Jag hade ju kunnat ljuga och säga att denna helgen va precis det jag behövde, men den va inte alls vad jag hade planerat även om jag har fått gjort mycket. Fredagen va bra, först praktik och sen pizza-kväll med Molly, så den ska jag absolut inte klaga på, det va så längesedan vi sågs. Men lördagen, denna eländiga lördag, jag tror inte jag kom ur sängen ordentligt för än runt klockan ett tiden, jag städade, tvättade lite, la mig i sängen igen, klippte Stefan och sen la jag mig åter igen, inte direkt den lördag jag hade hoppats på. Idag hade jag en heldag i stallet, det ska jag väl egentligen inte heller klaga på, det är alltid behövligt att få komma iväg ett tag till min prinsessa och ventilera lite tankar. På något sätt så är det som att all stress bara rinner av mig när jag är i stallet med Troja, kanske för att jag inte har tid att tänka på sånt när jag är i stallet eller också för att hon lugnar mig när hon står där och tittar på mig med sina stora bruna ögon. Nu ligger jag här i min säng med en kopp te, inte alls redo för en ny vecka, önska jag kunde pausa tiden lite och bara andas en stund. Det är verkligen helt galet hur fort allt går just nu, det känns ju som att det Batavia förra veckan det va julafton men så är det helt plötsligt februari, vart tog all tid vägen?

Nu ska jag fortsätta den lilla stund jag har kvar för kvällen, med att bara andas lite, dricka mitt te, kolla på en bra film och kanske förvåna mig själv med att lyckas somna i tid, om det nu kan ske..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tiden bara springer iväg, det känns som att jag enbart sover, äter, går i skolan och åker till stallet om och om och om igen. Hjärnan är i högvarv efter att ha haft delprovsinfo i veckan, samtidigt så försöker jag fokusera på allt annat jag måste öva på, för som sagt tiden springer iväg nu och snart så är det dags! Idag har jag återigen övat kortfest och det blir ju faktiskt lite bättre för varje gång även om jag fortfarande har lite saker och justera och sen öva mer på tekniken, men jag får väl ändå försöka känna mig rött så nöjd, även om jag vill att allt ska sitta direkt! Just för stunden så känner jag mig så tankspridd, jag funderar på så mycket, jag har så många frågor, jag vänder och vrider på allt och försöker bara att få allt till att gå ihop, men jag får väl bara hoppas på att allt reder ut sig i slutändan och att mina vingar bär, det är ju trots allt bära eller brista som gäller!

Likes

Comments

Helgen började bra, kändes så skönt att få vakna när Anton låg bredvid mig och fortfarande sov. Mysfrukost med hela gänget blev det och så började vi dagen med att gratulera min mamma som idag fyller år. Nu har Anton åkt hem och firandet av mamma fortsätter med middag med familjen. Men tänka sig att ibland önska man verkligen att dygnet hade mer än 24 timmar, så att tiden inte sprang ifrån än så fort!

Likes

Comments

Jag va inte riktigt på topp idag heller, men jag fick bita i det sura äpplet och ta mig till skolan ändå, jag drabbas nästan av panik när jag missar skolan för att jag är sjuk. Idag började vi dagen med genomgångar inför prov samt moodboard, spännande men nervöst må jag säga. Efter genomgångarna va det dags att öva på kortfest, lättare sagt än gjort, ibland känns det som att allt bara stannar till där uppe i min verkstad och jag står frågande och bara funderar hur jag ska bära mig åt. Stressen inför proverna ekar i huvudet på mig och jag vet att jag kanske är lite för hård mot mig själv ibland, idag va trots allt första gången jag gjorde min kortfest, det blev inte riktigt 100%, men tillslut fick jag i alla fall en "bild" som jag nu kan jobba vidare med lite.

Sen va det ju det där med stallet, ibland vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till med den där rackarns lilla hästen jag har. Ett hjärta av guld det har hon, men oj va mycket energi och rackartyg en liten häst kan ha för sig. Det tog nästan 30 minuter idag att bara få henne att vilja gå med alla fyra benen på backen, spöken i varje liten vrå, det va så mycket annat att titta på trots att vi va helt ensamma, sen efter 30 minuter av skuttande, springande och bara rent och skärt rackartyg och fjantande, så bara släppte det. Jag vart förvånad över att jag orkade stå kvar där och vänta ut henne i 30 minuter på linan när hon flaxade högt och lågt som någon kraxande kråka, men tillslut så bara rullade hon på, lugn som en filbunke. Det är väl tur för mig att det inte bara är hyss i henne, fast det är rätt så skönt att se det där spralliga i henne ibland med, då vet jag att hon lever i alla fall, även om jag nästan hade förväntat mig att hon skulle ha blivit "tant" vid det här laget, men det är nog ett tag kvar tills dess.

Likes

Comments

Veckoslutet och helgen blev långt ifrån vad jag hade tänkt mig, men allt blev ju bra tillslut ändå. Det blev bio och middag i stan på lördagen och sen så tog jag mig en tur till min lilla häst på söndagen. Firade in den nya veckan med feber, inte riktigt vad jag hade planerat det heller, men det fick ju också funka!

