Header

I torsdags var det en stor dag i skolan, då vi både skulle ha sista pass tillsammans med våra kära older adult  och hålla i en presentation vi länga har förberett inför. 
Föreläsningen handlade om olika aspekter inom hälsa och publiken bestod av ungefär 50 personer som tillstörstadels bestod av våra klienter vi haft under året och personal från TAFE. Vi var i grupper och alla fick chansen att prata i 5minuter vardera. Min grupp hette "The Hidden Sugar". Innan det var dagas för min tur var jag riktigt nervös då det inte bara gäller att komma ihåg vad man ska säga utan även gör det med en korrekt engelska. När jag var klar var jag riktigt stolt över mig själv då jag insåg hur mycket min engelska har utvecklats under ett år! Om någon hade sagt till mig för ett år sedan att jag skulle prata inför 50 personer på engelska och vara tvungen att prata offmanus hade jag sagt aldrig i livet! Men som ni alla vet inget är omöjligt ;)
Ha de gött

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Förra fredagen var vi på ett av Australien få högriskfängelsen där vi fick träna ca 80 fångar under hela dagen. Alla fångar vi tränade hade till största dels begått ett mord eller varit inblandade i grova drog relaterade brott. Många av fångarna var väldigt trevliga och när man fick höra vilka brott dom hade utfört kunde man knappt tro sina öron! En grymt lärorik dag där vakternas bästa tips till oss vara "Fake it until you make it". Om vi visade självsäkerhet och respekt för fångarna visade dom oss respekt tillbaka.
En riktigt rolig dag som jag kommer bära med mig hela livet!
Ha de gött

Likes

Comments

Plugg plugg och lite mer plugg är en bra beskrivning på hur livet i Australien ser ut just nu. Nästa vecka har vi alla final exams vilket innebär att allt vi har lärt oss från Januari fram till nu ska sitta.

Men självklart hinner vi även med att hitta på grejer och njuta av den sista tiden tillsammans i Aussi.
Ha de gött!

Likes

Comments

Att kunna inledda morgonen med yoga på uteplatsen med världens bästa yogainstruktör är helt magiskt!

Likes

Comments

Hej å hå!
Har sagt det många gånger men säger det igen. VAD TAR TIDEN VÄGEN!! Ytterligare en helg har passerat med storm fart!
I lördags hade vi lite partaj med hela klassen och temat för kvällen var cross dressing så alla killar hade snygga klänningar med matchande smycken medan vi tjejer fick släppa fram vårt killiga jag med coola kläder ;)
Igår var jag och Ida med några av killarna i klassen och surfa vilket var hur kul som helst!! En stor vinnarskalle som jag är gav mig inte i första taget. Jag skulle klara av att stå kvar under en våg om det så skulle hinna bli mörkt ute;) Tur var det att både Ida och killarna hade tålamod med min snäva blick som bara riktades mot vågen ;)
Nu laddas det för en ny vecka med nya möjligheter!
Ha de gött!

Likes

Comments

Nu är det inte långtid kvar tills hemfärd. Därför ser vi nu till att utnyttja och fylla varenda minut vi har tillsammans under helgerna. Så här kommer min helg :)

Lördag: Planerna för lördagen var från början att vi skulle följa med några av killarna i klassen ut och surfa. På grund av brist på vågor blev det istället att vi åkte och prova på standup paddel bording. Shit va kul det var och samtidigt grymt jobbigt för både fötter och coren. Tiden bara flög iväg och det är absolut något jag vill göra igen!

Söndag: På söndagen var det dags för Emelies födelsedags present vilket var att åka på vinprovning. Halv tio hämtade en bil upp oss utanför lägenheten för att sedan ta med oss på en dag uppe i bergen vi sent kommer att glömma! Under dagen fick vi prova vin, ost och choklad. Dagen var perfekt på alla sätt med mycket kunskap, goda saker att provsmaka, underbart trevliga människor och vi fick till och med uppleva ett frieri högst uppe på ett av bergstopparna. Hahah ja ni läste helt rätt ett frieri! Kändes som vi var med en amerikansk romantisk komedi när han helt plötsligt gick mer på knä.

Efter en heldag med vin, ost och choklad avslutades dagen hemma i soffan tillsammans med klassen för att heja på Sverige i Eurovision Song Contest.

Vilken lyckad helg!!!

Likes

Comments

Idag under lektionen injury prevention fick vi lära oss hur man kan samverka tejpning med övningar för att förbättra sin hållning. Postural tejpning är ingen långsiktig lösning på ett problem, men kan var bra att använda under till exempel ett träningspass. Genom att tejpa kroppen i "rätt" hållnings position hjälper man kroppen att bryta felaktiga mönster och tillåter "rätt" muskler att jobba. Det är viktigt inte låta tejpen sitta kvar för länge då musklerna snabbt kommer drabbas av trötthet.
Hur våra fötter ser ut och beter sig när vi går är en bidragande faktor till vår hållning. Jag har själv nästintill inga hålfötter och under dagens lektion fick jag uppleva en ny värld! Med hjälp av tejpning under fotsulan kunde jag för första gången i livet förstå hur man rullar fram på foten från häll till tå när man går. Tejpningen gjorde att all träning jag under detta året lagt ner på att stärka och stretcha muskler som är kopplade till fötterna fick en ny knuff. Jag är nu super motiverad till att få mina fötter att fungera ännu bättre i vardagen.

Viktigt att komma ihåg! Tejpning är inte någon långsiktig lösning på ett problem. Tejp kan vara ett bra hjälpmedel tillsammans med övningar anpassade efter ditt problem.
Så nu vet ni lite mer om tejp ;)
Ha de gött!

Likes

Comments

Söndagen spenderades på bästa sätt med dom bästa tjejerna. Efter några timmars shoppande på shoppingcentret Plaza köpte vi med oss pizza och sätta oss på stranden. Att bara sitta och titta på alla surfare och njuta av stunden gjorde söndagen helt magisk. När vi kom hem var det dags för oss alla att börja rensa garderoben för att förberedda sig för hemfärd. Att rensa tillsammans gjorde det så mycket roligare!
Ha de gött!

Likes

Comments

I fredags var det Emelies födelsedag som började med att jag bjöd på storfrukost och skönsång med hjälp av Idas vackra stämma. Efter lite paketutdelning som fylldes med känslomässiga glädjetårar var det en härlig fredag med många lektioner framför datorn. När vi kom hem var det överraskning nr2 som väntade Emelie. Överraskningen var att vi alla tre nästa söndag ska åka på en heldags utflykt till en vingård. Så nu är det nedräkning till nästa söndag här hemma och vi alla är supertaggad. Kvällen avslutade med middag nere i Mooloolaba.
Kommer bli tufft att lämna dessa underbara tjejer om några veckor!
Ha de gött!

Likes

Comments

Yttererligare en vecka som sprungit förbi med många intressanta lektioner och samtalsämnen inom fitnessindustrin som gör att man blir helt fast. I torsdags hade några ifrån våran klass anordnat en tävling bland oss fitnesselever med 5 olika deltävlingar vilket var superkul! Lägger med lite bilder från dagen :)
Ha de gött!

Likes

Comments