Nu är det Fredag & helgen är kommen. I skrivandets stund ligger jag i sängen. Äntligen! Det har varit en fartfylld dag. Vikarierade i förskoleklassen idag igen tycker skoj, givande och mycket lärande. Att vara omringad av 6-7åringar tar på krafterna. De är mycket härliga men också mycket krävande. Andra gången jag är i deras klass och fick idag fem nya tider. Så roligt! Tycker det är väldigt kul att arbeta med något som gynnar min utbildning. Även fast det inte är "åldern" jag kommer ha efter min utbildning är det mycket lärorikt och jag märker redan nu att jag har mycket i bagaget från kurserna i skolan. Blev en sväng på Ikea också med Sandra, tanken var att jag skulle följa med som sällskap och stöd=kom ut med två stora kassar och några hundralappar fattigare..varför blir det alltid så? Helgens uppdrag är att organisera vår tvättstuga och att få ett fungerande och smidigt system för tvätten. Tanken är att jag ska börja på det imorgon när jag slutat jobb klockan fyra. Det får bli morgondagens planer. Jobb, tvättstuga, steka hamburgare & att andas.. möjligtvis klämma in lite mattestudier om jag hinner..Only time will tell!

Nu däremot ska jag kika igenom sammanfattningen från kapitel fyra från matteboken. Lär bli en tidig kväll. Skönt att ladda batterierna för vad komma skall = jobb =)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tips!!! God & denna pasta går sjukt snabbt att göra. Vilket underlättar när man som jag idag kom hem hungrig som en varg. Skulle jag då ställt mig och gjort något tidskrävande hade det slutat med att jag kört till pizzerian eller ätit upp hela skafferiet.

Du gör såhär:
Ta en kastrull, fyll den med vatten & sätt på spisen. Medan vattnet värms så häller du i de gröna linserna i en stekpanna & sen i med tomatsåsen. Låt det stå och puttra. När vattnet i kastrullen kokar häller du i den mängd/sort pasta du vill ha. (Har testat bönpasta till så det är också ett alternativ) idag körde jag på vanliga spagetti (vanlig för mig=fullkorn!) När pastan börjar bli köar smular du i 2/3 av fetaosten i pastasåsen.

När pastan sedan är klar slänger du upp den på en tallrik sen på med massa go sås & till sist toppen med resten av fetaosten! LÄTT SNABBT & VEGGO! Och mycket gott!


Förresten jag krigade mig igen 15 km idag. Så stolt över mig själv! Bra för psyket att klara av dessa rundor. Nu är målet att ta mig runt. När jag fixat de några gånger kommer tiden automatiskt öka.. just nu tränar jag mitt löparpsyke till att bli starkt/starkare. Med andra ord: jag bygger upp ett jäkla pannben nu & idag var det minsann mitt pannben som tog mig igenom de sista fem kilometerna.

Likes

Comments

För mig är det viktigt att ta pauser när jag sitter och pluggar. Speciellt nu när jag läser inför matematik-tentan. Hemskt är det. Håller just nu på att sammanfatta kapitel för kapitel.. och på det sättet skaffa mig bra underlag inför tentan. För mig kan en paus vara en promenad, dammsuga huset, tömma diskmaskinen = någon form av fysisk aktivitet. Sen är hjärnan laddad med energi och då är jag redo för att sätta mig ner igen.

Fick nyss ett mess om att vår leverans från mathem är försenad = får köra ner och handla mat till ikväll för i kylen finns absolut ingenting. Nu blev det alltså en paus till sen ska jag dyka ner i böckerna igen. Trevlig kväll!!

Likes

Comments

Helgen bestod av uppladdning inför denna vecka. Har redan hunnit med så mycket så min kropp är redan inställd på helg och ledighet. Men icke!! Nu blir det jobb torsdag, fredag och lördag. Samt att jag däremellan ska klämma in vardagliga saker som att plugga, träna & tvätta.

Jag är väldigt tacksam över att jag är en person som klarar av när det går i ett. Jag har en förmåga att kunna återhämta och ladda upp mig med hjälp av god sömn. Jag kan alltid sova och sover minst sju timmar per natt, minst. Inatt sov jag nästan nio timmar. Dessvärre har jag inte så mycket tid över för att göra roliga saker. Just nu är det plugg, jobb och sömn som ligger på agendan. Just därför är jag tacksam över sociala-medier, där jag kan slänga iväg en kommentar eller en like när personer i min närhet postar något. Det är inte tidskrävande men då visar jag att jag existerar och bryr mig om dem. Väldigt ytligt men ibland är det så. Givetvis försöker jag slänga iväg ett mess eller en snap dagligen till mina närmsta.. men ibland känns det inte ens som jag har energi eller tid till det.

Mycket glad att jag bor tillsammans med Marcus annars hade han aldrig hört eller sett av mig. Haha, just nu är det så. Det kommer lugna sig. Just nu är det bara mycket och jag får ta tillvara på min lediga tid och spendera den med de som betyder mest. På söndag är det Valborg och jag har tagit ledigt från jobb för att spendera en dag med tjejerna. Ska bli så himla roligt att se alla. Eller ja de flesta kommer vara där. Att bara umgås och äta gott. Det bästa är att Marcus ska med. Älskar när två viktiga förhållande går att kombinera. Min kärlek tillsammans med mina vänner. Det kommer förmodligen bli den bästa dagen på länge. Nu längtar jag till Söndag. På söndag ska jag bara va och suga åt mig all kärlek & energi dessa människorna ger mig....

