibland bara säga hej, för att jag själv uppskattar alla som bemöter mig på ett bra sätt därför tänker jag självklart att andra borde uppskatta ett bra bemötande, även om jag bara är en främling, även om jag inte är någon särskild så kan man ändå vara lite trevlig och le mot människor. Ibland funderar jag på om de är mitt jobb som gör att dom ser ner på mig och inte vill hälsa, vilket är helt sjukt.. För varje gång jag ska säga att jag är städerska så säger jag de så nedvärderande precis som att de är något att skämmas över, medans jag egentligen borde vara stolt över att jag ens har ett jobb? och ännu bättre att jag fått gåvan att kunna vara trevlig mot vem som helst, även om dom inte hälsar på mig, även om dom går på mina ny torkade golv eller spiller kaffe droppar upp för hela trapphuset så kommer jag alltid le. För mitt leende får mig själv att må lite lite bättre. Även om jag inte är speciellt kontaktbar när jag går och städar så blickar jag alltid upp för att säga hej till alla som går förbi mig. Och de finns inget bättre än när man får det där glada leendet tillbaka av någon.

Jag vet att när jag har en dålig dag så försöker jag få extra mycket kontakt med människor för att jag kan ärligt talat leva på ett leende eller en enkel hälsning från en främling. Trevliga människor gör alltid min dag lite extra bra. Jag tycker verkligen att alla kan passa på att le och hälsa lite extra på människor ni passerar idag för vem vet, gynnar de inte dig något så kanske de iallafall gynnar någon annan.

Massa Kärlek  • 274 views

Likes

Comments

Write a comment...
IP: 82.99.3.229