BRÖLLOP OCH SKOLSTART - BALLAT UR TOTALT

Som en iller har jag sökt högt och lågt i köket sista två veckorna. När middagen varit undanplockad har jag snabbt och tyst, obemärkt för barnen, smugit invid skafferidörren, kikat in och upp mot hyllan där den mörka chokladen brukar stå. Men äsh, fortfarande tomt. Mitt nästa mål har då varit frysen, kanske finns det glass där..

För två veckor sedan var det som att hösten och vardagen slog mig i ansiktet. Jag hann inte riktigt med alla bestyr. Förstfödingen började i nollan, patienterna var glada att jag äntligen var tillbaka och bokade in sig som aldrig förr och så hade jag hedersuppdraget att vara tärna när min livsbästis gifte sig. Låt oss säga att jag inte riktigt hann med i kovändingen från exotiskt sommarlunk till att vara en vardagssuperhjälte i givakt.

Sömnbristen gjorde nog sitt. Jag hann inte gå och lägga mig på kvällarna och trots att jag somnade kring midnatt så ringde alarmet lika oförskämt tidigt som vanligt. Det var nog det som hände. För mycket att stå i, sömnbrist och roligheter som innebar snaskigheter gjorde att jag inte kunde hålla mina vanor och har nu sedan två veckor totalt ballat ur. Totalt!

Psst.. Spana bara in den redan tomma godispåsen ovanför tallriken så försår du nog.. swosh sa det bara! 😋.
And while we´re at it - du kan ju gissa vem som fyllde de 68 påsarna dagarna innan också.
Note to self; håll fingrarna i styr nästa gång..

Sockerhjärnan har tagit över och jag har mumsat frallor som en galning. Frallorna har lett vidare till spagetti och pizza som lett till äppelpaj och sedan till glass. När jag väl proppat i mig allt har jag ändå inte känt mig nöjd.


Magen känns svälld och är mer rund än platt, hjärnan är på konstant jakt efter nästa mål mat eller fika och tröttheten i kroppen ter sig väldigt oinspirerande till rörelse. Känslan att träna känns åter mer som ett nödvändigt ont istället för roligt och energigivande.

I skrivande stund sitter jag på semesterflyget till Kroatien och med ovan ord skrivna;
Hur ska detta sluta?

...Det fanns glass! Skivad banan och chokladsås. Ingefäran i fruktskålen ligger där och blänger på mig. Oj, helt plötsligt blev det spontanbesök till middagen, vi gjorde det lätt för oss och svängde ihop en pasta Bolzano och vitlöksbröd till. Huamej vad mätt jag blev. Förresten, är det någon som blir med och köper lösgodis till kvällen?

#sockerkriget #sockerslav #lösgodis #pasta #vitlöksbröd #dåligavanor #sockerchock #svullenmage #trött #illamående #mat #näring #glass #pastabolazano #orkarinte #träna #kroatien #semester #flyga #norwegian

Gillar

Kommentarer

artist
artist,
Måste erkänna att jag också har slarvat med kosten nu i sommar. Vi alla gör det! Men....nu är hösten här och dax för sunda vanor igen!
nouw.com/artist
Sockerkriget
Sockerkriget,
Eller hur! Majoriteten är ändå ”vanliga” dagar. Tur för kroppen det 😇
nouw.com/sockerkriget
artist
artist,
Ja verkligen!
nouw.com/artist

Liknande inlägg