Likes

Comments

ASSÅ WAAAOW. Detta var ett effektivt och relativt enkelt sätt att tänka på vad du äter. När jag var inte på Ica tidigare idag för att köpa sallad så spanade jag in lösgodiset. VAR SÅ SUGEN. Sen tänkte jag att jag hade varit tvungen att fotografera det och där med visa det för "er".. nej då struntade jag i det! Räddningen blev istället en celcius. Ska fortsätta med detta. Dock behöver jag inte publicera det här.. kan bli rätt enformigt då.

just nu ligger jag i sängen bredvid en sovande pojkvän och en kelig hund. Själv kommer jag inte riktigt till ro. Har en öm känsla i mina muskler samt en lätt frossa. Håller tummar och tår att jag vaknar upp pigg och fräsch imorgon!!

Helgens agenda ->
VILA - PLUGGA - TVÄTTA - LOPPIS - STALLET - BOWLING - TRÄNA
Har en svag känsla av att jag har planerat in lite väl mycket denna lediga helg..som vanligt. Måste bli bättre på att INTE planera upp hela helgerna.

Tillsvidare..adios!

Likes

Comments

+ två morötter & ett äpple - frukost i stallet.
Planen var att springa milen idag men mina ben ville inte detsamma. Istället för att kriga och bli besviken gick jag hem igen. Ska strax hoppa in i duschen men innan det blir det en drös med magövningar & några övningar för ryggen. Satsar på milen imorgon!! Ibland måste man släppa prestationen och lyssna på sin kropp och knopp..

Likes

Comments

Fem sköna kilometer med en podd i lurarna. Lyssnade på ett avsnitt ur träningspodden där de pratade kring att vara medveten av vad man egentligen stoppar i sig under ett dygn. De tipsade om att fotografera allt man stoppar i munnen under en dag och på det sättet bli mer medveten om vad du äter. Att man också väljer bort vissa saker just för att man inte vill fotografera det. Jag tänkte testa det imorgon & lägga upp resultatet här. Jag lovar att jag inte ska fuska! Jag vill påstå att jag äter relativt sunt i veckorna, men det återstå att se..

Likes

Comments


Som rubriken lyder var det väldigt längesedan jag hängde här inne..varför? Bra fråga. Tyckte det kändes lite töntigt att blogga. Nu har jag dock tänkt efter och jag startade faktiskt denna blogg för min egen skull. För att jag ska ha något att blicka tillbaka på, samt ett forum där det är fritt fram att ordbajsa. Här är det fritt fram att komma och gå som man vill, asså för er då! Jag tänkte stanna kvar. Så känner jag just nu.

Vad har hänt sen sist då?

Skola.

Jag har nu fått mina första högskolepoäng, har hela samlat på mig femton stycken! WEHO. Jag klarade min tenta på första försöket...så himla skönt. De andra högskolepoängen har jag fått via inlämningar och redovisningar. Samt VFU. Det var så längesen jag skrev här alltså. Har varit ute på två veckors Vfu (praktik) och det var underbart. Mer om det i ett separat inlägg. Skolan flyter på och det känns fortfarande rätt! Just nu känns det dock som att jag har noll koll. Vi läser nu Svenska och Matematik samtidigt. Mycket förvirrande och väldigt mycket information som ska fastna i min hjärna. Som Timbuktu sjunger ''Det löser sig...''. Jag sitter just nu i skrivandets stund och försöker strukturera upp svensk. Imorgon ska jag fortsätta strukturera upp matematiken som jag började med igår.

Träning.

Asså jag får faktiskt ge mig själv en fet klapp på axeln. Jag har varit duktig. Rört på mig minst en gång om dagen. Självfallet känner jag mig inte förberedd för GBG-varvet trots mycket träning. Fyra veckor dit. Denna vecka ska jag försöka ta mig ut på längta rundor...alltså rundor som är över milen. Eller försöka? JAG SKA!


Kärlek.

Jag känner mig trygg i det mesta just nu speciellt i min sambo och vårt förhållande. Idag är det den 19 April vilket betyder att vi har varit tillsammans i 35 månader..Nästa månad 3 år! Weho. Får försöka hitta något roligt att hitta på då. Förslag? Annars är han stöttande och har förstått att han måste ta ett större ansvar hemma nu när jag spenderar de flesta dagarna med huvudet långt ner i studentlitteratur. Skönt att vi har kommit till den punkten att vi förstår varandras behov, båda två. Blir en mycket trevligare stämning här hemma :)

Arbete.

Jag har också börjat arbeta igen = inte lika raslös längre!
Det är skönt att komma från hemmet och jag längtar till den 25, äntligen lite mer pengar igen. Det blir inte så himla mycket över på endast CSN efter alla utgifter. Dock så ska jag inte shoppa upp lönen utan det ska sparas!

Heja mig!


Nu ska jag lämna skrivbordet och bege mig ut på den dagliga rundan med hunden. Med en podd i öronen går rundan väldigt snabbt. Efter en heldag i skolan behöver kroppen röra på sig innan läggdags.

PÅ ÅTERSEENDE!
Likes

Comments