Visst är det konstigt det där när man nästan står helt maktlös och tror att man har allting under kontroll, men i själva verket så har man inte det. Att man kan planera och vilja så mycket, sen så sker ett snedsteg och inget precis inget blir som man har tänkt sig. Febern steg mig åt huvudet under natten så jag har fått ligga här i min lugna vrå och dricka te, kolla på film och sova, känns dock rätt skönt att den har sjunkit aningens nu, kroppen blir ju lite matt. Jag blir dock så fruktansvärt rastlös av det här, får hoppas att allt är bättre tills imorgon så jag får orkat mig iväg till skolan! Det är ju tur i alla fall att jag har min lilla katt som springer omkring här och vill min uppmärksamhet med jämna mellanrum.

Likes

Comments

Tiden springer iväg och snart har årets första månad flugit förbi. För stunden så är salongtiden på skolan i full rulle, vilket jag måste säga är mycket roligare nu när man börjar känna att man ser resultat efter de arbete man har lagt ner, även skönt att kunna känna att man har lite svar själv med. Idag började vi med något nytt, stylist biten har nu dragit igång för oss tvåor såhär lagom innan ettorna intar skolan. Dags att lära sig lite mer om ansikts och kroppsformer, vad som smickrar vem, vem som passar i vilka färger, frisyrer, hur man ska klä någon eller sminka. Så roligt verkligen! Jag riktigt längtar efter att allt det här ska dra igång helt, så att man verkligen kan ge en helhet.

Stressen inför allt som komma ska har dock börjat nå mig nu, ibland önskar man att det fanns mer tid samtidigt som man bara vill att allt ska vara klart så att det drar igång på riktigt. Men snart är det dags för proven, dom som vi så länge har fruktat, men som vi så gärna vill bli klara med!

Likes

Comments

Idag stod hårvård med klassen på schemat. Alltid lika spännande och roligt när vi sätter igång och börjar fixa och trixa med varandras hår!

Såhär blev mitt hår efter att Nicole va färdig med det! Lite ljusa slingor i utväxten och nyansering med olaplex.

Fixade även Nicoles hår, bayalage och sedan nyansering! Så roligt verkligen att man börjar se hur man själv utvecklats. Skrämande nog sagt så va det trots allt bara ett halvår sedan som jag knappt visste hur man höll i en sax, bayalage visste jag inte ens vad det va och en permanent kändes då som något helt onödigt att kunna!

Efter skolan blev det en sväng till stallet, för att fixa lite där och spendera lite tid med Troja för att sedan åka hem och äta middag med mina föräldrar. Nu ligger jag här utslagen i sängen och redo för att sova!

Likes

Comments

Det har varit en rätt slapp söndag må jag säga. Vi åt lite mysfrukost, kollade på film och gick en promenad i det fina vädret. Efter att ha slappat i sängen ett tag och ätit middag så åkte Anton hem, nu har jag fixat det mesta inför morgondagen!

Likes

Comments

Det har varit lite mycket det senaste dagarna och jag har inte riktigt hunnit med att skriva här, jag har varit helt slut när jag har kommit hem på kvällarna. Både torsdag och fredag va långa dagar och jag har knappt hunnit lägga mig i sängen innan jag har somnat. Det är ju lite långa dagar med pendlandet och sen även vissa kvällar i stallet. Första skolveckan på det nya läsåret har gått fort, praktiken här även börjar och jag har haft en riktigt rolig vecka, hoppas verkligen att läsåret fortsätter såhär, försöker verkligen peppa igång mig själv inför slut och delprov.

Igår tog jag sovmorgon och åt mysfrukost med familjen för att sedan åka till stallet och pyssla om min lilla springare. Vart riktigt fascinerad över hur allt vände under ridpasset som först gick så bra men avslutades så dåligt utan att varken jag eller lilla Troja ens kunde påverka det själv, men ibland blir det inte som man tänkt sig när andra människor plötsligt ska ta över bilden. Anton kom hit igår kväll och så åt vi lite mysmiddag ihop med min familj. Nu ligger jag är lite halvt nyvaken och tänkte att jag skulle ta mig den förbaskade tiden att skriva här medan Anton fortfarande ligger och snarkar gott bredvid mig. Jag får väl se vad dagen har för äventyr att bjuda på idag!

Likes

Comments

Idag fick jag komma tillbaka till verkligheten efter några veckors jullov, det nya årets första skoldag är nu avklarad och om jag får säga det själv så har det gått väldigt bra. Det är så otroligt kul att få göra det man tycker om, ännu roligare är det när man verkligen märker hur nöjd, glad och tacksam man kan göra någon med de engagemang man ägnar åt dem, det ger än verkligen den där extra lilla boosten.

Jag märker dock ovanan i att gå upp så tidigt nu, det senaste har jag ju kunnat ta lite sovmorgon, göra mitt på dagarna, fixa och trixa med det mesta. När klockan ringde 04.45 imorse trodde jag nästan först att någon skojade med mig. Jag är helt slut nu, jag satt hela bussturen hem och kämpade för att inte somna, men det är värt att känna sig lite trött när man samtidigt kan känna sig så nöjd över dagen, då vet man att man har gjort bra ifrån sig.

Likes

Comments