Grönärtsoppa med hembakat bröd

En stor favorit här hemma är min gröna ärtsoppan. Och ska jag vara ärlig gör jag nog olika hela tiden, och jag lever inte på att måtta allting! Jag kör alltid på de jag tycker för det blir oftast bäst så.

Du behöver:

En påse ärtor
Vatten
Grädde
Grönsaksbuljong
Salt/svartpeppar/vitpeppar/chilipulver
Vitlök
Mjölk
Vetemjöl
Cream fraîche

1. Börja med att koka ärtorna i en lagom mängd vatten som du tycker passar till mängd soppa, (tänk på att grädden fyller upp soppan en del)

2. När ärtorna kokat så mixar du samma allt i mixer. De vill säga vatten och ärtorna.

3. Sätt sedan igen soppan på värmning igen och lägg i två buljongtärningar, krydda den med salt, vitpeppar, chili och ytterst lite svartpeppar.

4. När de fått koka upp häll då i rejält med grädde.
Blanda sedan cirka 2 msk vetemjöl med 1 dl mjölk och häll de i soppan (de för att den ska tjockna lite)

5. När allt kokat ihopa sig pressar du ner en vitlöksklyfta.

6. Där var soppan klar! Blanda sedan en burk cream fraîche med två pressade vitlöksklytor som du serverar till den krämiga soppan.

  • 202 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229