Önskar jag hade mer tid att läsa denna bra bok

Utan min almanacka skulle jag inte klara mig

Hård smörgås med banan - supergott

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kanjang, vatten och kaffe till frukost, läser om Astrid Lindgren och så lilla jag på bild. Godmorgon till er alla.

Likes

Comments

Jag är lyckligt lottad som har det jag har i livet, en underbar familj, alla mina vänner, ett bra jobb jag trivs med. Jag kanske inte är exakt där jag vill vara men jag strävar mot mitt mål med min lilla familj.

Jag tror det är oerhört viktigt att ibland stanna upp och påminna sig själv vad som verkligen betyder något, vad som är viktigt i våra liv. För mig är det som är allra viktigast min familj. Det är min familj som får mig att må bra, får mig att skratta, leva, hämta kraft från. Jag och min sambo har det jätte bra ihop och har alltid väldigt kul tillsammans vad vi än gör. Det gäller att vårda kärleken, varje dag, hela tiden. Kärleken kan annars ”vissna”.

Likes

Comments

glöm inte bort att andas, att bara sakta ner i stressen om vardagen, det är oerhört viktigt även om du har mycket att göra. Jag har börjat gjort det, för min kropp säger ifrån annars, om jag stressar för mycket, då betalar jag med orkeslöshet, trötthet, humörsvängningar bland annat. Jag tillåter mig varje dag att stanna upp ett tag vilken situation jag än befinner mig i.

Likes

Comments

denna dag gick fort på jobbet, skönt att sluta tidigare, välbehövligt med för lite sömn då våran sessa krånglade i natt. Vi har så kul på jobbet i arbetslaget, vi kämpar, skrattar, stöttar varandra i allting. Är lyckligt lottad som har detta jobb med så bra arbetskamrater.

Dagen är inte slut än, ska iväg om ett tag igen, berättar inte än vad det är, tids nog får ni reda på det när ni minst anar.

Min pappa ringde mig i förmiddags på jobbet och berättade att mamma är på sjukhus igen, hon kom nyss hem efter drygt två månader på sjukhus. Innan jul fick hon tre stycken tior, det tog hårt på henne. Nu har hon brutit höftleden och ligger på operation och får en ny höftled. Det är så jobbigt att veta att min mamma inte mår bra. Önskar jag bodde närmre, bor 20 mil bort.

Likes

Comments

Våran lillla sessa är förkyld och har hög feber. Hon har sovit mycket under dagen och orkar inte så mycket. Men äter och dricker och busat lite ändå. Tänk att hon fyller 1 år snart.

Vi har haft henne hos oss i ett år, denna fina tjej med en upptäckarglädje och nyfikenhet utan dess like. Att få ta del av hennes framsteg är en underbar känsla.

Likes

Comments

Nytt kapitel, oskrivet år. Det känns hoppfullt med detta nya år. Många spännande saker ligger framför. Det är vi själva som skapar vår egen lycka. Det är vi själva som väljer hur vi hanterar jobbiga och tunga saker som sker på livets vandring.

Jag har haft ett underbart 2016 blandat med många jobbiga saker, så som livet brukar vara, som en berg & dalbana.

Jag hoppas att 2017 börjar bättre än slutet av 2016. Min älskade mamma hamnade på sjukhus, ligger kvar än men mår bättre och bättre för varje år.

Jag börjar jobba 9 januari efter ett års mammaledighet, känns både kul och spännande men samtidigt lite små jobbigt att våran fina sessa blivit så stor att det är dags att börja jobba. En ny era börjar för oss i februari, då skolas hon in på förskolan, tror att det blir kul för henne då hon är så nyfiken och upptäckarglädjen är det inte heller något fel på.

Likes

Comments

Idag blir våran lilla tjej 10 månader, hon föddes 2 månader för tidigt. Hon var beräknad 11 mars 2016 men på grund av att jag hade havandeskapsflrgiftning var de tvungna att ta ut henne den 17 januari 2016. Hon var piggare än vad jag var, hon mådde bättre än mig.

Allting har gått bra för henne, hon växer som hon ska, busar, lär sig otroligt fort. Hon håller på att klättra överallt och är på precis allting här hemma, ett himla passande så inget händer.

