us eller godis? Godis är gott, jag väljer godis. Lugn dag idag, ser på fotboll och bara är. Ikväll ska vi på halloween fest hos en kompis till mig. Har inget att klä mig i, känner mig inte direkt attraktiv nu när jag är gravid, skippar att klä ut mig i år.

Till lunch idag blev det sushi från igår, mumsigt var det, ibland får jag sådant sug efter det. Ni vet, sådär så det läskas i munnen.

Går in i vecka 22 idag i graviditeten, så mysigt att känna sparkarna och hur ”bulan” rör sig där inne. Mår i och för sig konstant illa ännu och spyr nästan 7-8 gånger per dag. Precis likadant var det då jag väntade mitt första barn för 12 år sedan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag tar jag en lugn dag, känner att jag behöver det. Ligger just nu i soffan och kikar på morgonnyheterna.  Igår kväll mumsade jag på juleskum, läste nya Gravidtidningen och började läsa en bra bok.

Likes

Comments

Var till Mariebergs Köpcentrum med min mamma idag, passa på umgås när jag är i Örebro och hälsar på. Blev en hel del shopping, inget ovanligt när det gäller oss båda.  Tagit upp mitt tecknings intresse igen, lite ringrostig men så kul och avkopplande.

Likes

Comments

Kom ihåg att alltid, alltid ta vara på varje dag med dina nära och kära. Det kan ta slut i morgon, visa alltid vad de betyder för dig. uppskatta det ni har tillsammans, bråka inte om småsaker, det är inte värt det.  Solen skiner i hemstaden Örebro där jag är några dagar och kopplar av. Idag blir det nog att ta sig till Mariebergs köpcentrum med mamma, shoppa och äta lite gott och bara mysa.

Likes

Comments

Är i Örebro sen igår några dagar, är trött, illamående som inte ger sig och foglossning till och från. Mysigt att umgås med min älskade mamma lite. Bara vara utan måsten, då är det perfekt att åka hem och hälsa på. Ligger och vilar just nu efter några timmar på stan med mamma. Blev shopping och lunch och fika ute.

Likes

Comments

Ligger i soffan i pyjamas än så länge, trött, foglossning allmänt ur humör. Alla dagar kan inte vara tipptopp. Händer inte så mycket idag än så länge. En dag till eftertanke och boosta självkänslan låter som en bra idé.  ”Bulan” håller igång i magen, full fart hela tiden, det är en sådan härlig känsla att känna bebisen i magen varje dag, bara känslan av att ett litet liv växer inom mig känns magiskt. Trots mitt illamående och kräkningar jag har 24/7 trots att jag nu är i v21 kämpar jag på och försöker leva som vanligt(nästan).

Likes

Comments

Ett av mina favoritprogram är det ikväll, förra lördagen var det Niklas Strömstedts dag, blev så berörd av Lisa Nilsson när hon sjöng Vart du än går. Hoppas ni alla haft en bra dag, har haft en helt ok dag, förutom foglossning som gör sig till känna. Idag är jag i vecka 21, längtar till mars då ”bulan” är beräknad.

Likes

Comments

Igår var vi på RUL, vi väntar en frisk liten sötnos som är beräknad till 11 mars 2016. Var så underbart att se ”bulan” fara omkring och stöka runt. jag blir alldeles varm inombords och det kom en och annan glädjetår.  Sååå skönt på kvällarna att släppa ut magen :) den lever sitt eget liv.

Likes

Comments

Ibland är livet alldeles för tungt, jag undrar stilla för mig själv när det ska ta slut, den här mardrömmen jag levt i sen mars 2015 och som pågår än. Kämpar på med allting, håller på att skriva en bok om det som hänt mig, dels bearbetning för mig själv men även kanske en bok till andra som är i liknande situation.

Ikväll ska jag pröva på vattengympa för gravida, ska bli skönt att plaska en stund med andra gravida. Nu när jag går till gymet känner jag mig mest klumpig och inte alls i form, här träffar jag andra som också är gravida och kan koppla av mer.Var hos barnmorskan idag, fick lyssna på hjärtljuden på ”bulan” så mysigt och häftigt att höra det lilla livets hjärta slå. Från denna vecka kommer bebisens vikt att fördubblas varje vecka, haha får väl hoppas att min vikt inte fördubblas också.

Likes

Comments

Foglossning de Lux ikväll, konstant hungrig hela kvällen. ”Bulan” är hungrig, eller är det jag som är sugen ?  Fixade naglarna hos min förra chef idag, skönt komma ut lite mellan illamåendeattackerna. Blev halloween naglar, supernöjd.

