hej people!

tänkte köra en liten nystart med ny blogg.

www.nattstad.se/SofiFriberg

hoppas vi ses där i stället!

xoxo

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 216 Readers

Likes

Comments

Nemen sedär då vare fredag..vart tog veckan vägen? Men för mig känns det faktiskt som tisdag. Började på mitt sommarschema igår och har jobbat idag, plus jobbar hela helgen och nästan hela nästa vecka.

Men det behövs. 

annars då? annars händer det inte så mycket, fyller år nästa vecka men jobbar då med så blir inge speciellt. Det där med att fylla 23 är ingen big deal.

Men om några veckor får jag min kissebebis! Ni kan gärna få ge mig förslag på namn. Det är en liten pojk.Likes

Comments

Hej på er!

Tänkte skriva lite om det här med migrän, då många missuppfattar migrän som bara en huvudvärk men lite jobbigare vilket inte är fallet!

Ser och hör ofta folk som nämner att de har migrän lite hipp och happ när de har huvudvärk, typ som jag läste idag, "jag har haft migrän varje morgon nu i två veckor" men kan ändå festa, gå på festival och fira midsommar! nej lilla vän, det var inte migrän, bara en jobbig huvudvärk!

Om man aldrig har haft migrän så är det väldigt svårt att föreställa de! Men jag tänkte försöka att förklara lite.

Ofta innan man får migrän så får man symtom innan, tex jag får:

- ensidig känselbortfall

            - Det är olika per gång. För mig så får jag alltid värst migrän om jag får känselbortfall på höger sidan, och då hjälper typ inget
- Synstörningar
           - suddigt flimmer framför ögonen som färdas uppåt, förutom idag när jag fick på högra ögat som en suddig kant

När huvudvärken väl är här så känns det som att huvudet håller på att falla av, huvudvärken sitter på ena sidan och det gör så fruktansvärt ont. Det känns inte som en vanlig huvudvärk, dom kan man hantera. Migrän huvudvärk är ofta så kraftig att röra sig är inte möjligt, ljud och ljus gör det bara värre och det ända du vill och kan göra är att sova.  Du har ingen kontroll!

Sen för mig blir jag även väldigt illamående och kräks när jag får en vänstersidig migrän (känselbortfall höger sida) och när jag får de sorterns migrän funkar inga tabletter. Har testat både receptbelagda och icke recept, men inget funkar. För mig funkar bara sömn. 

Har även testa betablockerare, vilket är en hjärtmedicin som ska hjälpa att vidga blodkärlen i hjärnan. För de tror att när man får en migrän som drar blodkärlen i huvudet ihop sig och då ska betablockerarna hjälpa. Vilket jag tror att de gjorde för mig MEN min blodtryck blev lågt och mådde då inte bra..

Likes

Comments

detta har varit min outfit de senaste dagarna

  • 471 Readers

Likes

Comments

hej!

längesen jag skrev något här men är i örebro och göttar mig! finns inte så mkt att skriva mer än att jag bara latar mig i solen hela dagarna!

och har btw tingat en kattunge!
  • 468 Readers

Likes

CommentsHEj!

har typ sovit i två dagar..har inte mått så bra. Även bra sur på en tjejkompis vilket gjorde att jag mådde sämre ...

MEn i alla fall på torsdag äre dags för AG! Absolut Gotland! yey! taggad!

det är alltså en studentresa till Gotland. Ska bli så kul! inte varit på den resan förr men har hört så mkt bra om den.

Men packningen går sådär... Vi ska åka fem tjejer i en liten bil så man måste packa bra så vi får med allt :P plus att vi ska tälta! isch!

Vi åker 05.00 på torsdag alltså kommer jag få ställa klockan på 03.00! så man hinner duscha och sånt skit...

men åkeri alla fall med mina goa tjejer! 

Likes

Comments

hej på er!

Sitter här och försöker börja på en hemtenta  som jag behöver skicka in snarast men tycker det är mer roligt att se på vampire diaries :P 

Drog in till systemet idag på förmiddagen och köpte en box vin, en sort jag inte testat förr. Försöker leta efter något gott och sött vin, går sådär

men sen när jag kom hem var jag sååå satans trött att jag somnade, hade sovit skit dåligt inatt så somnade ganska fort.. men sov lite väl länge så får se hur det blir inatt. 

Likes

Comments