Hemligheten bakom det perfekta alternativet till pasta

YES YES! SEGERN ÄR MIN!!
Igår fick jag äntligen till det med zucchinispagettisarna! Jag har försökt flera gånger tidigare men tyckt att de blivit alldeles för vattniga och otrevliga i konsistensen. De har helt enkelt inte kunnat agera substitut till vanlig spagetti över huvud taget. Trodde att grönsaksvarven skulle vara svaret på perfekt spagetti, vilket det var till viss del. Med en grönsakssvarv får man ju till den perfekta formen, men inte konsistensen efter kokning. Igår kom det till mig, jag ångkokade spagettin istället. De blev superbra! Inte alls vattniga och faktiskt äntligen så goda som jag har hoppats på från första början. Kryddade med lite örtsalt i ångbadet och pang bom tjofs har jag nu ett riktigt bra alternativ till vanlig spagetti.

Som den påhittiga (eller slugna) mor jag är gjorde jag detta tillsammans med bara Otto. Han är nämligen ganska öppen för att smaka nya saker. Kanske har de att göra med de två viktiga första matåren som barn har. Otto åt hemlagad kryddig mat från start, slutade tidigt med välling och fick smaka det mesta medans Isak är uppvuxen på bebisgröt, barnmatsburkar och välling - vilket vi idag vet faktiskt begränsar matnyfikenheten.. Isak är nämligen väldigt snabb att vara skeptisk till all ny mat eller annorlunda konsistens och det skyller vi snabbt på hans två första matår, vi introducerade inte tillräckligt med smaker och konsistenser av rädsla att det skulle bli fel.

Hur som helst, för att Otto inte ska haka på Isaks skepsis är det bästa sättet att låta Otto smaka och uppleva ny mat i fred. Utan att idolen Isak sitter bredvid och sågar allt vid fotknölarna!
Heja Otto! Han smakade, tyckte det var ovant, men tre gånger till så är vi över mållinjen tror jag!

#sockerkriget #pasta #zucchini #zucchinispagetti #zucchininoodles #spagetti #mindresocker #tarmflora #vitaminer #grönaspagetti # #hjälpiköket #barniköket #grönsakssvarv #bagarenochkocken #älskadeunge #ångkoka #kök #mat #lunch #pastabolognese #spagettimedköttfärssås

Gillar

Kommentarer

artist
artist,
Härligt att det blev bra!
nouw.com/artist
Sockerkriget
Sockerkriget,
Ja, ÄNTLIGEN!! Skam den som ger sig!😅👌
nouw.com/sockerkriget