Tänk vad fort tiden går, tyckte nyss att det var januari, nu är det helt plötsligt november. Var tar tiden vägen ?
Kan någon stanna tiden en stund ?

Likes

Comments

söndag. vaknar till att ett vitt täcke lagt sig, det är något visst med snön. Jag blir glad än idag när snön kommer, trots mina 38 år (host host) fast näää jag är inte en dag över 25...inte i sinnet i alla fall.

Våran dotter vaknade 06:30 idag, pigg som en lärka och tyckte det var dags att gå upp. Hon somnade 19:00 igår, förstår hon är pigg. Jag är också pigg, somnade för en gångs skull 22:00.

strosar omkring i pyjamas och mystofflor och bara är.

Likes

Comments

hej på er läsare. Här avlöser vi varandra med förkylning, först var Kellie förkyld, hon passade på att vara sjuk när sambon var bortrest med jobbet, då typiskt. Nu är jag förkyld och har feber. När man har barn på 9 månader, då kan man inte bara lägga sig och vara sjuk som förut 😁 bara se glad ut och upp och hoppa.

Blir inte många knop idag inte. Tror att både jag och våran sessa ska ha pyjamas hela dagen. Det får man ha när man är sjuk.

Likes

Comments

Alla ni som köper min diktbok livsbetraktelser får en liten extra present på köpet. specialpris på min bok "Livsbetraktelser" är just nu 100 kr plus att köparen står för frakten.

maila mig på: sofhiaw@gmail.com

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En av mina favorit föreläsare är författaren Sara Lövestam. Hon hade en workshop om ”Från grammatik till ordval och rytm”. 

Hon tog upp att det finns olika delar av språket och att det finns olika syn på det här med grammatik. Vissa ser grammatik som en lagbok andra ser det inte lika allvarligt. Vidare är grammatik det hemliga systemet så vi kan förstå varandra. 

Ljud betyder också något i språket, ljuden i sig har med sig en betydelse, vi kan koppla vissa ljud till vissa känslor. Orden har koonotationer (vilka associationer vi har till ordet) och denotationer (vad ordet betyder). 

På ett lättfattligt och superkul sätt tog Sara i sin workshop upp grammatik så att även de som inte är jätte insatta i det förstod. 

Simona Ahrnstedt har givits ut i USA med sin roman i ”romance” stil. Hon berättar om sin resa från start till nu, hur det varit känslomässigt. 

Sista föreläsningen för lördagen stod Sara Lövestam för, på ett kul och underhållande sätt tog hon upp om misstag i författarskapet, om det inte vore för dem hade hon inte kommit dit hon är idag. 

Här är fem misstag hon gjort:

Att tro att det är lätt att skriva en bok. (En himla tur att hon alltid trott att det är lätt)Att gå in med stort ego Att inte lyssna på kritik Att inte definiera mitt författarskapAtt säga för mycket ja 

Likes

Comments

I lördags var jag på Skriv2016 som hölls på Diselverkstaden i Nacka. Det var min första författarkonferens någonsin. Det gav väldigt mycket, det var hög kvalitet på både föreläsningarna och workshopparna. 

vi fick lyssna på Martin Schibbye som berättade om sin tid i fångenskap om hur tanken på boken han skulle skriva den dagen han kom ut höll modet uppe och att han stod ut i fångenskap. Han beskrev ljuden som han minns starkast och hur han till en början trodde att ljuden var fångvaktare som spelade innebandy, men han började fundera om det verkligen var så. Han insåg då hur underligt det skulle vara att spela innebandy i Addis Abeba och ljuden han hörde var tortyr.

Något som Schibbye önskade han hade mer utav under tiden i fångenskap var utantillkunskap. Han kunde några få låttexter men önskar att han hade fler dikter och sånger han kunde utantill. 

För att behålla sin värdighet behöll han sin vanliga dygnsrytm och rutiner såsom att träna och bädda sängen även om det inte var mycket till att bädda.

Schibbye berättade att de utvecklade en rädsla för att prata om politiska saker. Till och med när de sov var de rädda för att råkat ha sagt något i sömnen. 