Likes

Comments

Idag gjorde jag och min sambo långkok, pulled pork i lergryta. Mums- vilken god middag det blev framåt kvällskvisten. Vi passade på att under dagen åka hem till en av mina bästa vänner och hennes familj för fika och lite prat. Var alldeles för länge sedan vi sågs. Det blir tyvärr så ibland när alla har fullt upp och inte orken eller tiden finns. Har haft rejäl foglossning idag till och från men men det går ändå, bara att så ut. Illamåendet finns där hela tiden, kan slå till närsomhelst, utan förvarning, men man vänjer sig även med det och jag är positiv och inte den som klagar. Även om jag nog ibland kanske skulle behöva. Jag är som person sådan att i allt som sker hittar jag det positiva och roliga och gör något bra utav det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Samhället idag är väldigt utseendefixerat och när man är gravid kommer många frågor upp- oavsett man vill eller inte inom sig. Kroppen förändras när man är gravid. En del är sådär ”snyggravida” och är det inte så vi alla vill se ut under vår graviditet? Första graviditeten var jag som en flodhäst, lika rund som jag är lång, spydde till min son som idag är 11 år tittade ut i världen, fick väldigt svår havandeskapsförgiftning som höll på att kosta oss båda livet. I v 32 blev det akut kejsarsnitt och vi låg på Neonatalavdelningen på Danderyds Sjukhus i en månad. Idag är både jag och min son välmående och han har inga ”men” efter att ha fötts för tidigt.

Jag väntar nu mitt andra barn med min underbara sambo, inte samma pappa som till första barnet. Gjorde en gastric bypass för två år sedan och har gått ner 37 kg. Har mått hur bra som helst av den operationen och trivs i mitt ”nya jag”. Nu är jag i v19, denna graviditet tänker jag nog mer på utseendet än första barnet. Kan nog bero på att jag är orolig att jag ska gå upp lika mycket som med första barnet. Jag hoppas verkligen inte det.
Känner mig mest ful, osexig, otymplig just nu. Även om det är mysigt på alla sätt och vis att känna det lilla livet inom sig. Jag och min sambo väntar vårt ”kärleksbarn”. Det är hans första barn, många tankar och funderingar han nog inte alltid tar upp med mig. För mig är det minst lika spännande denna gång och det känns som om det är första barnet på något sätt i och med att det i november är 12 år sedan jag fick min älskade son.
Nu vid andra barnet mår jag konstant illa igen, spyr ca 7-9 gånger per dag men försöker göra lite roliga saker också och inte isolera mig. Vissa dagar är värre ön andra, har även fått foglossning, vissa dagar sitter jag eller ligger där jag är helt enkelt. Dessa ”förvärkar” som kroppen håller på att öva sig med är sååå underbara…eller inte. Hela magen blir stenhård, kroppen lever verkligen sitt eget liv när man är gravid. Det väller ut hör och där känns det som.
Inte konstigt att man som kvinna får många funderingar kring utseendet när samhället har ett ideal och detta ideal är allt annat än vad man är när man väntar barn.
Jag har fått många tankar kring om min sambo i smyg tittar på andra tjejer, flirtar med andra tjejer för att jag inte är lika ”snygg” som innan. Dessa tankar är en naturlig del utav att vara gravid. Det gäller då att ha en sambo som överöser en med komplimanger, hur snygg och sexi man är och verkligen bekräftar det. Annars känner jag mig osedd, oattraktiv och får en massa knasiga funderingar.
Så- alla ni killar/mänsom är blivande pappor till era gravida tjejer/kvinnor, överös dem massor om att ni fortfarande tycker att de är attraktiva, sexiga, snygga. Säg ”vad fin du är” om hon klätt upp sig etc. Våra hormoner är inte roliga alls då vi väntar barn. Vi är sura, lättirreterade, har lätt till gråt, tar lätt illa upp av kommentarer som inte är menade som elaka. Vi kan inte rå för det, ha tålamod.
Jag tycker inte om att vara gravid, det enda jag tycker om är att känna bebisen, det andra skippar jag mer än gärna. Utseende under graviditeten, det händer en hel del under graviditeten förutom magen som växer till en gigantisk okontrollerbar form. Har små bröst innan och nu växer de och är större, det känns kul för mig som har små i vanliga fall. Tycker om att träna zumba i vanliga fall men nu känner jag mig mest klumpig och ful när jag går på dessa pass. Känns som alla är så snygga och vältränade. Längtar till nästa år då jag kan vara mer rörlig och inte känna mig som en klumpig, osexig kvinna. Det är svårt att vara sådär snygg som innan. Det är bara att tänka om och leva nu och här med allt vad det innebär att vänta barn. Gravidkläder är inte alltid så roliga, finns inte så mycket snygga och om de är snygga kostar de jätte mycket. Mina höfter har blivit större nu under andra graviditeten, det är bara normalt för vi ska ju föda fram ett barn och det måste finnas plats inför förlossningen. Kom ihåg att du som kvinna under förlossningen är ”drottningen” det är du som föder och ska bestämma vad som känns bra och inte. Ha folk som du är trygg med på din förlossning.

Likes

Comments