FÅ MINDRE ONT OCH BLI STARKARE MED BARFOTASKOR

ÄNTLIGEN håller jag på att köpa ett par nya träningsskor. Precis vid tillfällen som dessa kan jag sakna att bo i Stockholm. Även om det finns mycket i Torsby så finns ju inte allt och specifik shopping blir lite mer omständigt när man behöver beställa hem ett helt gäng skor för att sedan prova sig fram och skicka tillbaka de man inte ska ha och förhoppningsvis behålla ett par... Just dessa gånger hade det varit lite lättare om jag jobbade i Stockholm och kunde ramla in på Naturkompaniet på väg hem bara..

Men, nu är det som det är och jag har beställt hem och provat ut tre finalister!

För någon som inte sett Five Fingers förut kan man ju nästan tro att det är några skojskor som är på låtsas och jag får ofta frågan om jag inte får ont i fötterna utan ordentlig sula.

Svaret är: Nej, inte alls!
När man har denna typ av sko på sig belastar man framfoten istället för hälen som det blir i en mer traditionell sko.
Det som händer när vi använder framfoten är att vi bygger upp alla små muskler i foten och får fungerande fotleder på köpet. Stoppar man istället ner foten i en dojja som har allt pimp man kan tänka sig, uppbyggd hålfot, stöd mot pronation och förstärkt hälkappa gör vi foten en ren och skär björntjänst i längden. Fötterna får inte den typ av belastning de behöver och du må tro att de blir trötta och onda när man plötsligt kräver att de ska fungera i plattare skor eller barfota på sommaren. Faktiskt så är det så att belastningen också minskar i knäleder och höftleder när vi springer på framfoten som vi faktiskt är designade för.
Som jag brukar säga till mina patienter, kolla hur barn springer. De är oförstörda och rör sig instinktivt - de springer på framfoten!


Förut kunde jag inte springa mer än hundra meter på asfalt innan jag fick ont i knät men efter jag lade om tekniken till framfotsisättning har jag tom sprungit 2mil på en motorväg på Hawaii utan ont och med snabbt driv framåt!

Så denna måndag ordar jag om mer barfotaskor åt folket!
Finns en uppsjö modeller och alla behöver inte se ut som fingervantar!

Fötter som får användas ordentligt blir starka och starka fötter är glada fötter, det är sedan gammalt! Typ sedan flera tusen år 🦖


Vinnarna i den lite mer omständiga shoppingen blev dessa turkosa Five Fingers. Smidiga och följsamma. Passar både på träningarna i gymet och ute ett bra tag till, trots lite kyligare väder.
👌👌👌

#sockerkriget #barfotalöpning #fivefingers #vibram #framfotsisättning #träna #löpning #gymnastikskor #ont #crossfit #gym #styrketräning #zalando #barn

  • Träning
  • Nära Solbergsvägen , Torsby

Gillar

Kommentarer

RunnerTim
RunnerTim,
Dom är inte obekväma? Tänker att materialet kör in mellan tårna kan uppfattas som obehagligt, eller det "körs" inte in mellan tårna? 😊
nouw.com/runnertim
SkiTeamandersson
SkiTeamandersson,
Undrar samma sak, är det inte lätt att få skav mellan tårna och så? Hittade din blogg precis och och vad kul att du bor i Torsby, samma "stad" som min bror som går på längdskidgymnasiet där!
nouw.com/skiteamandersson

Liknande inlägg