De tog initiativet att starta ett bibliotek genom ambassaden som godkände det. Det kom massor av böcker från vänner och okända. De böcker som kom in genomgick censur så många böcker som handlade om kontroversiella ämnen fick inte komma in. Det var ändå många böcker som kom in som egentligen inte borde fått det. Aleksandr Solzjenitsyn som skrivit om Gulagfängelset, Franz Kafkas Processen, etc.

Det blev en positiv effekt av detta bibliotek, fångarna började nu diskutera andra saker, diskussion från boken ”Den gamle och havet” fick tex en fånge som Schibbye hade sett som värsta knarksmugglaren art se som den fiskare han en gång i tiden var innan han började smuggla knark. 

Han berättade att det var en svår utmaning att smuggla ut anteckningar från tiden i fängelset. De använde bland annat hans fru. De försökte även smuggla ut anteckningar i en modell av ett Vasaskepp. Polisen tyckte dock att det verkade konstigt att byggs ett krigsskepp och beslagtog skeppet men hittade då bara toapapper.

Schibbye och Perssons bok medförde att den har påverkat utbildningen för journalister. Det talas mer om säkerhet än tidigare. 

Boken 438 dagar har sålts i 180 000 ex, glädjande är att många ungdomar läst boken. 

Jag tycker att Martin Schibbye berättade om sina upplevelser med mycket humor samt värme trots det svåra han varit med om. Tror många av oss som lyssnade på honom blev tagna av det han delade med sig utav. En av böckerna jag kommer inhandla ganska snart är han och Johan Perssons bok 438 dagar.

Vi fick även lyssna på Anders Fager som föreläste om research, han berättade på ett roligt och fängslande sätt varför man behöver göra research. 

Han berättade om ett projekt han hade ”Eva och vampyrerna” där huvudpersonen har bekymmer med att solen dödar henne om hon inte skaffar persienner. Fager gjorde då son huvudpersonen hade gjort. Han ringde en persiennfirma för att få hjälp att mörklägga ett rum helt och hållet.

Ett annat projekt han hade var novellen ”Västerbron” där det sker ett massjälvmord på Västerbron. Fager rekommenderar att man pratar med de yttre befälen på brandkåren eller polisen som ibland har tråkigt och kan berätta många detaljer som man själv inte tänkt på. När det gäller Västerbron fick Fager reda på att dödsorsaken och platsen man hamnar på beror på själva nedslaget: om man gör pik pressas luften ur lungorna och man kommer troligen ”fastna” nere vid bottnen, men om man gör msgplask eller liknande gör att man håller sig nära ytan och kan då flyta iväg. 

Fager tipsade om kontakter man kan behöva om man skriver deckare. Det kan vara bra att känna folk som håller i utredningar, läkare, folk som förstår den juridiska apparaten.

Likes

Comments

Beställt de första julklapparna, till våran dotter. I ca tre års tid har jag beställt från Aliexpress, från Kina. Oftast är det snabb leverans, 2-3 veckor och det bästa är att det är fri frakt till Sverige.

Bifogar några bilder på det jag beställt.

Likes

Comments

förälder
småbarn
sömnen lidande blir
ögonen trötta
hjärnan hänger
liksom inte med
är där
men ändå inte
glömsk
glömmer saker
orkar
orkar inte
bus hela dagarna
missa något man kan
om man sover
mamma hon busar
mamma hon fixar mat
mamma hon myser
mamma hon
ja somnar ståendes 
snart hon sover sött
stående här
stående där

Likes

Comments

Trött idag, våran sessa sov dåligt i natt. Sovit 4:30 timme bara, blir en väldigt lugn dag känner jag. Passa på att sova när hon sover. 

Jag har bara så svårt att sova när hon sover, har så mycket annat jag vill göra. När ska jag annars göra det? Kanske släppa på prestationskraven ? 

Likes

Comments

Idag vaknade våran bustjej kl 8:15, tror ni jag kunde sova då? Nä, vaknade pigg klockan 7. Passade på att äta frukost i lugn och ro och bara vara, nu leker vi och busar i hennes rum. Själv går jag fortfarande omkring i pyjamas, riktigt skönt.

Senare idag blir det öppna förskolan med en kompis och hennes son, det skiljer bara en dag mellan dem.

Likes

Comments

Idag är både jag och våran sessa sega, tråkväder idag. I morse mös vi, tände ljus (led) , jag drack kaffe och medan hon sov en stund på förmiddagen passade jag på att måla i min målarbok.

Just nu är vi i hennes rum och leker och busar. Funderar på att ta en promenad till Ö&B en stund och kika lite.

Likes

Comments

Kan du till hundra procent vara fullt närvarande och fokusera på den personen du pratar med ? Om du kan det får du den du pratar med att känna sig sedd och bekräftad och att du är intresserad. Vi föräldrar måste kunna vara närvarande med våra barn under deras uppväxt om vi inte är det kan vi aldrig, aldrig någonsin ta igen de ögonblick som förlorats. Tänk på det när du blir distraherad i vårt samhälle där vi ständigt är uppkopplade. Det är skrämmande att vi alla, stora som små verkar vara upptagna med tekniken runtomkring oss att vi faktiskt helt och fullt inte är så närvarande i nuet. Det är precis som om nätsamhället är vår tids socialisering. Har vi glömt bort att vara nu och här?

Genom alla dessa sociala medier har vi alltid tillgång till vänner men hur nära och djupa är egentligen dessa vänner via sociala medier? En tankeställare att fundera kring. Har du någon gång tänkt på hur tjejkvällar exempelvis ser ut nuförtiden ? Så fort vi får in maten, tar nästan alla upp sina mobiler och dokumenterar, lägger upp en status på Facebook med bilder och taggar alla som är med och skriver någon härlig status till detta. Men hur långt kan detta gå har jag funderat på senaste tiden. Blir vi inte alla stressade av denna ständiga uppkoppling? Många dokumenterar hela tiden under hela tjejmiddagen, lägger upp bild efter bild, svarar på kommentarer under middagen med de ”vänner” som inte är med. Hallå!! Någonstans är det fe, totalt fel.

Borde vi inte lära oss att bara strunta i Facebook, lägga ifrån oss våra mobiler och verkligen umgås på riktigt som förr? Tänk vilka härliga konversationer och roliga samtalsämnen som kan komma upp. Många av oss (inklusive jag) och jag skäms när jag funderar en dag som denna, en lördag i oktober om hur vi använder Facebook, instagram etc och lägger upp status om hur mysigt och trevligt vi har det med vänner, familj, våra barn. Det ser finare ut än vad det är. Om det nu är så underbart som vi skriver på sociala medier, varför inte bara strunta i att lägga upp bilder, tagga vänner etc och börja njuta av ögonblicket, nu och här, på riktigt. Har vi tappat den där känslan vi förr hade inneboende att vara närvarande med våra vänner, barn och familjen? Vi borde alla försöka börja med en dag i veckan logga ut från alla sociala medier och verkligen umgås. Fokusera på de du har i din närhet för det är de som betyder något. 

Likes

Comments

Vi lever i ett samhälle som är ett nätsamhälle. Det har blivit allt vanligare att vi är mer och mer uppkopplade och tillgängliga för allt och alla. Vi stressar hit och dit åt alla håll och kanter och hoppas innerligt att snart, snart lugnar det nog ner sig. Men, om vi inte gör något åt det själva, helt enkelt stannar upp och tillåter oss att sätta stopp för denna stress som är onödig i väldigt många fall kommer vi fortsätta att stressa vidare. Vi stressar i vardagen med allt, vi glömmer bort att leva nu och här, att vara närvarande.

Istället planerar vi semestrar, vi planerar små weekends och längtar till dessa tillfällen i livet då vi ”tar det lugnare”. Varför inte ta det lugnare nu, här i denna stund? Är all stress värd allt detta? Varför har samhället blivit såhär? att vi skjuter upp allt och ser fram emot saker därborta? Förgyll tillvaron i vardagen, jag tror att det kan vara minst lika viktigt att ha saker nu och här att se fram emot. Stanna upp, se vad som händer i denna stund, inte sen. Vad som helst kan hända i morgon, morgondagen vet du ingenting om.

Likes

Comments